Να φάμε γλυκό αλλά με μέτρο. Το μέγεθος βοηθάει πολύ για να συγκρατηθούμε.

ΥΛΙΚΑ
120 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. ζάχαρη
120 γρ. γιαούρτι
10 ml χυμό λεμόνι
3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
4 χουρμάδες
200 γρ. φράουλες
80 γρ. κομπόστα φράουλα
15'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
8 άτομα
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς, περίπου 3-4 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τις φρέσκιες φράουλες με την κομπόστα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε την αμυγδαλόψιχα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να θρυμματιστούν. Προσοχή δεν θέλουμε να γίνει η αμυγδαλόψυχα σκόνη. Προσθέτουμε και τους χουρμάδες και επεξεργαζόμαστε τα υλικά μαζί μέχρι να κοπούν σε μεγάλα κομμάτια και οι χουρμάδες και να αναμειχθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μισό μείγμα της αμυγδαλόψιχας σε 8 μικρά μπολάκια σερβιρίσματος. Παίρνουμε το μισό μείγμα κρέμας και το μοιράζουμε στα μπολάκια πάνω απο το μείγμα της αμυγδαλόψυχας. Τέλος παίρνουμε τις μισές φράουλες και καλύπτουμε την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου και έπειτα σερβίρουμε.
No comments:
Post a Comment