Τορτίγιες με μοσχαράκι
Στο πιάτο σου...
Σχετικά με τη συνταγή
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 8 άτομα
Προέλευση: Βόρεια Αμερική (Μεξικό)
Συνταγές του χρήστη: cooklathina
Κοτόπουλο με σουμάδα και αμύγδαλα
προφιλ: cooklathina
Υλικά συνταγής
- 8 τορτίγιες
- 500γρ. μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- 1 ρίζα μαρούλι
- 4 καπνιστές πιπεριές χαλαπένιος ή πιπεριές χαλαπένιος σε ξύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι ή καλαμπόκι βραστό
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα ή μαύρα
- 4 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα τους)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το ξύσμα λάιμ και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, τις πιπεριές χαλαπένιος και τη κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύουμε το κρέας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που ψιλοκόψαμε, προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι, ίσα-ίσα να ζεσταθούν και προσθέτουμε σε κάθε μια από τη γέμιση που φτιάξαμε. Σερβίρουμε.
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/tortigies-mosharaki#sthash.SO6jlWfn.dpuf

No comments:
Post a Comment