5.12.14

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Νουά με σάλτσα μανιταριών

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1200γρ. νουά μοσχαρίσιο (σε ενα κομμάτι)
  • 2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα 4
  • 1½ φλιτζ. χυμός από φρέσκες ντομάτες
  • 250ml. κόκκινο κρασί
  • 500ml. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζ.ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές (περίπου 10 λεπτά). Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε σε γάστρα το νουά.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα και προσθέτουμε τον ζωμό. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στο φούρνο. Στα μισά του ψησίματος γυρίζουμε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  4. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και περνάμε το ζωμό με τα λαχανικά από μούλτι ή τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Βάζουμε το ζωμό πολτοποιημένο σε κατσαρόλα και δίνουμε μια βράση μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα. Αν η σάλτσα μας βγει πηχτή προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι. Για πιό απαλή υφή σουρώνουμε από μεγάλο τρυπητό.
  5. Σερβίρουμε κόβοντας το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες και περιχύνοντας με λίγη σάλτσα. Την υπόλοιπη την κρατάμε δίπλα από το κρέας σε σαλτσιέρα για όποιον θέλει περισσότερο. Συνδυάζουμε με πιλάφι σπυρωτό ή με πατάτες στο φούρνο με πορτοκάλι.

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/noya-saltsa-manitarion#sthash.yBRrefmI.dpuf

No comments:

Post a Comment