Στο πιάτο σου...
Σχετικά με τη συνταγή
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 2-4 άτομα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. βίδες ολικής αλέσεως
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 φλιτζ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- 3 μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία συνταγής
- Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
- Παράλληλα και μέχρι να βράσει το νερό, πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε όπως αναφέρονται στα υλικά της συνταγής.
- Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 12 λεπτά (σύμφωνα με τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο) ανακατεύοντας σταδιακά για να μη μας κολλήσουν. Τέλος σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τις βίδες νατσιγαριστούν. Ανακατεύουμε καλά συνεχώς.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανικά μας να τσιγαριστούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει καλά η σάλτσα μας. Στο τέλος ρίχνουμε την γραβιέρα να πάρει ωραία αλμυρή γεύση. Σερβίρουμε τις βίδες με τη σάλτσα.
- Εναλλακτικά, μπορούμε αφού στραγγίσουμε τις βίδες να κρατήσουμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε και να τα προσθέσουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ελαιόλαδο απευθείας στην παρασκευή της σάλτσας.
- Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

No comments:
Post a Comment