8.3.12

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

 

Μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε και κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Συνελήφθη πασίγνωστος εφοπλιστής, με παράδοση χρόνων στη ναυτιλία, που φαίνεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σάλο στον εφοπλιστικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης πολύ γνωστού εφοπλιστή, λόγω εμπλοκής του στην μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso", όλα άρχισαν όταν το Λιμενικό Σώμα, 16 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς, θέλησε να κάνει έλεγχο σε πλοίο που έφερε σημαία της Σιέρα Λεόνε. Οι λιμενικοί προσπάθησαν να ελέγξουν το πλοίο, αλλά πριν προλάβουν, ο πλοίαρχος τους είπε φανερά σοκαρισμένος ότι ένα μέλος του πληρώματος αγνοείται και ίσως έχε πέσει στη θάλασσα.

Χωρίς να χαθεί χρόνος στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού του, στην οποία συμμετείχαν σκάφη του λιμενικού και ένα ελικόπτερο super puma που "χτένιζε" την περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όταν οι λιμενικοί ανέβηκαν στο πλοίο για να πάρουν καταθέσεις από τα μέλη του πληρώματος, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Το πλοίο, αν και ήταν ελληνικής ιδιοκτησίας, και θα έπρεπε επομένως να έχει ελληνική σημαία, έφερε σημαία της Σιέρα Λεόνε. Και απ΄ό,τι φάνηκε είχαν δίκιο. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σκάφος, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 7.500 κούτες με 75.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Συνέλαβαν το πενταμελές πλήρωμα, το οποίο αποτελείτο από τρεις Έλληνες και δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Espresso", οι συλληφθέντες, κατά τη διαδικασία ανάκρισης ισχυρίστηκαν ότι πρόλαβαν να πετάξουν στη θάλασσα άλλες 16.000 κούτες με λαθραία τσιγάρα. Ο καπετάνιος μάλιστα ομολόγησε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο και ότι το λαθραίο φορτίο μεταφορτώθηκε από άλλο λαθρεμπορικό πλοίο εν πλω.

Αποκάλυψε επίσης ότι την επιχείρηση είχε στήσει πολύ γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος περίμενε το φορτίο στη στεριά. Το λιμεναρχείο έστησε επιχείρηση σύλληψης του εφοπλιστή αλλά και ενός 69χρονου συνεργάτη του, που περίμενε μαζί του το λαθραίο φορτίο.

Ο εφοπλιστής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, παρ' όλ' αυτά ασκήθηκε δίωξη εναντίον του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα, 8 Μαρτίου.

http://www.cosmo.gr

No comments: