25.4.13

ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ : ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΧΟΡΤΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

 

Μέχρι τον Οκτώβριο που ξεκινά και το πρωτάθλημα θα έχει τοποθετηθεί χλοοτάπητας στο γήπεδο του Λιδωρικίου.

Αυτό δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης στη συζήτηση που έγινε για το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η πρόταση έγινε από το αθλητικό σωματείο “ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ” , συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους τους συμβούλους.

Όπως διευκρινίστηκε στη συζήτηση που έγινε η τοποθέτηση του χλοοτάπητα είναι ένα αίτημα χρόνων της τοπικής κοινωνίας που επιτέλους τώρα θα πάρει σάρκα και οστά κυρίως επειδή η ΕΠΣ Φωκίδας αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της και να μην δίνει εύκολα άδεια συμμετοχής σε σωματεία που δεν διαθέτουν γήπεδο με χόρτο και αυτό αποκλειστικά και μόνο για λόγους ασφαλείας των ποδοσφαιριστών.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καπετζώνης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι υπάρχει από την προηγούμενη δημοτική αρχή Λιδωρικίου έτοιμη μελέτη η οποία όμως είναι για τη συνολική ανακατασκευή του γηπέδου και για αυτό θα χρειαστεί να απομονώσουν το κομμάτι που αναφέρεται στον χλοοτάπητα και να προχωρήσουν το έργο έτσι ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να είναι έτοιμο για τους αγώνες πρωταθλήματος.
Σύμφωνος με την άποψη αυτή ‘ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Παγώνης ο οποίος τόνισε ότι το μοναδικό γήπεδο με χόρτο στη Δωρίδα είναι αυτό των Μαλαμάτων το οποίο όμως επιβαρύνεται συνεχώς καθώς αφενός μεν το χρησιμοποιούν όλα τα σωματεία της περιοχής και αφετέρου γίνονται σε αυτό και προπονήσεις

Μάλιστα ο Τ. Παγώνης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει στα Μαλάματα την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ώστε να αποσυμφορηθεί το κυρίως γήπεδο.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες πράγματι η δημιουργία βοηθητικού γηπέδου έχει δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή καθώς και η τοποθέτηση κερκίδας στην δυτική πλευρά.
Στην τοποθέτησή της η εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάγια Μήτρου -Θεοχάρη τόνισε ότι το χόρτο έπρεπε να είχε τοποθετηθεί “όχι χτες αλλά προχτές” και εξαπέλυσε κατηγορίες στη στη προηγούμενη δημοτική αρχή του Λιδωρικίου και στον τότε Δήμαρχο Γ. Κουλούλα ο “οποίος επί τρεις συνεχόμενες θητείες αδιαφόρησε για το έργο φτιάχνοντας μόνο γηπεδάκια εδώ και εκεί”.

"DORIDA news

No comments: