29.9.11

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΛΟΦΩΝΑ

 

 

image

 

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από εχθές το μεσημέρι στην περιοχή της
Τολοφώνας του Δήμου Δωρίδας.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2:20 μ.μ. ξεκινώντας από τις παρυφές της Τολοφώνος, προχώρησε στο κεφαλάρι του χωριού και από εκεί γύρισε και κατηφόρισε προς την Καλλιθέα.
Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φωκίδας κ.
Ευθύμιο Ιωάννου στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβεστικά οχήματα, έξι
αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, πραγματοποιούσαν ρήψεις, ενώ η έκταση που φλέγονταν ήταν χαμηλής βλάστησης, κυρίως πουρνάρια.
Η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή η οποία κατέφθασε αμέσως στην περιοχή τόνισε πως πρόκειται για μια μεγάλη φωτιά, επεσήμανε όμως πως το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της μεγάλης έντασης του αέρα. Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά τονίζοντας πως η επέμβαση τόσο των πεζοπόρων δυνάμεων όσο και των εναέριων μέσων
ήταν άμεση.
Από την μεριά του ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης υποστήριξε πως πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων εφ’ όσων οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και τα αεροπλάνα δυσκολεύονται να κάνουν συνεχείς ρήψεις. Παράλληλα τόνισε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε πολύ κοντά στον οικισμό της Τολοφώνας . Ο Δήμαρχος επεσήμανε ακόμα πως στο σημείο
έσπευσαν οι Υποστράτηγοι Περιφερειάρχες Στερεάς και Δυτικής
Ελλάδας.

Ώρα της  Φωκίδας

ΣΗΜ : Σύμφωνα με  πληροφορίες μας  , αργά το  βράδυ  η πυρκαγιά  τέθηκε  υπό έλεγχο , αφού  κατέκαψε  7.000 στρέμματα περίπου …Κ.Κ.-.

No comments: