28.5.12

O AKHΣ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ TOR - M1

 

Ο Άκης πίσω απο τις μίζες των TOR-M1

Τα e-mails που είχε ανταλλάξει ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, με το μεγάλο Ελβετικό δικηγορικό γραφείο Niederer Craff & Frey και βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού δείχνουν να συνδέουν τον κ. Τσοχατζόπουλο με την εταιρεία Drumilan International, με έδρα τις Παρθένους Νήσους, που μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Drumilan International Hellas Α.Ε., είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR-M1.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο αυτών εταιρειών ήταν ο συριακής καταγωγής Άραβας μεγαλοεπιχειρηματίας Al Jayad Fouad, ενώ εκπρόσωπος της ελληνικής Drumilan ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου. Παράλληλα λειτουργούσε και η Drumilan Offset με έδρα την Κύπρο. Μέσω αυτών φέρεται να διακινήθηκε το μαύρο χρήμα των TOR-M1 που κατέληξε σε λογαριασμό της offshore Bluebell στην Ελβετία, εταιρία που οι δικαστικές αρχές συνδέουν με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Στα e-mails φαίνεται η δικηγορική εταιρεία να ζητεί αρχικώς – χωρίς αποτέλεσμα – από τον κ. Καμπούρογλου χρήματα για υπηρεσίες που είχε παράσχει. Στη συνέχεια, το 2010, ζητεί και πάλι τα οφειλόμενα, τα οποία από τα παραστατικά είναι 78.000 ελβετικά φράγκα, αυτήν τη φορά από τον Νίκο Ζήγρα, στον οποίο απευθύνεται ως Drumilan International (!), ενώ τα έγγραφα αποστέλλονται στην Κομνά Τράκα, όπου είναι το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, αφού ο Νίκος Ζήγρας ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού, προφανώς υπάρχει διασύνδεση της Drumilan με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Στην οδό Κομνά Τράκα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε από τις Αρχές και αντίγραφο εμβάσματος ύψους 21.081.757 δολαρίων ΗΠΑ, με εντολέα την εταιρεία Antey, που προμήθευσε τα TOR-M1, και δικαιούχο την Drumilan International. Επίσης, κατασχέθηκε αντίγραφο αλληλογραφίας της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προς την Τράπεζα Εξωτερικών Υποθέσεων Μόσχας, που επιβεβαιώνει τη μεταφορά ποσού 21.081.757 δολαρίων ΗΠΑ με δικαιούχο την Drumilan.

Ακόμη, εντοπίστηκαν στοιχεία για μεταφορές ποσών από την Drumilan προς την Gredit Agricole Industrial, όπως και σημειώσεις με αναφορές για τον Fauad Al Zayat, τον οποίο ο Α. Τσοχατζόπουλος έχει αρνηθεί ότι γνωρίζει. Ο Fauad Al Zayat, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου, φέρεται να δίνει εντολή να μεταφερθούν από λογαριασμό του στην Ελβετία προς την Bluebell (με διαχειριστή τον εξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα, και πραγματικό δικαιούχο τον ίδιο) 16.202.000 ελβετικά φράγκα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το έμβασμα των 21.081.757 δολαρίων ΗΠΑ το είχε εντοπίσει και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που είχε συσταθεί το 2004 για τους TOR-M1. Όμως δεν προχώρησε παραπέρα και η εξεταστική έκλεισε χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: real.gr

No comments: