26.11.13

ΔΩΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ…ΠΕΤΑΧΤΑ


Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο Λιδορίκι
Ημερίδα για τη καταπολέμηση της Λύσσας


Ενημερωτική Ημερίδα για το μείζο ν  θ έ μ α της καταπολέμησης της λύσσας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 03 Δεκεμβριου 2013 και ώρα 18.30 στη συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Δωρίδας στο Λιδωρίκι.
Διοργανωτές της ημερίδας είναι το δασαρχείο Λιδορικίου, ο κυνηγετικός σύλλογος Λιδορικίου και είναι υπό την αιγίδα του δήμου Δωρίδας.
Στόχος είναι η συνεργασία και η ενημέρωση άλλων αρμοδίων αρχών και φορέων (ιδιώτες κτηνίατροι, κτηνοτρόφοι, κυνοφιλικοί φορείς, ζωοφιλικά σωματεία, εκπρόσωποι κυνηγετικών συλλόγων, κ.λ.π.) σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος επιτήρησης και καταπολέμησης της λύσσας και τον ορισμό περιοχής για τη διενέργεια εμβολιασμού κατά των κόκκινων αλεπούδων.
Ομιλητές Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης, Δασολόγος Δασαρχείου, Λιδωρικίου,Τόλα Κλεονίκη, Κτηνίατρος

                    *                            *
Ζητά να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
«Η Δωρίδα δεν αντέχει άλλο!!!»
Αγανάκτηση για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων από το Σύλλογο Δασκάλων Δωρίδας

image_thumb2
Προ ημερησίας διατάξεως, ζητά να συζητηθεί το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δωρίδας.
Σε σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωρίδας, ο Σύλλογος, ξεκαθαρίζει πως η περιοχή δεν αντέχει την παραμικρή συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων, τονίζοντας παράλληλα πως ήδη έχει υποστεί αυτήν την βάρβαρη, αντιπαιδαγωγική, απαράδεκτη και βίαιη ενέργεια η οποία υποβαθμίζει την παιδεία στο Δήμο Δωρίδας..
Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δωρίδας έχει ως εξής:
Λήψη απόφασης για τις επικείμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών Μονάδων Δωρίδας
Κ. Πρόεδρε
Παρακαλούμε όπως φέρετε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα «Λήψη απόφασης για τις επικείμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις – υποβιβασμοί Σχολικών Μονάδων Δωρίδας» αφού το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά το σαρωτικό κύμα καταργήσεων, υποβιβασμών και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε η προηγούμενη Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και ο νυν Υπουργός Παιδείας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει νέος γύρος υποβάθμισης της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας με την κατάργηση οργανικών θέσεων Εκπ/κών με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό» του συστήματος.
Έρχεται λοιπόν, σήμερα με το υπ’ αριθμ. 169106/Δ4/7-11-2013 έγγραφο του το Υ.ΠΑΙ.Θ. και ζητά: 1) Από τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης να αποστείλουν μέχρι 20-11-2013 τις προτάσεις τους για ιδρύσεις – καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς καταχωρώντας τες Ηλεκτρονικά στο σύστημα καταγραφής (SURVEY).
2) Επίσης ζητά εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολικής μεταβολής και να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφο τους μέχρι 20-12-2013.
Η Δωρίδα δεν αντέχει άλλο ούτε την παραμικρή συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων, επειδή ήδη έχει υποστεί αρκετές φορές την βάρβαρη, αντιπαιδαγωγική, απαράδεκτη και βίαιη αυτή ενέργεια, η οποία συνάμα οδηγεί και στην τραγική συρρίκνωση οργανικών θέσεων, ένα γεγονός που οδηγεί αλματωδώς στην υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.
Οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα τις ειδικές συνθήκες  Κάθε σχολικής μονάδας (για παράδειγμα εάν προέρχεται από την προ τριετίας συγχώνευση άλλων σχολικών μονάδων, το βαθμό ομοιογένειας του μαθητικού δυναμικού, τις κτηριακές υποδομές κ.α.) και να μην στηριχτεί σε «λογιστικά» και αυστηρά αριθμητικά κριτήρια, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αποδίδουν την πραγματικότητα.
Η διατήρηση σχολικών μονάδων στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές.
Είναι λάθος οικογένειες να «εξαναγκαστούν» σε αστική μετανάστευση προκειμένου να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το βασικό δικαίωμα στη μόρφωση.
Τέλος επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού σε μια εποχή που όλοι βιώνουν τις συνέπειες μιας βαθιάς και σκληρής οικονομικής κρίσης, θα συναντήσει την αντίσταση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.
                           *                                 *
«Βόμβα» η πρόταση Ευαγγέλου για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας

Αντίθετοι σε οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση Καπεντζώνης και Λαίνη
- Θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας
- Δεν είχε ενημερώσει κανείς την αρμόδια Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Λαί‡νη!!!

Κάθετα αντίθετοι, με την πρόταση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Ευαγγέλου, που φέρνει για μια ακόμη φορά τα πάνω κάτω στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Φωκίδα εμφανίζονται, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών κα Γιώτα Λαί‡νη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση του Διευθυντή περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σε 12 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλο το Νομό Φωκίδας, με την Δωρίδα να βγαίνει πάλι «κατακρεουργημένη».
Σχολιάζοντας την πρόταση του Διευθυντή, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ξεκαθάρισε πως η περιοχή έχει ήδη υποστεί πολλά, ότι το όριο έχει ξεπεραστεί και δεν χωρούν άλλες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος, ύστερα και από το σχετικό αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, θα θέσει προς συζήτηση το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το Σώμα να λάβει γνώση για το τι επιχειρείται για μια ακόμη φορά στην περιοχή, να ληφθεί σχετική απόφαση και να αποφασιστούν οι όποιες περαιτέρω ενέργειες. Ο κ. Καπεντζώνης επεσήμανε ακόμα πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να εφαρμοστούν αυτές οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις, αναφέρθηκε στις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χωριών ενώ τόνισε πως οι προτάσεις δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητες που έχει η Δωρίδα. Ωστόσο όπως ο ίδιος τόνισε, τον τελευταίο λόγο έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει την τελική θέση του Δήμου, επί της πρότασης του κ. Ευαγγέλου.
Αν και στη Δωρίδα υπήρξε άμεση κινητοποίηση για το θέμα, στο Δήμο Δελφών τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού σε επικοινωνία που είχαμε με την αντιδήμαρχο κ. Γιώτα Λα~νη, μας ενημέρωσε πως πληροφορήθηκε μέσω της εφημερίδας μας και συγκεκριμένα από το δημοσίευμα του Σαββατοκύριακου. Η κα Λαίνη υποστήριξε πως αν και είναι αρμόδια αντιδήμαρχος, δεν έχει φτάσει στα χέρια της κανένα απολύτως έγγραφο της Πρωτοβάθμιας, ενώ ως πιθανότερη αιτιολογία γι’ αυτό ανέφερε πως ίσως στάλθηκε απευθείας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ουσία του θέματος πάντως, η κα Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως τη βρίσκει κάθετα αντίθετη η οποιαδήποτε μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου.
«Προφανώς έχει δοθεί εντολή να μειωθούν οι θέσεις εκπαιδευτικών, στα πλαίσια των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Σαφώς είμαι κάθετα αρνητική. Άλλωστε και το 2012 που είχαν έρθει παρόμοιες προτάσεις είχα επισημάνει την αντίθεσή μου, σε οποιαδήποτε συγχώνευση ή μείωση αριθμού των
δασκάλων. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά δάσκαλο τόσο μειώνεται το επίπεδο της εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας η κα Αντιδήμαρχος υποστήριξε πως θα πρέπει να αναλογιστούν εκείνοι που προτείνουν και αποφασίζουν, τα έξοδα μετακίνησης αλλά και την ταλαιπωρία που θα βιώνουν καθημερινά οι μικροί μαθητές. «Δυστυχώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν κι άλλο της ποιότητα της μόρφωσης και της παιδείας. Αυτός είναι ο στόχος και η διαταγή. Να βγάζουν μαθητές αμόρφωτους για να γίνονται υποχείρια των μεγαλυτέρων. Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αγγίξουν την υγεία και την παιδεία», τόνισε η κα Λαίνη. Τέλος ξεκαθάρισε πως θα έρθει σε επαφή με τον κ. Ευαγγέλου προκειμένου να δει τις προθέσεις του αλλά και με τον Δήμαρχο ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες του Δήμου Δελφών.
Ώρα  της  Φωκίδας

No comments: