30.12.16

OI AΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ένα οδοιπορικό στις αγορές που “ξυπνούν” μια ολόκληρη πόλη. Μια περιπλάνηση ανάμεσα στους ανθρώπους που η μέρα τους ξεκινάει πριν από τη δική σου.

Ladylike GR
By LADYLIKE GR
DECEMBER 23RD, 2016
Κάθε πρωινό ξύπνημα σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Ανοίγεις τα μάτια σου έτοιμος να “χωρέσεις” τη ζωή σε ένα ακόμα εικοσιτετράωρο, ξεκινώντας από τις πρώτες ώρες της ημέρας, τις πιο “ακατέργαστες”. Ο ουρανός είναι ακόμα θαμπός και η ατμόσφαιρα υγρή. Η δροσιά διαπερνάει το σώμα σου, προσπαθώντας να σου προκαλέσει την εγρήγορση που χρειάζεσα για να ξεκινήσεις την καθημερινή σου προετοιμασία.
Επιμέλεια: Ναταλί Σαϊτάκη
Φωτογραφίες: SOOC
ADD NEW PHOTOSREORDER PHOTOSREMOVE PHOTOSET


Όσο ετοιμάζεις τον πρώτο καφέ της ημέρας, η πόλη έχει μπει για τα καλά στους ρυθμούς της. Ώρες πριν ο ήλιος ξεπροβάλει στον ορίζοντα, κάποιοι άνθρωποι έχουν αναλάβει δράση, ώστε να κυλήσει ομαλά η καθημερινότητα για όλους τους υπόλοιπους.
Οι αγορές της Αθήνας έχουν αρχίσει να γεμίζουν με τους ανθρώπους που φροντίζουν ώστε να γεμίσεις το τραπέζι σου με τα φρέσκα πρόντα που αναζητάς καθημερινά.
Οδός Αθηνάς
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Ένας από τους ανθρώπους που ξεκινούν καθημερινά τον κόσμο είναι και ο Βασίλης Τσόκας, ψαράς, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από την διαφήμιση του Nescafé.
REPLACE EMBEDREMOVE EMBED
Το πιο δύσκολο πράγμα το πρωί είναι να αντιμετωπίζουμε τις καιρικές συνθήκες, γιατί πότε κάνει κρύο, πότε βρέχει. Παρέα κάθε πρωί που ξυπνάω μου κάνει το καφεδάκι που πίνω. Τα πράγματα που θυσιάζουμε είναι η ελευθερία του χρόνου μας, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα στο σπίτι, να απολαμβάνουμε την οικογένεια, τα παιδιά μας και λείπουμε πολλές ώρες και πολλές μέρες.”
REMOVE TEXT
Φορτηγά κάνουν όπισθεν μπροστά από μισάνοιχτα ρολά στα καταστήματα της οδού Αθηνάς και της οδού Σωκράτους. Το εμπόρευμα, από μπαχαρικά και φρούτα ως ξηρούς καρπούς και είδη για το σπίτι, ξεφορτώνεται σε κούτες και στοιβάζεται προσεκτικά σε πάγκους και ράφια.
Οδός Σωκράτους
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Οδός Ευριπίδου
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Στα μαγαζιά της Βαρβάκειου αγοράς, φρέσκα προϊόντα απλώνονται ανά είδος πάνω σε καθαρές επιφάνειες. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ξαπλώνουν στον τριμμένο πάγο για να διατηρηθούν μέχρι να φτάσουν στα χέρια του αγοραστή. Πελώρια ψυγεία ανοίγουν για να χωρέσουν κομμάτια κρέατος και όλα του τα παράγωγα, όσο φρούτα και λαχανικά μεταφέρονται σε καφάσια και τακτοποιούνται πάνω σε πάγκους και βιτρίνες.
Βαρβάκειος Αγορά
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

ADD NEW PHOTOSREORDER PHOTOSREMOVE PHOTOSET


Μέσα στην ατμόσφαιρα αναδύονται τα τέσσερα στοιχεία της γης. Αέρας πρωινός της αναζωογόνησης, γλυκιά φωτιά από τις σόμπες, χώμα από την παραγωγή φρούτων και λαχανικών και νερό από τους καρπούς της θάλασσας. Έτσι μυρίζει το καθημερινό ξεκίνημα, το οποίο μας εξασφαλίζουν οι άνθρωποι που ξυπνούν καθημερινά ώρες πριν την ανατολή του ήλιου και πιάνουν δουλειά κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Όπως για σένα, το καθημερινό ξεκίνημα έχει το άρωμα του αγαπημένου σου Nescafé.
Καπάνι Θεσσαλονίκης
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Αγορά Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Άνθρωποι σαν τον Βασίλη εργάζονται καθημερινά, ώστε οι αγορές της πόλης να γεμίζουν με τα πιο φρέσκα τρόφιμα, ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες και άλλες δυσκολίες.
Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Ψαραγορά Πειραιά
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Κρεαταγορά Πειραιά
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO

Μια κούπα ζεστού Nescafé αχνίζει μέσα στα χέρια μας και σηματοδοτεί την έναρξη μιας ακόμα ημέρας, την οποία έχουν προετοιμάσει οι άνθρωποι που ξεκινούν καθημερινά τον κόσμο, ώρες πριν ακούσουμε το ξυπνητήρι να ηχεί.
Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης
REPLACE PHOTOREMOVE PHOTO


FOOTNOTES: Sponsored by Nescafé
http://portfolio.ladylike.gr/

No comments: