19.1.07

ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .......

Ένα Λιδορίκι πεντακάθαρο,με ασβεστωμένα πεζοδρόμια κι'αυλές,με τα μπαλκόνια του γεμάτα γλάστρες,βασιλικά,μοσχομολόχες,τσετσέκια,μαντζουράνες και τα καλοκαιριάτικα απόβραδα να πνίγεται απ'την ευωδιά του αγιοκλήματος και των νυχτολούλουδων.
Ένα Λιδορίκι,χωρίς τα απομεινάρια απ'το πέρασμα των αδέσποτων γελαδιών που έχουν γίνει ο νυχτερινός εφιάλτης των χωριανών μας που ξενυχτάνε για να σώσουν τους κήπους και τα περιβόλια τους.
Ένα Λιδορίκι,που σέβεται την παράδοση και το παρελθόν του και πάνω απ'όλα σέβεται τα πολιτιστικά στοιχεία των κατοίκων του που δημιουργήθηκαν και καθιερώθηκαν με κόπο και αγώνες αποτελώντας την κληρονομιά για τις επόμενες γεννιές.
Ένα Λιδορίκι που πρωτοπόρησε,πάντα,στη Δωρίδα και διατήρησε ψηλά το πολιτιστικό επί-πεδο της επαρχίας μας,όσο κι'αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς.
Ένα Λιδορίκι, με κοινωνική και πολιτιστική αυτάρκεια ΟΛΟ το χρόνο κι'οχι μόνο τα πολι-τιστικά...τζερτζελοπανήγυροτριήμερα του Δεκαπενταύγουστου .( τ' Αυγούστου τα τριήμερα κατα το του...........τα εννιάμερα.)
Ένα Λιδορίκι , με μια αίθουσα διαλέξεων,θεατρικών παραστάσεων,Δωρικών Συνεδρίων και γιατι όχι και συναυλιών των παιδιών και των εγγονιών μας που επι τέλους μπορούν και μαθαίνουν μουσική και που αύριο,αν βοηθηθούν, ίσως δημιουργήσουν μια μικρής σύνθεσης
μπάντα που θα διασκεδάζει τους Λιδορικιώτες,χορτάσαμε πια τις απίθανες κομπανίες που μας κουβαλάνε οι διάφοροι...ειδικοί,μπουχτήσαμε!!!!!!!!

No comments: