28.1.07

ΓΕΛΑΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.....ΚΑΙΡΟΥ

Δυστυχώς...γελαστήκαμε, πιστεύαμε οτι περνώντας το καλοκαίρι , άντε και το φθινόπωρο, θα γλυτώναμε απ’τις ..επιδρομές των γελαδιών , που είναι πια ο μόνιμος εφιάλτης μας.
Ξεχνιούνται ,φίλοι μου , τα ...υπέροχα βράδια που περνούν οι χωριανοί μας κάθε καλοκαίρι κυνηγώντας και διώχνοντας τα συμπαθή , κατα τα αλλα ζώα,από τους κήπους και τα περιβόλια τους ;
Μπορεί να ξεχάσει κανείς τους παράξενους αυτούς....περιπατητές που, μέρα νύχτα , κυκλοφορούν ανεμπόδιστα,μέσα στο χωριό μας,στον κεντρικό δρόμο, αλλά και σε όλους τους άλλους δρόμους και τα σοκάκια,καταστρέφοντας το μόχθο και τις περιουσίες των χωριανών μας ;
Δυστυχώς και να θέλουμε δεν μπορούμε τούς ξεχάσουμε γιατί αυτά τα ίδια τα ζώα μας το θυμίζουν, με τα γνωστά ...επισκεπτήριά τους που αφήνουν από όπου περνούν δίνοντας στο Λιδορίκι εικόνα ...βουστασίου και μάλιστα...ξέφραγου.
Τι κάνουν οι αρμοδιουπεύθυνοι ;
Τίποτα δεν κάνουν και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε,τι τους νοιάζει ;σάμπως ..μένουν στο Λιδορίκι ; τα δικά τους κήπια βρίσκονται αλλού και δεν κινδυνεύουν από...βοιδοεπιδρομές,αχ μπαρμπα... Καποδίστρια , μας έκανες...μετανάστες στο χωριό μας, ως πότε όμως ;;;;
Το ερώτημα όμως παραμένει : ΠΟΙΟΣ τελικά ευθύνεται για την απαράδεκτη ,την άθλια αυτή κατάσταση ; ΠΟΙΟΣ ;
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΑΣ :Τον περασμένο Σεπτέμβριο,μια ομάδα γελαδιών ..τίμησε και το δικό μου περιβόλι,που βρίσκεται ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΤΡΑ απ’το δρόμο,ισοπεδώνοντάς το.
Το ίδιο βράδυ,μου έγινε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από την οργάνωση Ο .Α .Ε . ΓΕ . Λ
( Ομάδα Αναρχικών Ελεύθερων ΓΕλαδιών Λιδορικίου ) που ανέλαβε και την...ευθύνη.
Κατατρομοκρατημένος απευθύνθηκα στον...... προιστάμενο ( ! ) της αρμόδιας για τη φύλαξη Υπηρεσίας , αναφέροντας το περιστατικό.
Α ..τα γελάδια είναι του..τάδε μου απαντάει ο αρμόδιος , τι γίνεται τώρα ; ρωτάω , ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ , μου λέει,Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ,μήνυση κατ΄αγνώστων και θα ....δούμε.
Οπως βλέπετε εχουμε και στο Λιδορίκι τους...ΓΝΩΣΤΟΥΣ....ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, αμ πως !!!!
Εδώ ,φίλοι μου, ΓΕΛΑΝΕ ....ΓΟΕΡΑ ΟΜΩΣ......
Μετά απ΄όλα αυτά ,αποφασίσαμε όλοι οι Λιδορικιώτες Γελαδόπληκτοι να ιδρύσουμε Σύλλογο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.Ο Σύλλογός μας θα έχει τον διακρι – τικό τίτλο : ΣΥ.ΓΕ.ΛΙ ( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΛΑΔΟΠΛΗΚΤΩΝ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΩΝ ) όσοι θέλουν να γίνουν μέλη ας επικοινωνήσουν μαζί μας.
ΓΕΛΑΔΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕ....

ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ( ΣΧΕΤΙΚΕΣ ) ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ.
1)Τι’χες Γιάννημ ; Τι’χα πάντα.
2)Σαπουνίζοντας γουρούνι, χάνεις χρόνο και ..σαπούνι.
3)Στου..κουφού την πόρτα,όσο θέλεις βρόντα.

No comments: