20.1.07

ΜΑΣ..ΡΩΤΑΤΕ ΣΑΣ....ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Αγαπητέ μας φίλε, Χ.Π. ,στο ερώτημά σου ,σχετικά με τη πολυδιαφημισμένη βράβευση , δεν έχουμε τίποτα να απαντήσουμε,βέβαια έχουμε κάνει κάποιο σχόλιο, μας καλύπτει όμως , απόλυτα ,η ρήση του αξέχαστου Γιάννη Τσαρούχη οτι στην Ελλάδα ,δυστυχώς, είσαι...οτι δηλώσεις.

Φίλε Βαρουσιώτη,λυπάμαι που το λέω αλλά,είσαι αχάριστος και..σκληρός,χωρίς αυτό να σημαίνει ,βέβαια οτι έχεις άδικο,δεν σου κρύβω δε,οτι πολλοί Λιδορικιώτες έχουμε την ίδια άποψη νοιώθοντας οτι όλα στο Δήμο μας γίνονται ερήμην των....Λιδορικιωτών.Αυτές ,φίλε μου,είναι οι... ευεργετικές συνέπειες της μάστιγας που, πολλά χρόνια τώρα ,ταλανίζει το χωριό μας και την πατρίδα μας γενικά,του κομματισμού ,που δεν επιτρέπει την προώθηση μη κομματικών ατόμων οσο ικανα κι’αν είναι αυτά, αλλά και, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε,του ..Καποδίστρια που εξαναγκάζει σε συμβίωση ανθρώπους που δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο πλην της..γεωγραφικής καταγωγής.Αυτά....

Καλέ μας φίλε,Δ.Σ,το θέμα που θίγεις είναι πολύ σοβαρό, αλλά δυστυχώς και ..δυσεπίλυτο,μέχρι τώρα γνωρίζαμε ( κινηματογράφου ένεκεν ) τη σιωπή των αμνών, τελευταία όμως στο χωριό μας μάθαμε, και μάλιστα πολύ καλά , την επιδρομή των...βοιδιών,που ειναι καθημερινή και έντονη τους καλοκαιρινούς, κυρίως,μήνες ,με τις γνωστές ,για τους κήπους και τα περιβόλια μας,συνέπειες. Φοβάμαι όμως ,καλέ μας φίλε , οτι φταίμε και εμείς οι Λιδορικιώτες που ανεχόμαστε πολλά και διάφορα...Α Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Η Τ Α.

Το μονοπάτι στο οποίο αναφέρεσαι ,φίλε μας ,ξεκίναγε από τη βρυσούλα,τη Βουλωμένη και έφτανε μέχρι τα ,τότε,αμπέλια,εμείς δε παιδιά το χρησιμοποιούσαμε πολύ συχνά πηγαίνοντας στον Γκούστη για γλύνα,όταν βέβαια εξαντλούνταν τα γλυνοαποθέματα της Βουλωμένης. Στο ερώτημα σου,τι έγινε αυτό το γραφικό ,παρασκατορεμάτιο ,μονοπατι σε πληροφορώ με μεγάλη θλίψη,οτι υπάρχει μεν,αλλά είναι σκεπασμένο με οτι σκουπίδια μπορείς να φανταστείς και σε πολλά σημεία είναι φραγμένο ( παρότι...ξέφραγο )από τους γνωστούς .... άγνωστους καραδοκούντες καταπατητές. Κάτι άσχετο αλλά πολύ...σχετικό . Λίγες μέρες πριν από τις Δημοτικές εκλογές, ήμουν σε ένα Λιδορικιώτικο μαγαζί,μπήκε λοι-πόν ένας που έμεινε για μερικά χρόνια,πριν από χρόνια,στο χωριό μας και μας ζήτησε να ψηφίσουμε τον γιό του,που ήταν υποψήφιος ,έτσι όπως το λέω. Προσωπικά τάχασα και τον ρώτησα αν ο γιος του έχει έρθει ποτέ στο Λιδορίκι,ακόμα περιμένω τηναπάντηση. Φίλε ,Π Γ, τόπιασες το υπονοούμενο ; αυτό χρειάζεται να μην τόπιασες.....

Αγαπητέ παλιοσυμμαθητή,με ρωτάς ,δικαιολογημένα ίσως,γιατί στα κείμενα γράφουμε το Λιδορίκι με ο μικρό ενώ στο λογότυπο της ιστοσελίδας είναι γραμμένο με ο μέγα.Σου απαντώ λοιπόν οτι ο αξέχαστος ο Γιώργος Καψάλης είχε, πάνω στο θέμα του ονόματος του χωριού μας ,την άποψή του και την τηρούσε,αλλά και εμείς έχουμε την δική μας και την τηρούμε. Ποιός έχει δίκιο ;θα δούμε..

No comments: