5.2.07

Λ Ι Δ Ο Ρ Ι Κ Ι Ω Τ Ι Κ Ε Σ...Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Ε Σ .

Στη σελίδα αυτή , θα σας διηγηθούμε υπέροχες ιστορίες απ'την καθημερινή ζωή μιας μερίδας Λιδορικιωτών ,κυρίως επαγγελματιών, που ζούσαν και κινούνταν στον ...πέριξ της Βαθειάς χώρο και ήταν ,και είναι ,γνωστοί για τις απίθανες πλάκες που έκαναν , δίνοντας μια ξεχω-ριστή , πολύ χαρούμενη, νότα στη ζωή του πανέμορφου χωριού μας.
Ποιός δεν έχει ακούσει για τον Σαψαρή, τον Διαμαντή τον Καρανδρέα ,τον Θόδωρο τον Σε -ρεντέλο ,τον μπαρμπα Γιώργο το Μαντά ,τον Μαλάμο και τόσους άλλους της Λιδορικιώτικης πιάτσας και για τις φάρσες και τα καλαμπούρια τους , χάρις λοιπόν στον αξέχαστο μπάρμπα Σπύρο Σφέτσο ( Καλλέρη ) έχουμε στα χέρια μας, ο γίός του ο Κώστας δηλαδή , ένα πραγματικό θησαυρό, ένα χοντρό τεφτέρι στο οποίο ο αείμνηστος μπαρμπα Σπύρος έχει καταγράψει ,με εξαιρετικό τρόπο , όλες τις...ζευζεκιές των απίθανων χωριανών μας.
Ευχής έργο δε θα είναι αν μπορέσουμε ,που θα μπορέσουμε σίγουρα , να εκδόσουμε τον θησαυρό , αυτό μαζί με όλες τις Λιδορικιώτικες ιστορίες , σε ένα βιβλίο - σταθμό - για το χωριό μας.
Η ανάγνωση αυτών των ιστοριών και μόνο είναι τρανή και αδιαφιλονίκητη απόδειξη ότι το όνομα του χωριού μας προέρχεται απ'το ΛΟΙΔΟΡΩ και γράφεται Λ Ο Ι Δ Ο Ρ Ι Κ Ι.-
Οταν διαβάσετε...θα μας πείτε.- Κ.

No comments: