25.3.07

Η ΑΓΑΠΗ.... ΑΡΓΗΣΕ......15 ΜΕΡΕΣ.....

Σε προηγούμενο σχόλιό μας σας γνωστοποιήσαμε την προσπάθειά μας γιά μιά εκδήλωση - συναυλία Έλληνικού τραγουδιού , στο χωριό μας , τη δεύτερη μέρα του Πάσχα .
Γιά το σκοπό αυτό ζητήσαμε , ΤΗΝ 09 03 07 , απ' τη Δημοτική Αρχή να μας παραχωρηθεί η αίθουσα του Δημαρχείου ( Πολυθέαμα την ...λένε ) τονίζοντας το επείγον της..απαντήσεως ελλείψει χρόνου , και πράγματι η απάντηση , θετική μεν , ήλθε στις 23 03 07 αργά το μεσημέρι και αφου ενδιαμέσως είχαμε ...ενοχλήσει τηλεφωνικά μερικές φορές .
Γιά του λόγου μας το αληθές παραθέτουμε το αίτημά μας και την απάντηση του Δήμου .
Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007 .
Υπόψη Αντιδημάρχου κ . Αθαν. Κοκμοτού - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο μας .
Αγαπητέ μου κ. Αντιδήμαρχε ,
σε συνέχεια τηλ/κής μας , σχετικής , επικοινωνίας θα θέλαμε , με την παρούσα μας , να εκθέσουμε μερικές σκέψεις σχετικά με Πολιτιστικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν στο Δήμο μας καθώς και να έχουμε και την επ'αυτών άποψη της Δημοτικής Αρχής .
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η Πολιτιστική δραστηριότητα Δήμου και τοπικών Συλλόγων ( Γκιώνας και Πολιτιστικού ) εξαντλείται στο πολιτιστικό τριήμερο του καλοκαιριού, με όχι και ιδιαιτέρως ικανοποιητικά ( δυστυχώς ) αποτελέσματα , όπως επίσης καλά γνωρίζουμε όλοι ότι οι καλοκαιρινές αυτές εκδηλώσεις δεν έχουν και ιδιαίτερα πολιτιστικό χαρακτήρα αλλά μάλλον...διασκεδαστικό και κυρίως καλύπτουν ένα ελάχιστο κομμάτι του ημερολογιακού έτους που έχει 365 μέρες και όχι τρεις .
Θέλοντας να συνεισφέρουμε , με τις όποιες δυνάμεις μας , στο τομέα αυτόν σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα , τη δεύτερη μέρα του Πάσχα ( 09 04 07 ) να πραγματοποιηθεί μία συναυλία έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού , με τους εκτελεστές που ήταν το προπερασμένο καλοκαίρι στην εκδήλωση που έγινε στο Κάστρο του Καλλίου και ήταν πολυ πετυχημένη .
Η εκδήλωση δεν θα έχει καμιά οικονομική επιβάρυνση γιά το Δήμο , χρειάζεται όμως να μας παραχωρηθεί η αίθουσα του Δημαρχείου καθώς και ο μικρομεγαφωνικός εξοπλισμός , εφ' όσον κριθεί κατάλληλος για την περίσταση , αν ο εξοπλισμός δεν είναι κατάλληλος , τότε θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η δαπάνη ενοικίασης .
Θα πρέπει να τονισθεί εδώ ότι παρόμοιες εκδηλώσεις θα μπορούν να γίνονται και το χειμώνα , εφ' όσον υπάρχει στην αίθουσα θέρμανση , αλλά και κατά τους εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες με χώρο όμως τέλεσης το γυμναστήριο των Σχολείων μας , που έχει και μεγάλο αριθμό κερκίδων .
Αυτό που προέχει όμως αυτή τη στιγμή είναι η υπεύθυνη θέση του Δήμου γιά τη συναυλία του Πάσχα , διότι απομένει ελάχιστος χρόνος για την προετοιμασία των εκτελεστών .
Γι' αυτό παρακαλούμε θερμά όπως έχουμε , το ταχύτερο δυνατό , την απάντησή σας όσον αφορά στην παραχώρηση της αίθουσας αλλά και γενικά την άποψή σας πάνω στα προαναφερθέντα .

Με εκτίμηση και φιλία .

Και η, χωρίς ημερομηνία και αρ.πρωτ., απάντηση του Δήμου μας ,που ελήφθη με email την Παρασκευή 23-3-07 , αργά το μεσημέρι .

Αγαπητέ φίλε Κώστα,
Σε συνέχεια όλης της επικοινωνίας μας , σχετικά με την πραγματοποίηση συναυλίας στο Λιδορίκι τη Δευτέρα του Πάσχα/9-4-07, σου γνωρίζω εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τα εξης :
1. Παραχωρείται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.
2. Παραχωρείται ο υπάρχων μικρο-μεγαφωνικός εξοπλισμός .
3. Επί του προκειμένου και γιά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή , δεν είναι δυνατή η ανάληψη κάποιας , τυχόν , απαιτηθεισόμενης οικονομικής δαπάνης ( ενοικίασης άλλης μικρο-μεγαφωνικής εγκ/σης , φιλοξενία - διαμονή καλλιτεχνών κλπ ) λόγω των μη προγραμματισμού και υπηρ.πρόβλεψης .
4. Οι λοιπές αντίστοιχες ( γιά το μέλλον ) σκέψεις σου και πρωτοβουλίες εκτιμώνται θετικά και θα συζητηθούν εκ του "σύνεγγυς "
Με φιλία
Αθαν. Κοκμοτός

Εντύπωση μας κάνει αγαπητοί μας φίλοι το 'οτι ενώ εμείς -ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ- δηλώνουμε ότι η εκδήλωση δεν θα έχει καμιά οικονομική επιβάρυνση γιά το Δήμο , η Δημοτική Αρχή , μέσω του αγαπητου φίλου Αντιδήμαρχού της , μας γράφει αυτά που μας γράφει , δεν μπορούμε ειλικρινά να καταλάβουμε προς τι αυτή η αναφορά στο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ
οικονομικό θέμα ; δεν σας κρύβουμε δε ότι εμείς αντίθετα θα περιμέναμε απ' τη Δ.Α να επιμείνει , ναι να επιμείνει ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στους καλλιτέχνες που ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ Α Φ Ι Λ Ο Κ Ε Ρ Δ Ω Σ να κάνουν αυτή τη συναυλία στο χωριό μας , που δεν είναι , στο κάτω-κάτω της γραφής , χωριό τους , αντ' αυτού......
Παρεμπιπτόντως...θα θέλαμε να ρωτήσουμε , αν , λέμε αν οι σκέψεις που εκφράσαμε και αντιμετωπίζονται..θετικά, όπως μας λέει η Δ.Α , υλοποιηθούν , πάλι λέμε αν , θα...προγραμματιστούν γιά την επόμενη...τετραετία ; γιατί απο όσο καταλάβαμε για την παράθεση ενός..τραπεζιού ( που θα κόστιζε 150 e ) θάπρεπε να γίνει πρόβλεψη από πέρσυ η πρόπερσυ; κι' αυτά πουν ξοδεύονται σύντροφοι για τα πολιτιστικά Τζερτζελοτριημεροπανήγυρα ; από πότε έχουν προγραμματιστεί ; αχ....σύντροφοι κάτι σχετικό λέει ο σοφός λαός μας για τα..πίτουρα και τα...αλεύρια , το έχετε υπόψη σας ;
Πάντως , άσχετα αν η καθυστέρηση της απάντησής σας παίξει καθοριστικο ρόλο στην πραγματοποίηση η όχι της συναυλίας , εμείς αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ευχαριστήσουμε γιά την παραχώρηση της αίθουσας και το εννοούμε .
Tελικά η συναυλία μας δεν μπορεί , δυστυχώς , να πραγματοποιηθεί γιατί ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος για την προετοιμασία ( επιλογή τραγουδιών - ενορχηστρώσεις - πρόβες - ανακοινώσεις ) μιάς..ευπρεπούς , όπως θα θέλαμε , τουλάχιστον , εκδήλωσης αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος ( δύο βδομάδες ) μέχρι να μας δοθεί η...έγκριση !!! χρήσης της αίθουσας....όπως το διαβάζετε .
Τελειώνουμε παραθέτοντας έτσι...γιά την ιστορία , δυό παροιμίες που λέει ο πάνσοφος λαός μας σε παρόμοιες περιπτώσεις ....
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει , δυό ΒΔΟΜΑΔΕΣ...κοσκινάει !!!! και
Ενός χαρίζαν γάιδαρο , κι'αυτός...τον κοίταγε στα...δόντια ...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οποιαδήποτε ομοιότητα με..πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς....τυχαία.....

No comments: