28.11.11

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ..” ΔΩΡΕΑΣ “ …ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

image

 

    Αναδημοσιεύουμε αγαπημένοι  μας  φίλοι , το  σχετικό  με  την  “ αποδοχή “ της  περίφημης  , πια , “ ΔΩΡΕΑΣ “ ρεπορτάζ , για  να  το  ξαναμελετήσετε , ενώ  θα  παραθέσουμε  και  τα  δικά μας σχόλια , θέτοντάς  τα υπόψη  σας , πιστεύοντας πως  ίσως  βοηθήσουν  στην  απάντηση  των  πολλών – πολλών  ερωτημάτων  που  υπάρχουν  .

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ ΔΩΡΕΑ 70.000 e ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

iteanet

Έντονες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά. Δεν παραβρέθηκαν οι ¨Ενεργοί Πολίτες
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αποδοχή της οικονομικής δωρεάς συνολικού ποσού 70.000 ευρώ του περιφερειακού σύμβουλου και επιχειρηματία Πανουργιά Παπαϊωάννου από το δημοτικό συμβούλιο Δωρίδας προκειμένου να κατασκευαστεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Λιδωρίκι....

Κατά, στην αποδοχή της δωρεάς, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ Χρήστος Τριανταφύλλου και Βάγια Μήτρου-Θεοχάρη καθώς και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παν. Παπαγεωργίου
Το θέμα τέθηκε για δεύτερη φορά στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου ( την προηγούμενη φορά είχε εγκριθεί ομόφωνα ) αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί όπως έπρεπε…
Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαφορετικές φωνές ενώ εντύπωση έκανε το γεγονός ότι οι Ενεργοί Πολίτες που είχαν καταθέσει την ένσταση δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση, αν και όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, είχαν ενημερωθεί εγκαίρως ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση .
Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση μιας τριμερής επιτροπής η οποία θα συναντηθεί με τον κο Παπαϊωάννου που θα συζητήσουν το θέμα. Η επιτροπή θα αποτελείται από τους κκ Βάγια Μήτρου-Θεοχάρη, Υφαντή, Ράμμο και έναν εκπρόσωπο των Ενεργών Πολιτών.
Καπετζώνης: Αποδεχόμαστε την προσφορά. Ο Παπαϊωάννου
δεν μας έβαλε κάποιον όρο ούτε ζήτησε κάτι
≪ Όλοι είμαστε κατά των επιφανειακών εξορύξεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτούμε μια προσφορά από τον κο Παπαϊωάννου. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε ομόφωνα πριν από δέκα περίπου ημέρες την αποδοχή και μετά να το ξανασυζητάμε. Αυτή η εικόνα δεν είναι η καλύτερη για το δημοτικό μας συμβούλιο.
Στο κάτω-κάτω ο κος Παπαϊωάννου δεν είναι ο Κυριακόπουλος. Εργολάβος είναι και πήρε το έργο σε διαγωνισμό. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος. Εξάλλου η επιχείρηση του έχει έργα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αν δεν κάνω λάθος. Γιατί να μην δεχτούμε μια προσφορά όταν ο δωρητής δεν μας βάζει κανέναν απολύτως όρο; Κάποιοι λένε ότι μπορεί αύριο-μεθαύριο να μας ζητήσει κάτι άλλο. Αν το κάνει εδώ είμαστε να το δούμε. Όμως σήμερα δεν μας ζητάει απολύτως τίποτα και δεν βλέπω γιατί να μην αποδεχτούμε τη δωρεά ≫.
Με αυτά τα λόγια θα υπεραμυνθεί ο δήμαρχος Γ. Καπετζώνης την απόφαση του να αποδεχτεί τη δωρεά των 70.000 ευρώ για το πυροσβεστικό κλιμάκιο και μάλιστα θα σημειώσει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες γιατί ο χρόνος πιέζει για την ολοκλήρωση του έργου και να μην χαθεί αυτή η σημαντική υποδομή από την Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου.
Επιπλέον ο δήμαρχος θα τονίσει ότι πεποίθηση του είναι ότι όποιος παίρνει νερό, χώμα ή αέρα από τη Δωρίδα θα πρέπει να δίνει αντισταθμιστικά στην περιοχή για να ξεκαθαρίσει όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για αντισταθμιστικά αλλά για μια δωρεά που προέκυψε μετά από αίτημα του ίδιου του Δήμου
Παπαγεωργίου:  Δεν θέλουμε τα λεφτά από ανθρώπους που
ξεκοιλιάζουν τα βουνά μας με τις επιφανειακές εξορύξεις
Στον αντίποδα ο δημοτικός σύμβουλός Παν. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι επουδενί δεν θα πρέπει ο δήμος να δεχτεί την προσφορά γιατί προέρχεται από έναν εργολάβο που καταστρέφει τα βουνά με τις επιφανειακές εξορύξεις που πραγματοποιεί στο Βλαχοθανάση.¨ Συμφωνώ απολύτως με την ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών. Η ιστορία έχει πολλές αναγνώσεις. Δυστυχώς η πολιτεία παραδίδει τα ορυκτά στους ιδιώτες και καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τους έβαλε κάποιον φραγμό με αποτέλεσμα να ξεκοιλιάζουν τα βουνά με τις επιφανειακές εξορύξεις. Πριν από δύο χρόνια το δημοτικό συμβούλιο Λιδωρικίου ομόφωνα είχε αποφασίσει ότι ήταν ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις και είχαμε προσφύγει στη δικαιοσύνη . Ο δήμος Δωρίδας είναι συνέχεια και του τότε δήμου Λιδωρικίου και για αυτό πρέπει να έχει την ίδια άποψη και να προσπαθεί για τη διατήρηση των βουνών μας¨, θα τονίσει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος για να σημειώσει στη συνέχεια για τον κο Παπαϊωάννου. ¨Να τον χαίρεται το ΠΑΣΟΚ τέτοιους συμβούλους που ενώ γνωρίζει ότι είναι εργολάβος τον τοποθετούν στην επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας¨.
Επιπλέον ο Π. Παπαγεωργίου θα σημειώσει ότι ο δήμος δεν θα πρέπει να αποδεχτεί τα χρήματα γιατί ≪ προέρχονται από αυτόν που ξεκοιλιάζει τα βουνά ενώ και για το Λαρνάκι που τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του Κυριακόπουλου. Αν η πολιτεία είναι τόσο ανάλγητη και μας πάρει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, ακόμη και με καταλήψεις αν χρειαστεί προκειμένου να το αποτρέψουμε ¨.
Παγώνης: Ψήφισε ΝΑΙ με επιφύλαξη
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αναστάσιος Παγώνης αφού στην πρώτη του τοποθέτηση σημείωσε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση που συζητήθηκε ξανά το θέμα δεν είχε την πρέπουσα ενημέρωση έβαλε αρκετά ερωτήματα σε σχέση με τον κο Παπαϊωάννου, την προέλευση των χρημάτων και τη σχέση του με τον Κυριακόπουλο.
¨Κανείς δεν έχει αντίρρηση να στεγαστεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Λιδωρίκι. Όμως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ψάξει καλύτερα το θέμα και να μας είχε ενημερώσει καλύτερα, ήδη από την προηγούμενη φορά. Είμαι σίγουρος ότι πίσω από τον κο Παπαϊωάννου είναι η S& B και ο κ. Κυριακόπουλος . Δεν ξέρω αν πρέπει να νομιμοποιήσουμε κάποιες πράξεις αποδεχόμενοι μια τέτοια προσφορά¨ Θα τονίσει ο Τάσος Παγώνης ο οποίος όμως στο τέλος θα υπερψηφίσει με επιφυλάξεις στο να πάρει ο δήμος τη δωρεά από τον περιφερειακό σύμβουλο Χρ.Τριανταφύλλου: ¨Ο δήμος Δωρίδας αποτελεί συνέχεια και του πρώην δήμου Λιδωρικίου που ήταν σε αντιδικία με την εταιρία του κου Κυριακόπουλου¨.
Ο επικεφαλής της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ Χρήστος Τριανταφύλλου καταψήφισε την αποδοχή της δωρεάς τονίζοντας περισσότερο τα πολιτικά χαρακτηριστικά της απόφασής του.
¨Εδώ μπαίνει θέμα ηθικής τάξης αν αποδεχτούμε την προσφορά αφού ο κος Παπαϊωάννου ουσιαστικά δρα ως συνέχεια του Κυριακόπουλου.
Την προηγούμενη φορά που ψηφίσαμε μας είπατε γενικά και αόριστα για έναν εργολάβο αλλά χωρίς να μας διευκρινίσετε τι εκπροσωπεί. . Για την παράταξη μας ο δήμος Δωρίδας αποτελεί συνέχεια όλων των πρώην δήμων, άρα και του πρώην δήμου Λιδωρικίου. Με αυτήν την έννοια δεν  μπορεί το Λιδωρίκι να είχε αντιδικία με την εταιρία του κου Κυριακόπουλου και εμείς να αποδεχόμαστε προσφορές.
Για φανταστείτε να έρθει ο γελαδάρης που του επιβάλαμε πρόστιμο και πει ότι κάνει μια γιορτή Μοσχαριού και μας πει ότι μας χαρίσει 4-5 μοσχάρια. Εμείς θα τα αποδεχτούμε; Δεν θα είναι παράλογο θα τονίσει με έμφαση ο Χρήστος Τριανταφύλλου και θα κλείσει τονίζοντας ότι ¨εμείς καταψηφίζουμε γιατί θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε τους κατοίκους της περιοχής και όχι τα συμφέροντα¨.
Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι
Στο θέμα παρενέβησαν ακόμη αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ανέλυσαν το ζήτημα και από άλλες σκοπιές.
Για παράδειγμα ο αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος σημείωσε ότι ενώ το θέμα είναι τόσο σοβαρό δεν μπορεί να κατανοήσει πως οι Ενεργοί Πολίτες δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση .¨Όλοι είμαστε ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις. Όμως οι Ενεργοί Πολίτες θα έπρεπε να ήταν εδώ να υπερασπιστούν τις απόψεις τους. Γιατί απουσιάζουν; θα πει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος για να συνεχίσει τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χτυπάμε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος, θέλοντας να πει ότι άλλο ο κος Παπαϊωάννου και άλλο ο Κυριακόπουλος αφού ο πρώτος πήρε με διαγωνισμό μια εργολαβία από τον δεύτερο.
Ο Κώστας Κουτσούμπας με τη σειρά του αφού σημείωσε ότι είναι ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις σημείωσε ότι οι εργασίες γίνονται με άδειες από τα αρμόδια υπουργεία και σημείωσε ότι όταν πριν από δύο χρόνια ο τότε αντιδήμαρχος Λιδωρικίου κος Στρούζας είχε πάει στα δικαστήρια με την S&B δεν πήγε κανένας από τους Ενεργούς Πολίτες να τον βοηθήσουν αφήνοντάς τον έρμαιο στις ορέξεις 3-4 δικηγόρων που είχε προσλάβει τότε η Εταιρία.
Ο Δημήτρης Καραχάλιος από την πλευρά του σημείωσε ότι από τη θετική απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου δεν απορρέει ότι ο δήμος αναλαμβάνει κάποιες δεσμεύσεις αν αποδεχτεί τη δωρεά και σημείωσε ότι ≪ η αποδεχόμαστε τη δωρεά ή αφήνουμε το πυροσβεστικό κλιμάκιο να φύγει από το Λιδωρίκι και ενδεχομένως από όλη τη Δωρίδα¨.
Στο θέμα παρενέβη Μανώλης Χαραλάμπους ο οποίος σημείωσε ότι δεν ήξερε ότι ο κος Παπαϊωάννου ασχολείται με τα μεταλλεία.¨Εγώ ψήφισα υπέρ της αποδοχής της δωρεάς. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι δεσμεύομαι , ούτε έχω κάποια υποχρέωση να αποδεχτώ κάποιο αίτημα του κου Παπαϊωάννου που θα κρίνω ότι δεν πρέπει. Αν σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποδεχόμαστε ποτέ καμιά προσφορά¨ θα τονίσει ο κ. Χαραλάμπους.

ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

  ΣΧΌΛΙΟ  “ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ “

   Απ’ όλα , έχει όπως διαβάζετε , αγαπημένοι μου φίλοι , η συνεδρίαση  αυτή , του  Δημοτικού  Συμβουλίου , πολλά  και  διάφορα , που  δεν  δίνουν  όμως απαντήσεις  στα  ερωτήματα  που υπάρχουν και  είναι  μάλιστα  πολλά , μας  θυμίζουν  μάλιστα παρόμοιες  καταστάσεις που  ζήσαμε  τον τελευταίο καιρό και  στην  Κεντρική  πολιτική σκηνή  , που  τόσο  ταλαιπώρησαν  την Πατρίδα  μας  , την οποία  μάλλον  αντέγραψαν κατά..γράμμα ..

   Πρώτα – πρώτα  όμως , πρέπει  να  σημειώσουμε πως η “ οικονομική  αυτή ενίσχυση “ , που  κακώς  παρουσιάζεται σαν  “ δωρεά “ , δεν  έγινε , όπως  θα  πίστευε  κανείς , αυτοβούλως απ’ τον  δωρητή , αλλά έγινε  μετά  από  “ αίτημα “ του  Δήμου μας , κάτι  που  είναι  τελείως  αντιδεοντολογικό , κατά  την  ταπεινή μας  γνώμη , και  στο  σημείο  αυτό τονίζουμε  πως  θα  ήταν  πολύ  χρήσιμο , η Δημοτική μας  Αρχή , να  δώσει στη  δημοσιότητα το  έγγραφο με το  οποίο ζήτησε  την εν λόγω  “ οικονομική ενίσχυση δωρεά “.

   Είναι σε  όλους , επίσης , γνωστό , πως η εταιρεία S & B , που  πραγματοποιεί ¨εξορύξεις “ στη  θέση Κόκκινο  Χούμα ή  Βλαχοθανάσης  ( όπως ..σκόπιμα  το  έχουν  βαφτίσει ) και τις  οποίες  έχει  αναλάβει εργολαβικά  ο  δωρητής , βρισκόταν   στα ..” μαχαίρια “  με την προηγούμενη  Δημοτική  αρχή αλλά  και  με  τους  κατοίκους της  Δωρίδας και  κυρίως του  τέως  Δήμου  Λιδορικίου , που ,  με  πρωτοβουλία  της Κίνησης Ενεργών  Πολιτών προχώρησαν  σε  κινητοποιήσεις για  το  λόγο  αυτό .

   Θα  έπρεπε επίσης  η Δημοτική  Αρχή , να  προχωρήσει στη  λήψη  των απαραίτητων  μέτρων για  τη  διασφάλιση των συμφερόντων  του  Δήμου , τα  οποία  απορρέουν απ’ την Περιβαλλοντική  μελέτη του  έργου , που  προβλέπει , αν  δεν  κάνουμε  λάθος την  “ υποχρέωση της  εταιρείας “ , με  τη  συμπλήρωση  έτους  απ’ την  έναρξη  των  εργασιών,  να  προχωρήσει σε  περιβαλλοντική  αποκατάσταση . Αν  λάβουμε  δε  υπόψη  πως οι  εργασίες άρχισαν  γύρω  στον Μάρτιο – Απρίλιο , του  2010 , χωρίς  φυσικά να  έχει γίνει  το παραμικρό , προς  αυτή την  κατεύθυνση .

   Εντύπωση , επίσης , μας κάνει που  παραξενεύεται ο κ. Αντωνόπουλος γιατί  δεν  παρέστησαν στη  συνεδρίαση  αυτή “ παρότι ενημερώθηκαν “, όπως  δηλώνει , οι  Ενεργοί Πολίτες , που  έκαναν  και  την διαμαρτυρία – καταγγελία .

   Πολύ  θα  θέλαμε να  “ δημοσιοποιήσει “ ο κ. Αντιδήμαρχος το  έγγραφο με  το  οποίο ενημέρωσε η Δημοτική  αρχή ,  τους Ενεργούς  Πολίτες , και  συγκεκριμένα προς  ποιόν  απευθυνόταν το  έγγραφο  , γιατί  προσωπικά , ως  μέλος  της  Επιτροπής αυτής  δηλώνω κατηγορηματικά , πως  δεν είχα  ιδέα . Αυτά  όμως δεν  έχουν  ιδιαίτερη  αξία  , γιατί  η  όλη  διαδικασία   δεν είχε  καμία  ουσιαστική  σημασία , ήταν  δηλαδή καθαρά  “ προσχηματική “ , αφού η  οικονομική  ενίσχυση  είχε ήδη  ζητηθεί  από  πριν , και  μάλιστα  εν  αγνοία και  χωρίς  την έγκριση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου , όπως  θα  έπρεπε  , κατά την  ταπεινή μας  γνώμη , είναι  δυνατό  λοιπόν , να μη  δεχτεί  η Δημοτική μας αρχή , μια δωρεά  που  η  ίδια  ζήτησε ; Κάπου  εδώ , νομίζουμε  πως  υποτιμάται η..νοημοσύνη  μας …

   Αναρωτιόμαστε επίσης , και  νομίζουμε..δικαίως , γιατί  επαναλήφθηκε η  συνεδρίαση αυτή ; Αληθεύουν  όσα  δηλώθηκαν , πως δηλαδή , η  πρώτη “ ΟΜΟΦΩΝΗ “ που δεν  έδωσε  τέλος  στη  διαδικασία , όπως  λογικά θα  έπρεπε , ήταν.. “ μούφα “ , για να  χρησιμοποιήσουμε και  την ..τρέχουσα  διάλεκτο , αφού  δεν είχε  γίνει  ενημέρωση των  Συμβούλων , και  απλά  έγινε  μια..γενική  ενημέρωση - αναφορά  σε  κάποιον εργολάβο   που  θέλει  να  κάνει  τη  δωρεά , χωρίς  να  αναφερθεί το  όνομά  του ;

   Μήπως λοιπόν θα  έπρεπε η Δημοτική  Αρχή πριν  “ ζητήσει “ τη..δωρεά , να  έχει  κάνει μια…” διαβούλευση “ , με  τους  ενδιαφερόμενους κατοίκους , τους Ενεργούς  πολίτες και κυρίως να  κάνει “ σωστή “ ενημέρωση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου ; Οι πολλές  και  διάφορες Επιτροπές , τι  ρόλο  τελικά  παίζουν ; Ενημερώθηκε η  περίφημη  και  πομπωδώς διαφημισθείσα “ Επιτροπή Διαβούλευσης “ , προσωπικά  γνωρίζοντας τον  τρόπο λειτουργίας , είχαμε  σχολιάσει  πολλές  φορές το  θέμα , τονίζοντας  την ..ανυπαρξία  έργου των  Επιτροπών , και ισχύει  αυτό  που  λέμε “ πολύ  κακό  για  τίποτᨔ…

   Δεν  ξέρω  αν  θυμάστε αγαπημένοι  μου  φίλοι , στις  αρχές  του  καλοκαιριού , σε  χρόνο  δηλαδή  ανύποπτο , έχοντας  ..” μυριστεί “ κάποια πράγματα , είχαμε κάνει την  ταπεινή  μας  πρόταση προς τη  Δημοτική  Αρχή , ΝΑ  ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ  ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ‘ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ (;) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  , για  τους  γνωστούς  σοβαρότατους  ..οικονομικούς  λόγους και  με  τα λεφτά  που “ τουφεκίζονται “ για  μια δίωρη..τρίωρη ,ψευτο΄.. διασκέδαση , να  βουλώσουμε  καμιά …τρύπα , απ’  τις  τόσες  που  υπήρχαν  και  υπάρχουν ; Δικαιωθήκαμε  πανηγυρικά , για  άλλη μια φορά , αφού  το ποσόν  της δωρεάς , τα 70.000 e δηλαδή , είναι  το  μισό , σχεδόν , του  ποσού που  ξοδεύτηκε  για τα , βαφτισμένα πολιτιστικές  εκδηλώσεις , διασκεδαστικά  πανηγυράκια , που  φυσικά  έγιναν αποκλειστικά φοβούμαστε , για τους γνωστούς , και  πάντως , άσχετους με  τον  πολιτισμό  λόγους .

   Θα  θέλαμε ακόμα να  ρωτήσουμε  τους “ οικονομικούς εγκέφαλους “ του Δήμου  μας , δεν  έβλεπαν , δεν  ήξεραν  , την  κρίση  που  …” φούντωνε “ δεν  ρώταγαν ; Ναι  να  ρωτήσουν  οποιονδήποτε , μη οικονομολόγου , οικογενειάρχη πολίτη , αν  αυτός  , βλέποντας  πως  η  οικογένειά του ΠΕΙΝΑΕΙ , ξενυχτάει  στα  μπουζούκια  ξοδεύοντας  τα  λιγοστά  λεφτά  του  οικογενειακού προϋπολογισμού ; Δεν  χρειάζεται να  έχει  σπουδάσει οικονομικά , αν  και δεν είναι  , όλοι όσοι  σπούδασαν  οικονομικά , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ , όπως  θέλουν  κάποιοι  να  πιστεύουν .

   Αν  λοιπόν  αντί να  μοιράσουμε  τα  λιγοστά..ευρώπουλα , στα  πανηγύρια , τα  χρησιμοποιούσαμε  σωστά , ουσιαστικά , σήμερα  δεν  θα  σχολιάζαμε την  περίφημη  δωρεά , και κυρίως , δεν  θα  ΖΗΤΟΥΣΑΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠ’ ΤΟΝ  ΕΡΓΟΛΑΒΟ , αν  και για  να  είμαστε ακριβοδίκαιοι , ο κ. Παπαϊωάννου , δεν έχει  καμιά  ευθύνη  για  όσα  έγιναν  και  γίνονται , και  θα  ήταν  , ειλικρινά , μια  σημαντική χειρονομία η  δωρεά  του , αν όμως  αυτή δεν  είχε..” προκληθεί “ με  το  αίτημα της  Δημοτικής  Αρχής .

   Ας  μη παραξενεύεται λοιπόν ο κ. Αντωνόπουλος για  τίποτα  , γιατί δυστυχώς τα  γεγονότα  μάλλον δεν  επιβεβαιώνουν  την  απορία  του . Εμείς απλά  πιστεύουμε πως  όλες αυτές  οι..δεοντολογικές  παραλήψεις , για  να  μη τις  πούμε..παραβάσεις , είναι  πολύ  απλά , κατά  την  ταπεινή μας  πάντα  γνώμη , που  όμως  τη  έχουν και πολλοί Δημότες ,  απόρροια του  συνδρόμου της  “ πλειοψηφικής …αλαζονείας “ , που διακατέχει κάποιους και  δυστυχώς δεν  συμβαίνει για  πρώτη  φορά ,  μπορεί βέβαια  να  κάνουμε  και  λάθος …Πάντως , κακά  τα  ψέματα , βασικό  προσόν και  μέλημα αλλά  και  υποχρέωση ,  των  αρχόντων , που είναι  εκλεγμένοι δημοκρατικά , είναι  η  ικανότητα  να αφουγκράζονται , να  σέβονται και  να  ικανοποιούν  ,  το  “ Λαϊκό  αίσθημα “ , γιατί  η  απλή  διαχείριση δεν  είναι αυτό  που  ο λαός  επιθυμεί  και  έχει  ανάγκη , δεν έχουμε  ανάγκη  από  απλούς  διαχειριστές , λογιστές  δηλαδή , αλλά από  ηγέτες  με  αρχές , όραμα και  σεβασμό  στις  λαϊκές  επιταγές .

   Πιστοί  , φαίνεται , στις επιλογές της  κεντρικής  πολιτικής  σκηνής ειδικά  του  τελευταίου  καιρού , είναι κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι , ένα  μάλιστα εξ’ αυτών , ο  κ. Καραχάλιος , τον  οποίο  φυσικά   δεν  γνωρίζουμε ,  έθεσε το..όλως απαράδεκτο ” εκβιαστικό δίλημμα “ :

 “  η αποδεχόμαστε τη δωρεά ή αφήνουμε το πυροσβεστικό κλιμάκιο να φύγει από το Λιδωρίκι και ενδεχομένως από όλη τη Δωρίδα”.

   Θέλουμε  να  πιστεύουμε , πως  έκανε  απλά λάθος , γιατί αν  το εννοεί , τότε…φαίνεται  πως .. αντιγράφει πιστά τα συνθήματα  των  πολιτικών  μας , παλιότερα Κ.Καραμανλή :  “ …Καραμανλής ή…τανκς “ και  το  τελείως  πρόσφατο του Γ. Παπανδρέου : “…ή  εγώ ή ..δημοψήφισμα “, που παρά  λίγο  να αποβεί..μοιραίο .

   Αγαπητέ μου κ. Καραχάλιο , η  παράταξή σας έχει  τέτοια  εξουσιοδότηση απ’ τους  Δωριείς ; Όχι  βέβαια , άλλα μας  έλεγε η  παράταξή σας  προεκλογικά , και  μάλιστα  κατηγορούσατε  την  προηγούμενη Δημοτική  Αρχή , για  πράγματα που  κάνετε  , δυστυχώς , εσείς  τώρα . Η  ουσία  όμως  βρίσκεται  αλλού , σας  ρωτώ ευθέως  και  ευθαρσώς : Μας  ρωτήσατε  όταν  γράφατε  το  γράμμα ζητώντας την  οικονομική  ενίσχυση απ’ το κ. Παπαϊωάννου ; Φέρατε  μήπως  κάποια…αντίρρηση , στο  άσκοπο  ξόδεμα των ..πολιτιστικών  πιστώσεων ;  Ο Χ Ι  βέβαια , μη  ζητάτε  λοιπόν  και  ρέστα ….

   Εκτιμάμε , τη  στάση  του κ Τριανταφύλλου  και  της  κ. Μήτρου – Θεοχάρη ,  τη  σεβόμαστε αλλά και την  επικροτούμε  απολύτως , παρά  τις ..ιδεολογικές μας  διαφορές , έδειξαν  έμπρακτα πως  έχουν  αρχές ..

   Εκτιμάμε  επίσης , και  μάλιστα  διπλά , την  στάση  του κ. Παπαγεωργίου , που  ανήκει στην  πλειοψηφία , όχι  όμως την…αλαζονική , αφού ψήφισε  , όπως  καθαρά φαίνεται , κατά  συνείδηση , μη..υπακούων στις ..κομματικές , παράλογες , επιταγές ..

    Οι Λιδορικιώτες , και  γενικότερα  οι  παρα…Γκιώνιοι ..Δωριείς , θα  αναγνωρίσουν  τη σωστή  τους  στάση και  δεν θα  το…” ξεχάσουν “…

   Ερχόμαστε  τώρα  στον Δημοτικό  Σύμβουλο  της μείζονος αντιπολίτευσης , τον  κ. Κων. Κουτσούμπα , που …

“ …σημείωσε ότι όταν πριν από δύο χρόνια ο τότε αντιδήμαρχος Λιδωρικίου κος Στρούζας είχε πάει στα δικαστήρια με την S&B δεν πήγε κανένας από τους Ενεργούς Πολίτες να τον βοηθήσουν αφήνοντάς τον έρμαιο στις ορέξεις 3-4 δικηγόρων που είχε προσλάβει τότε η Εταιρία “ .

  Ατύχησε  ο αγαπητός  Κώστας , γιατί  όπως  λέει κι’ ο  σοφός  λαός  μας “ ..δεν  μιλάνε  για  σκοινί στο  σπίτι του..κρεμασμένου “ , γιατί εκείνα  τα “ ασφαλιστικά μέτρα “ που  έγιναν  απ’ το Δήμο  κι’ όχι προσωπικά απ’ τον κ. Στρούζα , έγιναν μεν κατόπιν  πιέσεως των  Ενεργών  πολιτών , αλλά και με  σκοπό να…χαθούν , όπως  και  τελικά  έγινε , και φυσικά  δεν  χάθηκαν  απ’ την  απουσία…των Ενεργών  Πολιτών , όχι  βέβαια , απλά ο Δήμος ζητούσε να διερευνηθεί αν η   S & B , είχε  νόμιμη  αδειοδότηση , ενώ  αυτό , δηλαδή  η νόμιμη  αδειοδότηση , ήταν  γνωστό σε  όλους  μας πως υπάρχει  , και  άλλα  πράγματα ζητούσαμε  εμείς  , αλλά  και όλοι  οι άλλοι , να  κάνει  ο  Δήμος , κάτι  που  φυσικά  δεν  έγινε , και  έγιναν – προσχηματικά – αυτά  τα ασφαλιστικά  μέτρα , που  είχαν προδιαγεγραμμένη …τύχη .

    Θα ήθελα  επίσης να  θυμίσω στον  αγαπητό  Κώστα , πως ο αντιδήμαρχος στον  οποίο  αναφέρεται ,ο κ. Στρούζας ,  ήταν  αυτός  που πριν υπογραφεί η ΚΥΑ για  τις εξορύξεις ,και  είχε ζητηθεί  απ’ τη Νομαρχία και  το  αρμόδιο Υπουργείο , να  δηλώσουν  όλοι  οι  Δήμοι  της  Φωκίδας , αν  έχουν  περιοχές  που θα  μπορούσαν  να  αξιοποιηθούν τουριστικά , ώστε  να  εξαιρεθούν από  άλλες  δραστηριότητες , απάντησε ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ ..ΑΡΝΗΤΙΚΑ ,  χωρίς  να  έχει  εξουσιοδότηση  του  Δ.Συμβουλίου , κάτι  που  απ’ τη  διαταγή  θεωρούνταν  απαραίτητο , και  έτσι  ήμασταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  ΔΗΜΟΣ  ΤΗΣ  ΦΩΚΙΔΟΣ  ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΤΕΤΟΙΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ , ΕΝΩ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ  ΤΟ  ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ  , θυμίζω   ακόμα ,  πως στο  θέμα  των  εξορύξεων , ό,τι  έγινε , αν  έγινε κάτι , έγινε  απ’ τους απλούς  ανώνυμους Πολίτες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ  Η  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΑΠ‘ ΤΟ ΔΗΜΟ η  ΑΛΛΟ  ΦΟΡΕΑ , πλην των ευαίσθητων πολιτών άλλων περιοχών που  μας  συμπαραστάθηκαν πάντα , τα  αναφέρω έτσι για  την ιστορία  και για  την αποκατάσταση  της  αλήθειας ..

   Τελειώνοντας , πάλι  έτσι  για  την..ιστορία , θυμίζω  τι  είπαν  κάποιοι επιφανείς  άνθρωποι για  το μόνιμο πρόβλημά  μας “  ΤΗΝ  ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ :

   “ Δημοκρατία υπάρχει εκεί , όπου ο κάθε  πολίτης  έχει  το  δικαίωμα να  πει  ελεύθερα πως “ δεν υπάρχει  Δημοκρατία “ .

      Τζον Κένεθ Γκολμπρέϊθ – Καναδός Οικονομολόγος   και..

                               *          *

   “ Δημοκρατία είναι  η  Κυβέρνηση του  λαού , από  το  λαό , για  το  λαό …”

       Αβραάμ  Λίνκολν – παλαιός  Πρόεδρος   των  Η.Π.Α

( Το  σημερινό  σχόλιο , αποτελεί  και  το  τελευταίο ..επεισόδιο του…” σήριαλ “ , όχι…Μεθοριακός , αλλά…” Πυροσβεστικός Σταθμός “ ... )

        ΄Καλό  σας  ξημέρωμα

   Απ’  το  “ Λιδωρίκι  με  αγάπη ….Κ.Κ.-

1 comment:

Anonymous said...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.Η ΞΕΡΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΘΕ ΦΑΡΑ ΟΡΩΝ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ .