22.11.11

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

 

Ιστορική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2011 ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, τονίζοντας ότι "σημειώθηκαν αυξήσεις-ρεκόρ τόσο στις αφίξεις, που στο τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τα 16,5 εκατομμύρια, όσο και στα έσοδα του τουρισμού".

Ιστορική χρονιά το 2011 για τον ελληνικό τουρισμό

Ιστορική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2011 ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, τονίζοντας ότι "σημειώθηκαν αυξήσεις-ρεκόρ τόσο στις αφίξεις, που στο τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τα 16,5 εκατομμύρια, όσο και στα έσοδα του τουρισμού". Και υπογράμμισε ότι αυτή η εξέλιξη προσέθεσε 1,5% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ εκτίμησε ότι η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού θα συνεχιστεί και το 2012. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην κρουαζιέρα, η οποία -όπως είπε- αν αναπτυχθεί σωστά μπορεί να προσθέσει 4% στο ΑΕΠ της χώρας. Τα παραπάνω ειπώθηκαν με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού και του ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη.

Σχέδιο νόμου
Ο κ. Νικητιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε ότι προωθείται άμεσα σχέδιο νόμου για τον τουρισμό της υπαίθρου, το οποίο περιλαμβάνει τον αγροτουρισμό, τον οινικό τουρισμό και τον αλιευτικό τουρισμό. Ενώ αναμένεται σύντομα να υπογραφεί και με την Olympic Air (όπως έγινε με την Aegean) συνεργασία προβολής του ελληνικού τουρισμού με προωθητικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Ακόμα σημείωσε ότι το υπουργείο είναι πρόθυμο να συζητήσει και να συμβάλει με κάθε τρόπο στον βαθμό που μπορεί ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του το ιστορικό ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE. Αναφορά έκανε και στο καμποτάζ, υπογραμμίζοντας ότι "πλήρης άρση του θα έρθει πολύ γρήγορα". Ωστόσο, επισήμανε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν έργα υποδομής και ειδικότερα η δημιουργία προβλητών για την αποβίβαση τουριστών.

No comments: