23.5.12

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ίσως πότε άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία μας τα βλέμματα της διεθνούς κοινής γνώμης δεν ήταν στραμμένα στην Ελλάδα τόσο πολύ όσο είναι τώρα.  Απόδειξη όχι μόνο οι μόνιμοι πλέον απεσταλμένοι των διεθνών δικτύων στην χώρα μας αλλά και οι δηλώσεις, σε καθημερινή βάση, των ηγετών του κόσμου για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Ακόμη και η σύνοδος των G8 που τελείωσε στο Καμπ Ντέιβιντ είχε ως αποκλειστικό θέμα την.............οικονομική κρίση με φόντο την χώρα μας.

Στο χορό των παρεμβάσεων,  μετά την Άγκελα Μέρκελ μπήκε και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος από το Σικάγο δήλωσε ότι «οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα ισοδυναμούν με δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ.» Παρέμβαση που η εφημερίδα Guardian την χαρακτήρισε «ριψοκίνδυνο διπλωματικό παιχνίδι» ενώ η Independent κάνει λόγο για την πιο «κυνική προειδοποίηση μέχρι σήμερα».

Για το θέμα αυτό μίλησε στο BBC ο ανταποκριτής του ANT-1 και του Real FM στο Λονδίνο Ισαάκ Καριπίδης  ο οποίος σε ερώτηση της δημοσιογράφου του βρετανικού δικτύου για το πως είδαν οι Έλληνες την παρέμβαση Κάμερον εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν αρέσουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις στους Έλληνες.  « Είμαι σίγουρος ότι δεν αρέσουν στους Έλληνες αυτού του είδους οι παρεμβάσεις. Το ίδιο συνέβη και  με την Άνγλελα Μέρκελ την προηγούμενη εβδομάδα όταν πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για να δούμε αν θέλουμε να παραμείνουμε ή όχι στην ζώνη του Ευρώ,» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας δημοσιογράφος. 

« Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό από όλους είναι πως δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο κόμμα στην Ελλάδα που να θέλει την έξοδο της χώρας από το Ευρώ. Αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι  το μνημόνιο έχει αποτύχει, και πρέπει να το επανεξετάσουμε.» 

Αναφορικά με τα μέτρα λιτότητας επεσήμανε ότι αυτά «δεν έχουν φέρει καμία βελτίωση ούτε στην Ελληνική οικονομία ούτε και πολύ περισσότερο στην ζωή των Ελλήνων. Αντιθέτως η κατάσταση είναι χειρότερη τώρα από ότι ήταν στο παρελθόν. Γι αυτό θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι για να λυθούν τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας.»  

Ερωτηθείς για τις επόμενες εκλογές απάντησε πως «είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει κάποιος για το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, πιο κόμμα θα κερδίσει».   Όλη η συνέντευξη στο BBC εδώ   http://www.youtube.com/watch?v=-5q9v5zENpA

kafeneio

No comments: