Υλικά
Για 2-4 άτομα
8 αυγά
3 αγκινάρες
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
150 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζετε απ’ τις αγκινάρες τα σκληρά φύλλα, το χνούδι, καθαρίστε τες με νερό, κόψτε την καθεμία στα τέσσερα, το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες και ρίξτε τες σε νερό με χυμό λεμονιού.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε 1 κουταλιά μαϊντανό και κόψτε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
Στραγγίστε τις αγκινάρες και βάλτε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάλτε στη φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τις αγκινάρες και το σκόρδο με τη φλούδα για περίπου 7 λεπτά και αφαιρέστε το σκόρδο.
Στο μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το μαϊντανό, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με τις αγκινάρες.
Ψήστε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, σκεπάστε τη μ’ ένα καπάκι, γυρίστε την, ψήστε την απ’ την άλλη πλευρά και σερβίρετέ τη ζεστή.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
No comments:
Post a Comment