28.6.12

YΠΟΙΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 


Μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ανέλαβε την πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου



Στην ανακοίνωση του νέου "τσάρου" της Ελλάδας στάθηκαν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τονίζοντας πως αναλαμβάνει να οδηγήσει τη χώρα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
"Γνωρίστε τον Γιάννη Στουρνάρα, τον άνθρωπο με την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο" σχολιάζει στο δημοσίευμα στη Wall Street Journal.
H Global Post από την πλευρά της υπενθυμίζει πως ο Γιάννης Στουρνάρας κέρδισε το προσωνύμιο "Mr Euro" για τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ.
Για έναν γλυκομίλητο, αλλά και ιδιαίτερης αναγνώρισης οικονομολόγο, κάνει λόγο το Reuters σε δημοσίευμά του, αναφερόμενο στον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει ένα αφιέρωμα στον νέο εκλεκτό για τη νευραλγική θέση του "τσάρου" της Οικονομίας, σκιαγραφώντας παράλληλα και το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο στην Ελλάδα.
Παρουσιάζει τη χώρα μας έτοιμη να ξεμείνει από ρευστό, σε μία εποχή που ένας ισχυρός υπουργός Οικονομικών είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.
Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως ο Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο έργο του να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της χώρας μας.
Κάνει επίσης λόγο για ένα έργο το οποίο απαιτεί ικανότητες ταχυδακτυλουργού, καθώς θα πρέπει να πιέσει τους δανειστές της Ελλάδας όχι μόνο για περισσότερα χρήματα αλλά και για περισσότερο χρόνο.
Την ίδια ώρα, συμπληρώνει το δημοσίευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας, θα βρεθεί αντιμέτωπος μεταξύ άλλων και με τους απρόθυμος να εφαρμόσουν αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις, Έλληνες αξιωματούχους.
Ο νέος "τσάρος" εμφανίζεται ως ένας σοβαρό και αξιοσέβαστο άτομο το οποίο αναμένεται να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές, ευρισκόμενος όμως σε μία "κακή" κυβέρνηση.
Η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε παρουσιάζεται στο Reuters, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Λούλη, να αποτελείται από παλιομοδίτες πολιτικούς οι οποίοι είναι συνηθισμένοι στην σπατάλη.
"Θα πρέπει να δώσει μια σκληρή μάχη εναντίον τους. Μπαίνει στη φωλιά του λύκου και δεν θα επιβιώσει εάν δεν έχει την σθεναρή υποστήριξη του πρωθυπουργού" συμπληρώνει ο Γιάννης Λούλης.
Ο Γιάννης Στουρνάρας κατά το δημοσίευμα είναι ένας οικονομολόγος που θεωρείται φιλελεύθερος και υποστηρίζει θερμά τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ορίζοντα την μετατροπή της Οικονομίας σε πιο ανταγωνιστική.
Οι απόψεις του αυτές είναι "ό,τι πρέπει" για τους δανειστές της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν εξοργιστεί με τον αργό ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ενός think-tank το οποίο θεωρείται πως έχει ιδιαίτερη επιρροή.
Το Reuters δεν παραλείπει όπως είναι φυσικό να υπενθυμίσει πως ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν μέλος της ομάδας που διαπραγματεύθηκε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001, αλλά και βασικός οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τραπέζης, όπου ξεκίνησε με επιτυχία τη σταδιακή πώληση στην Credit Agricole.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο έχοντας μιλήσει με ανθρώπους που τον γνωρίζουν, τον παρουσιάζει ως ένα καταρτισμένο άτομο αλλά και γλυκομίλητο, που όμως καλείται να αναλάβει ίσως την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο.
news247.gr

No comments: