31.8.12

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

 

Σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας

Δοκιμάστε το με μια μπάλα παγωτού και απογειώστε τη γεύση!

Υλικά
Για 2-4 άτομα

Για το σουφλέ
60 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια κουβερτούρα
2 αυγά τα ασπράδια
2 κρόκους αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για τη σάλτσα καραμέλας
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
180 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια γλυκόζη
75 γραμμάρια βούτυρο
Bανίλια

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα καραμέλας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρη καραμέλα χωρίς να καεί.
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάμε στο ψυγείο.

Για το σουφλέ
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι.

Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε αυγά, τη ζάχαρη που έχουμε χτυπήσει , το αλεύρι σίγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 6 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

ΠΗΓΗ: sidagi.gr

No comments: