29.8.12

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

 

Άνιση μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο. Φωτιές σε Κρήτη, Δυτική Μακεδονία και Ύδρα (Vid)

news247.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Σουλάς Ρόδου, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες θα συνδράμουν 47 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταβαίνουν στο νησί με C-130 από την Αθήνα. Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται πλοίο από την Αθήνα με επιπλέον 14 πυροσβεστικά οχήματα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πέλλας ανέφερε ότι το μεγάλο μέτωπο καίει πευκοδάσος προς το κέντρο του νησιού, ενώ έχει περιοριστεί το μέτωπο που πηγαίνει προς την κοιλάδα με τις πεταλούδες.

Ο αντιδήμαρχος έκανε ακόμα λόγο για εμπρησμός, καθώς όπως είπε – υπάλληλος του δήμου είδε ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά.

Μεγάλες φωτιές είναι σε εξέλιξη έως αυτή την ώρα κατακαίοντας δασικές εκτάσεις και στα Χανιά, την Ύδρα και τη Φλώρινα.

Στη Κρήτη η φωτιά καίει στην περιοχή Ομαλός του δήμου Πλατανιά όπου για την κατάσβεση της μάχονται 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Στην Ύδρα 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπίστη.

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες.

No comments: