28.3.13

ΤΡΩΝΕ ΣΚΥΛΟΥΣ (!) , ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΝΙΑ

 

 

 

Σοβαρότατες διαστάσεις έχει λάβει στο νησί της Ρόδου η μαζική εξαφάνιση κατοικίδιων ζώων και υπάρχουν αξιόπιστες καταγγελίες και πληροφορίες για ύπαρξη επιτόπιων αυτοσχέδιων «χασάπικων», με αλλοδαπούς να σφάζουν σκυλιά και παγόνια, να τα ψήνουν ή να τα βράζουν σε μεγάλες κατσαρόλες και να τα τρώνε. Στις καταγγελίες οι δημοτικές και οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν δώσει έως σήμερα καμία σημασία, όμως οι φυλές των Ασιατών, που έχουν κατακλύσει το νησί και τους έχει θερίσει η πείνα, καιροφυλακτούν πίσω από τις μάντρες και σαν ασταμάτητη λαίλαπα βουτάνε όποιο ζώο ή πτηνό βρουν μπροστά τους, για να το οδηγήσουν μετά τη θανάτωση και το γδάρσιμο στο τσουκάλι τους. Πρόκειται κυρίως για Πακιστανούς, Αφγανούς και λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές που έχουν αναγάγει, ιδίως το κρέας σκύλου, σε εκλεκτό μεζέ.

Η επόμενη καταγγελία για τα αποτρόπαια για τα ελληνικά ήθη και τη διατροφική αλυσίδα περιστατικά έρχεται από την περιοχή Σορωνή της Ρόδου. Κάτοικος μίλησε για υπαίθριο σφαγείο, το οποίο εντόπισε και κατέγραψε, αλλά προφανώς φοβούμενος αντεκδίκηση, απέφυγε να ενημερώσει τις Αρχές. Στην ευρύτερη περιοχή έχει παρατηρηθεί αθρόα εξαφάνιση από γάτες και σκύλους.

Επίσης πολλά αδέσποτα έχουν εξαφανιστεί από κήπους, στάσεις λεωφορείων, στύλους της ΔΕΗ. Τα εξωφρενικά περιστατικά αδικαιολόγητου χαμού ζώων συνοδεύουν ακόμη πιο σοβαρές καταγγελίες που αφορούν το πάρκο Ροδίνι. Πρόκειται για τον επίγειο παράδεισο κατά μήκος του δρόμου για τη Λίνδο. Εκεί στεγάζεται και ένας μικρός ζωολογικός κήπος, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα περίφημα ελάφια της Ρόδου. Καταγγελίες αναφέρουν ότι μέσα στο πάρκο λιγοστεύουν τα περήφανα παγόνια αλλά και μεγάλα ψάρια που αναπτύσσονται στις μικρές λιμνούλες. Η ελάττωση της πανίδας προκαλεί υποψίες και αποδίδεται στις ληστρικές επιδρομές λαθρεποίκων.

Στέφανος Χίος

No comments: