28.8.15

ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

 

28.08.2015

 

Συναυλίες και δράσεις σε όλη τη χώρα για ρομαντικούς!

Σε ρυθμούς πανσελήνου μπαίνει από σήμερα το βράδυ όλη η χώρα. Περισσότερα από 140 μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδος θα υποδεχθούν τους επισκέπτες τους με θεατρικές αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για την καθιερωμένη γιορτή της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Μάλιστα, φέτος τα πολιτιστικά ιδρύματα αλλά και τα μνημεία που μετέχουν στις δράσεις είναι περισσότερα από πέρυσι, ενώ το τιμώμενο μέρος -και εκείνο που πρωταγωνιστεί στην αφίσα των εκδηλώσεων- είναι το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μια και φέτος διεκδικεί μια θέση στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

  • Αν και ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης «κατεβάζει ρολά» στις 20.00 και δεν θα είναι επισκέψιμος την ώρα που θα «σκάσει μύτη» το φεγγάρι, στο Μουσείο της Ακρόπολης αύριο το βράδυ θα υπάρχει... κινητικότητα. Δεκάδες χορευτές του ταγκό θα βρεθούν στο προαύλιο του πολιτιστικού ιδρύματος για την εκδήλωση «Tango Acropolis», ενώ στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει γνωστές μελωδίες από την ορχήστρα του συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Να σημειωθεί ότι η είσοδος στο μουσείο από τις 20.00 και μετά θα είναι ελεύθερη.
  • Οι «Ιστορίες της Σελήνης» θα ακουστούν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Αύριο, από τις 20.00 έως τις 24.00 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «βουτήξουν» στα βαθιά των αρχαίων έργων και να μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες που κρύβονται στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
  • Ανοικτός για τους ρομαντικούς θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου. Υστερα από τέσσερα χρόνια εργασιών, ο Ναός του Ποσειδώνα θα δεχθεί και πάλι επισκέπτες για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Να σημειωθεί δε ότι το μνημείο θα είναι ανοικτό -φυσικά με ελεύθερη είσοδο- έως τα μεσάνυχτα.
  • Με την Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη θα γιορτάσει την αυριανή πανσέληνο το Επιγραφικό Μουσείο, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας η Σαβίνα Γιαννάτου θα μας ταξιδέψει με τη μελωδική φωνή της στα μουσικά λημέρια της Κάτω Ιταλίας.
  • Στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας θα βρεθεί ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης, ενώ στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά θα παρουσιαστεί η λυρική τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» του Π. Καρούσου.
  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρωτότυπο χοροθεατρικό δρώμενο «Ενέργεια 29 χλμ. Νοτιοδυτικά», που παρουσιάζεται στον Ναό της Αφαίας της Αίγινας από την ομάδα «Synergy of art».
  • Λίγο πιο βόρεια, στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, αύριο το βράδυ θα τραγουδήσουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Αφροδίτη Μάνου και Γιάννης Κότσιρας.
  • Ακόμα, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία η Λιζέτα Καλημέρη.

Προεόρτια σε Αθήνα - Δήλο

Βέβαια, αν και οι περισσότερες εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου θα γίνουν αύριο το βράδυ, εντούτοις υπάρχουν και κάποιες που έχουν οριστεί για σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός θα βρεθεί απόψε το βράδυ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ στη Δήλο, στην Αγορά των Κομπεταλιαστών, η χορωδία της Μυκόνου μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Να 'χα τον ουρανό χαρτί, τη θάλασσα μελάνι».

Γιώτα Βαζούρα

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: