27.8.15

KOΡΝΕΔΑΚΙΑ

 

Υλικά συνταγής

για τα κορνεδάκια
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 αυγό
για την κρέμα
  • 500ml γάλα
  • 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 20 κομμάτια και τυλίγουμε το καθένα σε μεταλλικό κορνέ που έχουμε αλείψει πρώτα με λίγη μαργαρίνη. Αν δεν έχουμε μεταλλικά κορνέ φτιάχνουμε με χαρτόνι μικρούς κώνους (κορνέ) τα οποία τυλίγουμε ένα ένα με λαδόκολλα.
  2. Γυρνάμε τη σφολιάτα στο κορνέ και την αλείφουμε με αυγό στην ένωση των δύο άκρων. Αλείφουμε με ελάχιστο γάλα και ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας διαρκώς ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα για να μην σβολιάσει. Όταν πηχτώσει αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε την κρέμα με την μαργαρίνη με μίξερ.
  4. Γεμίζουμε τα κορνεδάκια ένα-ένα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πριν το σερβίρισμα τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/kornedakia#sthash.8EROX7Vi.dpuf

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

No comments: