28.12.15

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Υλικά για 4 μερίδες
RIZOTO ME KOLOKYTHA PROSCUTTO KAI KROKO KOZANHS SITE
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
300 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
½ γραμμάριο ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
50 γρ. βούτυρο
60 ml λευκό κρασί MALAGOYZIA LYKOS
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλουμινόχαρτο SANITAS
συνοδέψτε με λευκό κρασί MALAGOYZIA LYKOS
Κόψτε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα σε ένα ταψί επάνω σε αλουμινόχαρτο, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στον αέρα στους 200ο C για 15 λεπτά. Βάλτε τις φέτες του προσούτο σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200ο Cγια 8 λεπτά. Μουσκέψτε τον κρόκο στο κρασί για 10 λεπτά.
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και τον κρόκο και ρίξτε ένα φλιτζάνι ζωμό. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί από το ρύζι και ρίξτε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.
Αλατοπιπερώστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το ριζότο περίπου 12 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίξτε στο ριζότο τα κομμάτια της κολοκύθας, την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε με τις φέτες του προσούτο.
Σερβίρετε με λευκό κρασί, από ποικιλία Μαλαγουζιά.
http://www.gefsisfysi.gr/

No comments: