31.12.15

ME ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ...

Με `σπίτι` του τον δρόμο και μοναδική του περιουσία τα ρούχα που φοράει

Τον είδα πρώτη φορά χθες να κοιμάται ημίγυμνος φορώντας ένα σκουφάκι του Αγιου Βασίλη. Το μεσημέρι της Τρίτης  κοιμόταν ανάμεσα στους θάμνους έχοντας δίπλα του τα λιγοστά υπάρχοντά του.

Σήμερα τον είδα να είναι όρθιος και πιο καλά ντυμένος. Έχει στολίσει και ένα φυτό που είναι δίπλα του με χριστουγεννιάτικες γιρλάντες που πιθανώς βρήκε στα σκουπίδια. Ένας από τους πολλούς άστεγους που συναντάει κανείς σε γωνιές της Αθήνας. Ένας άνθρωπος χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι του, χωρίς μια ζεστή αγκαλιά. Κάτι πήγε λάθος στην ζωή του και βρέθηκε να ζει στους δρόμους.
Ένας από τους τόσους που προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας και τις περισσότερες φορές είναι "αόρατοι". Ακόμα και όταν τους βλέπουμε το σφίξιμο στο στομάχι είναι στιγμιαίο και η εικόνα του - μια εικόνα που πονάει - εκδιώχνεται βίαια από το μυαλό για να συνεχίσουμε την ζωή μας.

Ο άστεγος της φωτογραφίας "ζει" απέναντι απο τη Μητρόπολη Αθηνών. Εκεί θα ζήσει τα δικά του Χριστούγεννα βλέποντας όλους εμάς να περνάμε μπροστά από τα μάτια του σαν ταινία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Πίσω στα παλιά  

No comments: