10.12.16

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ



OI  ΠΑΛΙΕΣ  ΜΑΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 



Η ιδέα της  ποδοσφαιρικής ομάδας μας  στο  χωριο  μας , σε  μια  παρέα νεαρών τότε Λιδορικιωτών  στην  δεκαετία  του  '30. Αναγνωρίστηκαν : Ηλ. Ταμβακης , Αριστ. Κάππος - Φουντούκης  και  Γιάννης  Ευσταθίου , 

Και  η  τελευταία , μέχρι την έκδοση του  λευκόματος του Πολιτιστικού  Συλλόγου , ομάδα που βγ'ηκε  έξω  απ' το  χωριό και  έκανε  σημαντικές  εμφανίσει . Όρθιοι από  αριστερά . Γ,Ζόγκζας , Κ,Παπαθανασίου , από  Παλιοξάρι , Κώστας  Κάππος - Φούκας , Θαν. Πέτρου , Γ.Δημητρακοπουλος , Κ.Ζόγκζας , καθιστοί Δ.Ανδρίτσος , Χρ.Ευσταθιου , Γιαν. Πίτσιος , ,,,Νταλάκας  από  Μηλιά και  Δημ Γεωργίου  από  Ερατεινή . .




Λιδορίκι  1970 , υπέροχη αναμνηστική φωτογραφία της  " μεικτής " Ποδοσφαιρικής  ομάδας  Βαρουσιού αναγνωρίστηκαν , από  αριστερά  όρθιοι Μάκης  Κλώσσας , τελευταιος Χρ,Φωτόπουλος καθοστοίτα  δίδυμα του  Χαραλαμπάκη και  τελευταιος  Κ.Πουρνίάς '
 ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : Αν  κάποιος  γνωρίζει  καλύτερα  και ..περισσότερους  χωριανούς  μας  ας  μας  ςνημερώσει

   Ευχαριστούμε  θερμά εκ των προτέρων
   τηλ : 6946243033  - 2107010644
   Εnail   kkapsalis@hotmail,com





Καλημέρα Λιδορικιώτες  όλου  του  κόσμου ..
Καλημέρα  στους  φίλους  του  χωριού  μας 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016
Ανατολή Ήλιου: 07:29 – Δύση Ήλιου: 17:07
ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ


μ.Χ.
1832
Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β' ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία και υπό την εγγύηση των τριών Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας).
1893
Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».
1905
Ο γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ τιμάται με το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του βακίλου που προκαλεί φυματίωση.
1957
Νέες αιματηρές συγκρούσεις μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου με τον βρετανικό στρατό και την αστυνομία. Την ίδια μέρα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφαίνεται υπέρ της αυτοδιάθεσης της Κύπρου.
1963
Ο Γιώργος Σεφέρης βραβεύεται με Νόμπελ Λογοτεχνίας.
1964
Ο γάλλος συγγραφέας Ζαν Πολ Σαρτραρνείται να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μειώσει το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 


μ.Χ.
1790
Γιάκομπ Φαλμεράιερ, αυστριακός περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις περιηγητικές αφηγήσεις του και τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων. (Θαν. 26/4/1861)
1948
Ντούσαν Μπάγεβιτς, σέρβος προπονητής ποδοσφαίρου.
1956
Ιωάννης Στουρνάρας, έλληνας καθηγητής οικονομικών και πολιτικός.
ΘΑΝΑΤΟΙ


μ.Χ.
1896
Άλφρεντ Μπέρνχαρντ Νόμπελ, σουηδός χημικός, μηχανικός, εφευρέτης, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που αθλοθέτησε τα ομώνυμα βραβεία, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο στην επέτειο του θανάτου του. (Γεν. 21/10/1833)
1936
Λουίτζι Πιραντέλο, ιταλός θεατρικός συγγραφέας. Βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1934. (Γεν. 28/6/1867)
1967
Ότις Ρέντινγκ, αμερικανός τραγουδιστής της σόουλ. («Sitting on the dock of the bay») (Γεν. 9/9/1941)
  • Το Νόμπελ του Γιώργου
  • Σεφέρη
Ο Γιώργος Σεφέρης παραλαμβάνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Ο Γιώργος Σεφέρης παραλαμβάνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου του 1963 έφθασε στην Αθήνα η χαρμόσυνη είδηση της απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Ήταν η πρώτη φορά που ένας Έλληνας τιμάται με βραβείο Νόμπελ. Αμέσως μετά, ο ποιητής δήλωσε τα ακόλουθα:
Διαλέγοντας έναν Έλληνα ποιητή για το βραβείο Νομπέλ, νομίζω πως η Σουηδική Ακαδημία θέλησε να εκδηλώσει την αλληλεγγύη της με τη ζωντανή πνευματική Ελλάδα. Εννοώ: αυτή την Ελλάδα για την οποία τόσες γενεές αγωνίστηκαν, προσπαθώντας να κρατήσουν ό,τι ζωντανό από τη μακριά παράδοση της. Νομίζω, ακόμη, ότι η Σουηδική Ακαδημία θέλησε να δείξει πως η σημερινή ανθρωπότητα χρειάζεται και την ποίηση - κάθε λαού - και το ελληνικό πνεύμα.
Στις 10 Δεκεμβρίου το 1963 έγινε στη Στοκχόλμη η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ. Ανάμεσα στους τιμηθέντες και ο Γιώργος Σεφέρης, ο οποίος το βράδυ της ίδιας ημέρας εκφώνησε την παρακάτω ομιλία στο δείπνο που παρατέθηκε στους νομπελίστες στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης. Στην ομιλία του, ο Έλληνας ποιητής συνοψίζει τις πεποιθήσεις του, αφενός για την άμεση και αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας (και ευρύτερα της ελληνικής ηθικής συνείδησης) από την αρχαιότητα ως τη σημερινή εποχή και αφετέρου για την αναγκαιότητα και τη λειτουργία της ποίησης στο σύγχρονο κόσμο.

Η Ομιλία

Τούτη την ώρα αισθάνομαι πως είμαι ο ίδιος μια αντίφαση. Αλήθεια, η Σουηδική Ακαδημία έκρινε πως η προσπάθειά μου σε μια γλώσσα περιλάλητη επί αιώνες, αλλά στην παρούσα μορφή της περιορισμένη, άξιζε αυτή την υψηλή διάκριση. Θέλησε να τιμήσει τη γλώσσα μου, και να – εκφράζω τώρα τις ευχαριστίες μου σε ξένη γλώσσα*. Σας παρακαλώ να μου δώσετε τη συγγνώμη που ζητώ πρώτα- πρώτα από τον εαυτό μου.
Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Δέχτηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται καθετί ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσμα. Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά· κανόνας της είναι η δικαιοσύνη. Στην αρχαία τραγωδία, την οργανωμένη με τόση ακρίβεια, ο άνθρωπος που ξεπερνά το μέτρο πρέπει να τιμωρηθεί από τις Ερινύες. O ίδιος νόμος ισχύει και όταν ακόμη πρόκειται για φυσικά φαινόμενα: «Ήλιος ουχ υπερβήσεται μέτρα» λέει ο Ηράκλειτος· «ει δε μη, Ερινύες μιν Δίκης επίκουροι εξευρήσουσιν»**.
Συλλογίζομαι πως δεν αποκλείεται ολωσδιόλου να ωφεληθεί ένας σύγχρονος επιστήμων, αν στοχαστεί τούτο το απόφθεγμα του Ίωνα φιλοσόφου. Όσο για μένα συγκινούμαι παρατηρώντας πως η συνείδηση της δικαιοσύνης είχε τόσο πολύ διαποτίσει την ελληνική ψυχή, ώστε να γίνει κανόνας και του φυσικού κόσμου. Και ένας από τους διδασκάλους μου, των αρχών του περασμένου αιώνα, γράφει: «…θα χαθούμε, γιατί αδικήσαμε…»***. Αυτός ο άνθρωπος ήταν αγράμματος· είχε μάθει να γράφει στα τριάντα πέντε χρόνια της ηλικίας του. Αλλά στην Ελλάδα των ημερών μας, η προφορική παράδοση πηγαίνει μακριά στα περασμένα όσο και η γραπτή. Το ίδιο και η ποίηση. Είναι για μένα σημαντικό το γεγονός ότι η Σουηδία θέλησε να τιμήσει και τούτη την ποίηση και όλη την ποίηση γενικά, ακόμη και όταν αναβρύζει ανάμεσα σ' ένα λαό περιορισμένο. Γιατί πιστεύω πως τούτος ο σύγχρονος κόσμος όπου ζούμε, ο τυραννισμένος από το φόβο και την ανησυχία, τη χρειάζεται την ποίηση. Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα – και τι θα γινόμασταν, αν η πνοή μας λιγόστευε; Είναι μια πράξη εμπιστοσύνης – κι ένας Θεός το ξέρει αν τα δεινά μας δεν τα χρωστάμε στη στέρηση εμπιστοσύνης.
Παρατήρησαν, τον περασμένο χρόνο, γύρω από τούτο το τραπέζι, την πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης και στη λογοτεχνία· παρατήρησαν πως ανάμεσα σ' ένα αρχαίο ελληνικό δράμα και ένα σημερινό η διαφορά είναι λίγη. Ναι, η συμπεριφορά του ανθρώπου δε μοιάζει να έχει αλλάξει βασικά. Και πρέπει να προσθέσω πως νιώθει πάντα την ανάγκη ν' ακούει τούτη την ανθρώπινη φωνή που ονομάζουμε ποίηση. Αυτή τη φωνή που κινδυνεύει να σβήσει κάθε στιγμή από στέρηση αγάπης και ολοένα ξαναγεννιέται. Κυνηγημένη, ξέρει πού να 'βρει καταφύγιο· απαρνημένη, έχει το ένστικτο να πάει να ριζώσει στους πιο απροσδόκητους τόπους. Γι' αυτή δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά μέρη του κόσμου. Το βασίλειό της είναι στις καρδιές όλων των ανθρώπων της γης. Έχει τη χάρη ν' αποφεύγει πάντα τη συνήθεια, αυτή τη βιομηχανία. Χρωστώ την ευγνωμοσύνη μου στη Σουηδική Ακαδημία, που ένιωσε αυτά τα πράγματα· που ένιωσε πως οι γλώσσες, οι λεγόμενες περιορισμένης χρήσης, δεν πρέπει να καταντούν φράχτες, όπου πνίγεται ο παλμός της ανθρώπινης καρδιάς· που έγινε ένας Άρειος Πάγος ικανός:
να κρίνει με αλήθεια επίσημη την άδικη μοίρα της ζωής,
για να θυμηθώ το Σέλλεϋ, τον εμπνευστή, καθώς μας λένε, του Αλφρέδου Νομπέλ, αυτού του ανθρώπου που μπόρεσε να εξαγοράσει την αναπόφευκτη βία με τη μεγαλοσύνη της καρδιάς του.
Σ' αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν' αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται.
Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Oιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Oιδίποδα.



Άλφρεντ Νομπέλ


1833 – 1896


Σουηδός χημικός, μηχανικός, εφευρέτης, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Απέκτησε 350 πατέντες, με πιο γνωστές αυτές για την ανακάλυψη της δυναμίτιδας και του πυροκροτητή. Ως επιχειρηματίας δραστηριοποιήθηκε στην πολεμική βιομηχανία και άφησε το 94% της τεράστιας περιουσίας του στο Ίδρυμα Νομπέλ, που απονέμει κάθε χρόνο από το 1901 τα ομώνυμα βραβεία.
Ο Άλφρεντ Νομπέλ (Alfred Nobel) γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1833 και ήταν το τέταρτο από τα οκτώ παιδιά του μηχανικού Ιμάνουελ Νομπέλ και της Άντριετ Άλσελ. Από μικρός διδάχθηκε τις βασικές αρχές της μηχανικής από τον πατέρα του, που είχε έφεση προς τις εφευρέσεις. Το 1842 εγκατέλειψε τη Στοκχόλμη με τη μητέρα και τα αδέλφια του για να συναντήσει τον πατέρα του στην Αγία Πετρούπολη. Ο Ιμάνουελ Νομπέλ είχε εγκατασταθεί στη ρωσική μεγαλούπολη από το 1837 και είχε πλουτίσει από την ανακάλυψη του κόντρα-πλακέ, ενώ πειραματιζόταν με την τορπίλη.
Ο νεαρός Άλφρεντ σπουδάζοντας κατ’ οίκον σε ηλικία μόλις 16 ετών είχε εξελιχθεί σε ικανότατο χημικό, ενώ μιλούσε με ευχέρεια Αγγλικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και βεβαίως Ρωσικά. Το 1850 μετέβη στο Παρίσι για να συμπληρώσει τις σπουδές του στη χημεία και τον επόμενο χρόνο βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε στην κατασκευή του σιδερένιου πολεμικού πλοίου «Monitor» υπό τη διεύθυνση του συμπατριώτη του μηχανικού Τζον Έρικσον. Στις ΗΠΑ έλαβε και την πρώτη του πατέντα για τον γκαζομετρητή. Μετά την επιστροφή του στη Ρωσία απασχολήθηκε στο εργοστάσιο του πατέρα του μέχρι την ημέρα της χρεωκοπίας του το 1859.
Ο Άλφρεντ Νόμπελ επέστρεψε με την οικογένειά του στη Σουηδία και εγκαταστάθηκε στη Στοκχόλμη. Εκεί αποφάσισε να ασχοληθεί με τη βιομηχανική παραγωγή της νιτρογλυκερίνης. Λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου το 1864 μία έκρηξη στοίχισε τη ζωή στο μικρότερο αδελφό του Εμίλ και σε τέσσερις εργαζόμενους. Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς και η σουηδική κυβέρνηση του απαγόρευσε να το ξαναχτίσει.
Τότε, ο Νομπέλ εγκαταστάθηκε σε μια μαούνα στο λιμάνι της Στοκχόλμης και προσπάθησε να αναπτύξει μια ασφαλή μέθοδο παραγωγής της νιτρογλυκερίνης. Μια τυχαία ανακάλυψή του τον οδήγησε στην ανάπτυξη της δυναμίτιδας και του πυροκροτητή, του μηχανισμού με τον οποίο εκρήγνυται η δυναμίτιδα. Αφού κατοχύρωσε τις δύο εφευρέσεις του με διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία (1867) και τις ΗΠΑ (1868), δημιούργησε μια πιο δυναμική μορφή δυναμίτιδας, τη ζελατινοδυναμίτιδα, ενώ τελειοποίησε τον πυροκροτητή.
Οι δραστηριότητές του σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, καθώς και η ιδιοκτησία πετρελαιοφόρων περιοχών στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, απέφεραν στον Νομπέλ μια τεράστια περιουσία. Το 1884 εξελέγη μέλος της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών και το 1893 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα. Πολυάσχολος, αλλά και μοναχικός ως χαρακτήρας, ο Νομπέλ βίωσε δύο φορές την απόρριψη από τις γυναίκες που αγαπούσε και παρέμεινε δεδηλωμένος εργένης μέχρι τον θάνατό του, που επισυνέβη στις 10 Δεκεμβρίου 1896 στο Σαν Ρέμο, εξαιτίας εγκεφαλικής αιμορραγίας.
Παρόλο που διαπνεόταν από φιλειρηνικά συναισθήματα και ήλπιζε ότι η καταστρεπτική δύναμη των εφευρέσεών του θα μπορούσε να συντελέσει στο να δοθεί ένα τέλος στους πολέμους, έβλεπε με απαισιοδοξία το μέλλον του ανθρωπίνου γένους. Οι διαπιστώσεις του αυτές, αλλά και σχόλια του Τύπου που τον χαρακτήριζαν «Έμπορο του Θανάτου», τον οδήγησαν να φροντίσει την υστεροφημία του. Με τη διαθήκη της 27ης Νοεμβρίου 1895 διέθεσε το 94% της τεράστιας περιουσίας του για να υλοποιηθεί αυτό που θεωρείται σήμερα η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση στον κόσμο: Το Βραβείο Νομπέλ.

Μιχαήλ Ε’ ο Καλαφάτης

1015 – 1042


Αυτοκράτορας του Βυζαντίου για τέσσερις μήνες (10 Δεκεμβρίου 1041 - 20 Απριλίου 1042). Ανήκε στη Μακεδονική Δυναστεία.
Ο Μιχαήλ γεννήθηκε το 1015 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν γιος του πατρίκιου και ναυάρχου Στέφανου και της Μαρίας, αδελφής του αυτοκράτορα Μιχαήλ Δ' του Παφλαγόνα. Ο πατέρας του είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα ως καλαφάτης (ή διανάκτης, επισκευαστής ξύλινων σκαφών), εξ ου και το προσωνύμιο, που τον ακολουθούσε.
Ανήλθε στο θρόνο του Βυζαντίου στις 10 Δεκεμβρίου 1041 ως Μιχαήλ Ε', μετά την παραίτηση του θείου του αυτοκράτορα Μιχαήλ Δ' του Παφλαγόνα και αφού εν τω μεταξύ είχε υιοθετηθεί από τη θεία του αυτοκράτειρα Ζωή Πορφυρογέννητη, η οποία θα συγκυβερνούσε με τον ανιψιό της ως συναυτοκράτειρα. Αποφασισμένος να απογαλακτιστεί από το οικογενειακό περιβάλλον και να κυβερνήσει μόνος του, ήλθε σε σύγκρουση με τον θείο του Ιωάννη τον Ορφανοτρόφο, τον οποίο εξόρισε σε μοναστήρι.
Στη συνέχεια, ο νέος αυτοκράτορας ανέτρεψε τις αποφάσεις του προκατόχου του και ανακάλεσε από την εξορία διαπρεπείς βυζαντινούς, όπως ο συγκλητικός Μιχαήλ Κηρουλάριος (ο μετέπειτα πατριάρχης του Σχίσματος) και ο στρατηγός Γεώργιος Μανιάκης, τον οποίο αμέσως απέστειλε στη Σικελία για να αναχαιτίσει τους εισβολείς Νορμανδούς. Τη νύχτα της 18ης Απριλίου προς την 19η Απριλίου 1042 ήλθε η σειρά της θείας του Ζωής, την οποία συνέλαβε και εξόρισε στη νήσο Πρίγκηπο με την εντολή να καρεί μοναχή.
Όταν την επομένη ο Έπαρχος της Κωνσταντινούπολης ανάγνωσε στην πλατεία του Κωνσταντίνου τη σχετική διαταγή, στην οποία ο αυτοκράτορας προσπαθούσε να δικαιολογήσει στο λαό τους λόγους της καταδίκης της Ζωής, ακούσθηκε κραυγή από το συγκεντρωμένο πλήθος: «Ημείς σταυροπάτην και καλαφάτην Βασιλέα ου θέλομεν αλλά την αρχέγονον και ημετέραν μητέρα Ζωήν». Στη φωνή αυτή απάντησε σύσσωμος ο παριστάμενος λαός: «Ανασκαφείη τα οστά του Καλαφάτου» και με αυτό δόθηκε το σύνθημα ένοπλης στάσης.
Σχεδόν αμέσως, ο Μιχαήλ ανετράπη και την εξουσία ανέλαβε η Ζωή η Πορφυρογέννητη, μαζί με την αδελφή της Θεοδώρα. Στις 20 Απριλίου 1042 ο Μιχαήλ καθαιρέθηκε και με διαταγή της Ζωής συνελήφθη, τυφλώθηκε και ευνουχίστηκε. Στη συνέχεια εκάρη μοναχός στη Μονή Στουδίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου πέθανε στις 24 Αυγούστου 1042, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Άντα Λάβλεϊς


1815 – 1852


Αγγλίδα μαθηματικός, κόρη του Λόρδου Βύρωνα, που θεωρείται από τους πρωτοπόρους της πληροφορικής.
Η Αυγούστα Άντα Κινγκ, κόμισα του Λάβλεϊς (Augusta Ada King, Countess of  Lovelace) γεννήθηκε ως Αυγούστα Άντα Μπάιρον (Augusta Ada Byron) στο Λονδίνο στις 10 Δεκεμβρίου 1815. Ήταν καρπός του εφήμερου γάμου του άγγλου ποιητή και σημαντικού φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα (1788-1824) με τη βαρώνη Άννα Μίλμπανκ (1792-1860). Μετά τον χωρισμό των γονέων της στις αρχές του 1816, την κηδεμονία της μικρής Άντας ανέλαβε η μητέρα της, αλλά τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε με την γιαγιά της Τζούντιθ Μίλμπανκ.
Το νεαρό κορίτσι, παρότι ήταν φιλάσθενο και παρέμενε για μεγάλο χρόνο κλινήρες, έλαβε αξιοζήλευτη μόρφωση κατ’ ιδίαν, με έμφαση στα μαθηματικά και τις επιστήμες, με καθηγητές τον ριζοσπάστη ιερωμένο Γουίλιαμ Φρεντ, τον μετέπειτα σύζυγό της Γουίλιαμ Κινγκ, τον μαθηματικό και φιλόσοφο Ογκάστους Ντε Μόργκαν και τη μαθηματικό Μαίρη Σόμερβιλ. Σε ένα δείπνο στο σπίτι της Σόμερβιλ το 1833, η Άντα άκουσε για πρώτη φορά τις ιδέες του Τσαρλς Μπάμπατζ (1791-1871) για την Αναλυτική Μηχανή (Analytical Engine), ένα σχέδιο μηχανικού υπολογιστή, που αποτέλεσε σημαντικό βήμα στην ιστορία των υπολογιστών. Γι’ αυτό και σήμερα ο Τσαρλς Μπάμπατζ αποκαλείται «πατέρας των υπολογιστών».
Στη συνέχεια, η Άντα Μπάιρον έδειξε ενδιαφέρον για τις ψευδοεπιστήμες της φρενολογίας και του μεσμερισμού. Στις 8 Ιουλίου1835 η Άντα παντρεύτηκε τον παλαιό της καθηγητή Γουίλιαμ Κινγκ, Κόμητα του Λάβλεϊς (1805-1893), με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά: τον Βύρωνα (1836), την Αναμπέλα (1837) και τον Ραλφ Γκόρντον (1839).
Το 1841 ο Τσαρλς Μπάμπατζ δίνει μια διάλεξη στο Τορίνο και ο Ιταλός μαθηματικός Λουϊτζι Μενάμπρεα, έχοντας κρατήσει σημειώσεις από τη ομιλία, δημοσιεύει σχετικό άρθρο στα γαλλικά. Η Άντα το μεταφράζει και το στέλνει στον Μπάμπατζ, με τον οποίο είχε πυκνή αλληλογραφία. Αυτός την ενθαρρύνει να γράψει παράλληλα με τη μετάφραση του άρθρου και τα δικά της σχόλια, πράγμα που η Άντα κάνει, τριπλασιάζοντας την έκτασή του.
Εκτός από τις προβλέψεις της ότι μια παρόμοια μηχανή στο εγγύς μέλλον θα μπορεί όχι μόνο να επιλύει μαθηματικά προβλήματα, αλλά και να συνθέτει πολύπλοκη μουσική και να παράγει γραφικά, στο άρθρο περιλαμβάνει ένα σχέδιο για το πώς η Αναλυτική Μηχανή θα μπορούσε να υπολογίζει τους αριθμούς Μπερνούλι. Αυτό ακριβώς το σχέδιο θεωρείται από τους ιστορικούς το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστή και η Άντα Λάβλεϊς η πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών.
Εκτός από τον Μπάμπατζ, η Άντα Λάβλεϊς διατηρούσε επαφές με σημαντικές προσωπικότητες της εποχής της, όπως τον φυσικό Μάικλ Φαραντέϊ, τον λογοτέχνη Κάρολο Ντίκενς, τον μηχανικό Τσαρλς Γουίτστον και το μαθηματικό Ντέιβιντ Μπρούστερ.
Η Άντα Λάβλεϊς συνέχισε να έχει προβλήματα υγείας και στις 27 Νοεμβρίου1852 άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία μόλις 36 ετών. Έπασχε από καρκίνο της μήτρας και η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί σημαντικά, όταν οι θεράποντες ιατροί της την υπέβαλλαν σε αφαίμαξη. Με δική της επιθυμία τάφηκε δίπλα στον διάσημο πατέρα της, που δεν γνώρισε ποτέ, στο Ναό τη Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Χάκναλ του Νότιγχαμ.
Η συνεισφορά της Άντα Λάβλεϊς αναγνωρίστηκε το 1980, όταν το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε μία γλώσσα προγραμματισμού, την οποία ονόμασε Ada προς τιμήν της. Επίσης, η Βρετανική Εταιρεία Πληροφορικής απονέμει κάθε χρόνο βραβείο με το όνομά της.
 

Ότις Ρέντινγκ


1941 – 1967


Αμερικανός τραγουδοποιός, με σύντομη, αλλά μεστή καριέρα. Μαζί με τους Τζέιμς Μπράουν, Σαμ Κουκ, Τζάκι Γουίλσον και Λιτλ Ρίτσαρντ, διαμόρφωσαν και ανέδειξαν τη σόουλ ως την κύρια μουσική έκφραση των μαύρων της Αμερικής τη δεκαετία του '60.
Ο Ότις Ρέντινγκ (Otis Redding) γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1941 στην πόλη Ντόζον της Τζόρτζια. Στα πέντε του χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στη γειτονική πόλη Μέικον και άρχισε να τραγουδά στη χορωδία της τοπικής εκκλησίας των Βαπτιστών. Το 1960 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική ως μέλος του συγκροτήματος The Pinetoppers του κιθαρίστα Τζόνι Τζένκινς.
Την ίδια χρονιά δημιούργησε το δικό του συγκρότημα Otis and the Shooters και ηχογράφησε τα πρώτα του τραγούδια She's All Right και Shout Bamalama. To 1962 είχε την πρώτη του επιτυχία με το τραγούδι These Arms of Mine, που ηχογράφησε για τη Stax, τη σπουδαία εταιρεία της μαύρης μουσικής με έδρα το Μέμφις. Μεγάλο πλεονέκτημά του ότι έγραφε ο ίδιος τα τραγούδια του, κάτι ασυνήθιστο για μαύρους τραγουδιστές εκείνης της περιόδου.
O Ρέντιγκ συνέχιζε να ηχογραφεί για τη Stax, διευρύνοντας συνεχώς το ακροατήριό του με τις εκρηκτικές συναυλίες του. Από τη σοδειά της τριετίας 1964 - 1967 ξεχωρίζουν τα τραγούδια: Mr Pitiful, I Can't Turn You Loose, Try a Little Tenderness (διασκευή τραγουδιού της δεκαετίας του '30), My Girl, Hard to Handle, I've Been Loving you Too Long, Satisfaction (φάνκι διασκευή της επιτυχίας των Rolling Stones), Tramp και το περίφημο Respect, που απογείωσε αργότερα με την ερμηνεία της η Αρίθα Φράνκλιν.
O Ότις Ρέντιγκ ήταν χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της λεγόμενης Deep Soul, δηλαδή της σόουλ του Νότου, με τα τραχιά φωνητικά, τη χρήση πνευστών οργάνων και τη συναισθηματική προσέγγιση στην ερμηνεία. To 1967 έπαιξε στο Φεστιβάλ Ποπ του Μόντερεϊ και άρχισε να γίνεται αποδεκτός από το λευκό ακροατήριο. Όμως, η ανοδική του πορεία ανακόπηκε βίαια, καθώς έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στις 10 Δεκεμβρίου 1967. Ήταν μόλις 26 ετών και ήδη πατέρας δύο παιδιών.
Η μεγαλύτερη επιτυχία για τον Ότις Ρέντινγκ ήλθε μεταθανάτια. Τρεις μέρες πριν φύγει από τη ζωή ηχογράφησε το τραγούδι (Sittin' on) the Dock of the Bay. Κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά το θάνατό του και έγινε το πρώτο του Νο1, με πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου αντιτύπων.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δηλώνουν θαυμαστές του και έχουν ηχογραφήσει τραγούδια του περιλαμβάνονται οι Rolling Stones, Grateful Dead, Willie Nelson, Al Green, Pearl Jam, The Black Crowes, Christine Aguilera, Etta James και Rod Stewart.
Το 1989 εισήλθε στο Πάνθεο της Δόξας του Ροκ εν Ρολ (Rock 'n' Roll Hall of Fame), με το αιτιολογικό ότι «το όνομα Ρέντινγκ είναι συνώνυμο με τον όρο σόουλ, τη μουσική που γεννήθηκε από τις εμπειρίες των μαύρων της Αμερικής, μέσα από το μετασχηματισμό του γκόσπελ και του ριθμ εν μπλουζ».

Επιλεγμένη Δισκογραφία

  • Pain in My Heart (1964)
  • The Soul Album (1966)
  • Complete and Unbelievable (1966)
  • Otis Blue (1966)
  • King and Queen (1967)
  • The Dock of the Bay (1968)
  • In Person at the Whisky a Go Go (Live, 1968)
  • Live at the Monterey Pop Festival (1971)
  • The Very Best of Otis Redding (1993, 1995)
  • The Dock of the Bay (Συλλογή, 2007)

Η ιστορία του στηθόδεσμου



Η ιδέα της κάλυψης και συγκράτησης του γυναικείου στήθους γεννήθηκε για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια, στην Ελλάδα. Στη Μινωική Κρήτη, πριν από 4.500 χρόνια, εμφανίστηκαν τα πρώτα φορέματα με ενσωματωμένο ένα είδος στηθόδεσμου, που συγκρατούσε το στήθος. Όμως, όχι μόνο δεν το κάλυπτε, αλλά αντιθέτως το αναδείκνυε, αφήνοντάς το εκτεθειμένο στην κοινή θέα.
Ένα άλλο είδος στηθόδεσμου, που ονομαζόταν απόδεσμος ή μαστόδετον, χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα από τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες, όπου αυτό επιτρεπόταν, όπως στη Σπάρτη. Λέγεται ότι εφευρέθηκε από τους άντρες, προκειμένου το γυναικείο σώμα να μοιάζει περισσότερο με το αντρικό, περιορίζοντας το στήθος.
Από τον 5o έως τον 2o αιώνα π.Χ. η μόδα σε Ελλάδα και Ρώμη ήθελε τις γυναίκες με μικρό στήθος. Για να εμποδίσουν την ανάπτυξή του, έδεναν σφιχτά το σώμα τους με μία ζώνη, η οποία αιώνες αργότερα μετεξελίχθηκε στον κορσέ.
Παρότι άκομψος και άβολος, ο στηθόδεσμος που δημιούργησε το 1859 ο αμερικανός Χένρι Λέσερ από το Μπρούκλιν ήταν ο πρώτος που είχε ως στόχο να τονίσει και να μορφοποιήσει το γυναικείο στήθος.
Ο πρώτος σύγχρονος στηθόδεσμος -ένα εσώρουχο, αποτελούμενο από δύο μέρη- δημιουργήθηκε τριάντα χρόνια αργότερα, στις 30 Μαΐου του 1889, από τη γαλλίδα Ερμίν Καντόλ. Το κάτω μέρος ήταν ένας κορσές για τη μέση, ενώ το πάνω στήριζε το στήθος με δύο υφασμάτινες λωρίδες που δένονταν στους ώμους. Από το 1907 το πάνω μέρος άρχισε να πωλείται ανεξάρτητα, με το όνομα soutien-gorge (στήριγμα στήθους).
Παρότι το όνομα παραμένει το ίδιο έως σήμερα, η εξέλιξη του σουτιέν υπήρξε μεγάλη. Μία από τις πρώτες καινοτομίες ήταν η εισαγωγή του μεγέθους για καλύτερη εφαρμογή σε κάθε τύπο σώματος, ενώ η πιο πρόσφατη είναι ο εφοδιασμός του με αντλία αέρα, που χαρίζει περισσότερο όγκο...
ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...
Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.
ΕΙΠΕ...
Πρέπει να εκπαιδεύεται κανείς από την παιδική του ηλικία, γιατί -καθώς λέει ο Πλάτων- η σωστή παιδεία συνίσταται στο να αισθάνεσαι όσο πρέπει και τη χαρά και τη λύπη.
 Αριστοτέλης
Αριστοτέλης
Αρχαίος έλληνας φιλόσοφος, από τα Στάγειρα της Χαλκιδικής.

Ειδήσεις


Ελλάδα

  • «Στην σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα εργασιακά η Ελλάδα είναι το μέλλον της Ευρώπης, γι αυτό οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να πάρουν ξεκάθαρη θέση», διεμήνυσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με αιχμή την εν εξελίξει διαδικασία αξιολόγησης.
  • Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι του Ηρακλείου με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρας απεργίας της ΠΝΟ. Οι αγρότες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες ενώ καταγράφηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και μικροτραυματισμούς.
  • Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Μεταμόρφωση, λίγη ώρα μετά από ληστεία σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών.
  • Τις συνθήκες θανάτου μίας 35χρονης, μητέρας τεσσάρων παιδιών, στη Μεσσηνία διερευνά η Αστυνομία. Η γυναίκα, εν ζωή κάτοικος Γαργαλιάνων, βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στη θέση του οδηγού, σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λεύκης του δήμου Τριφυλίας. Έφερε τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, το οποίο ωστόσο δεν βρέθηκε.
  • «Δεν έχετε ικανότητα διαχείρισης ούτε διαπραγμάτευσης. Σας δουλεύουν δυστυχώς πλέον ψιλό γαζί, και στο πρόσωπό σας ολόκληρη τη χώρα. Η έντιμη λύση θα ήταν εκλογές αλλά δεν τολμάτε», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια στην συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Κόσμος

  • Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι δεν συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των υποψηφίων για να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το δίκτυο CNN επικαλούμενο ανώνυμη πηγή. Το CNN αναφέρει πως ο Τζουλιάνι, εκ των στενότερων συνεργατών του Τραμπ, ειδοποιήθηκε σχετικά. Για το αμερικανικό ΥΠΕΞ ακούγονται τα ονόματα του Μιτ Ρόμνεϊ και του επικεφαλής της Exxon Mobil Ρεξ Τίλερσον.
  • Ο στρατός του καθεστώτος Άσαντ κήρυξε το βράδυ της Παρασκευής κατάπαυση του πυρός σε αρκετές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Δαμασκό -περιλαμβανομένης της πολιορκούμενης Μαντάγια- και σε τμήματα της βορειοδυτική επαρχίας Ιντλίμπ, χωρίς να διευκρινίσει πόσο θα διαρκέσει. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αξιώνει εν τω μεταξύ με ψήφισμα που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία να τερματιστεί το μακελειό στο Χαλέπι. Ρώσοι και Αμερικανοί συναντώνται το Σάββατο στη Γενεύη
  • Ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών καταγράφηκε νέα δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών τα ξημερώματα του Σάββατου τοπική ώρα (βράδυ Παρασκευής ώρα Ελλάδας) στα ανοικτά των Νησιών Σολομώντα, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS. Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν σεισμικά κύματα στην περιοχή.
  • Το 50% και πλέον των Γερμανών πολιτών θεωρεί τους πρόσφυγες και την ενσωμάτωσή τους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Γερμανία, καταδεικνύει έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων στην χώρα έχει καταγράψει σημαντική πτώση σε διάστημα ενός έτους.
  • Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν δύο έφηβες καμικάζι σε πολυσύχανστη αγορά της πόλης πόλη Μανταγκάλι στο κρατίδιο Ανταμάουα της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία φέρει ωστόσο το αποτύπωμα της Μπόκο Χαράμ.

Οικονομία

  • «Το ΔΝΤ συναρτά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης του 2,5% του ΑΕΠ ή 4,5 δισ. για το έτος 2019. Προκαταβολική νομοθέτηση το Δεκέμβριο του 2016 για το έτος 2019» αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής επί του Προϋπολογισμού.
  • Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν με συνεχές και διευρυμένο ωράριο.
  • Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η ανοδική κίνηση των εξαγωγών, διευρύνοντας το σερί θετικών διακυμάνσεων για τρεις μήνες σε επίπεδο συνολικής αξίας (και τέσσερις μήνες σε επίπεδο αξίας‭, ‬ εξαιρουμένων‭‬ των πετρελαιοειδών), σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων. «Αν εφέτος απλώς "ισοφαριστούν" οι επιδόσεις του τελευταίου διμήνου 2015, θα καταγραφεί νέο ιστορικό εξωστρέφειας, πλην πετρελαιοειδών, στα επίπεδα άνω των 18,5 δισ. ευρώ (από 18,3 δισ. ευρώ, το 2015)», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.
  • Κινέζοι επενδυτές στρέφουν ολοένα περισσότερο το ενδιαφέρον τους στην Πορτογαλία. Στο στόχαστρο των αγοραστών βρίσκονται νοσοκομεία, ασφαλιστικές εταιρείες, μέσα ενημέρωσης και τράπεζες. Η Πορτογαλία εξελίσσεται σε ένα είδος κινεζικού αεροπλανοφόρου στην Ευρώπη, χωρίς κανείς να κάνει τίποτα για να ανακόψει αυτή την εξέλιξη, είχε προειδοποιήσει ήδη έναν χρόνο πριν ο Φερνάντο Ούλριχ, πρόεδρος της τράπεζας BPI.
  • Η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena με το οποίο, δεδομένης της πολιτικής αναταραχής στη χώρα, ζητούσε χρονική παράταση, λίγων εβδομάδων στην προσπάθειά της να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια, αναφέρει το Reuters. Η απόφαση αυτη αυξάνει την πίεση στην ιταλική κυβέρνηση, που φέρεται να έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για χορήγηση κρατικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία του τραπεζικού ομίλου.

Αθλητισμός

  • Άντεξε η Χόφενχαϊμ στη Φρανκφούρτη, πήρε 0-0 από την Αϊντραχτ κι έτσι οι δυο ομάδες συνεχίζουν χέρι-χέρι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Bundesliga. Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η αυλαία της 14ης ημέρας. Πολύτιμο βαθμό πήρε η Γρανάδα στην έδρα της Μάλαγα. Στο 81΄ ο Αρτέμ Κράβετς διαμόρφωσε το τελικό 1-1 ισοφαρίζοντας το γκολ με το οποίο ο Ιγνάθιο Καμάτσο είχε δώσει προβάδισμα στη Μάλαγα από το 24΄.
  • Οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι μεγάλες αλλαγές στο Champions League για την τριετία 2018-2021. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη, θα διεξαχθεί για τελευταία φορά με την ισχύουσα μορφή της την επόμενη σεζόν (2017-18). Από το 2018 αλλάζουμε και... συνήθειες αφού καταργείται η ώρα που εδώ και δεκαετίες ήταν άμεσα συνυφασμένη με το Champions League. Τέλος στο «δέκα παρά τέταρτο», αφού η εκτελεστική επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή της στη Νιόν αποφάσισε από τους οκτώ αγώνες της ημέρας οι έξι να αρχίζουν στις 22:00 και οι δύο στις 20:00 (πάντα σε ώρες Ελλάδας).
  • Το παιχνίδι στα Ιωάννινα μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι γηπεδούχοι έχουν εντυπωσιάσει με τις φετινές τους εμφανίσεις και καλούνται να δείξουν τη δυναμική τους και κόντρα στους πρωταθλητές.
  • Το συναπάντημα με τους οργανωμένους οπαδούς, μόνο αναπάντεχο δεν ήταν για τους παίκτες της ΑΕΚ και τον Ζοζέ Μοράις. Περίπου 20 άτομα «επισκέφτηκαν» σήμερα τα Σπάτα, κυρίως με μηχανάκια, προκειμένου να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκειά τους για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
  • Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε επίσημα από την Πέμπτη να ερευνά καταγγελίες για εκτεταμένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους που χρονολογούνται από την δεκαετία του 1970. Σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση, αναφέροντας ότι έχει εντοπίσει 83 πιθανούς υπόπτους και πιθανές συνδέσεις τους με 98 συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από την Premier League.
  sansi
mera .gr


Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ
Κυριακή
11/12
02:00
4°C
92%
1 Μπφ Δ
3 Km/h
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!
08:00
5°C
53%
1 Μπφ ΒΔ
3 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
14:00
14°C
32%
4 Μπφ Δ
24 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
20:00
8°C
Αισθητή Θερμοκρασία5°C
50%
4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Δευτέρα
12/12
02:00
7°C
Αισθητή Θερμοκρασία3°C
60%
5 Μπφ ΒΔ
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦ

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 
 ΜΕΤΑ  ΑΠΟ..ΠΕΝΤΕ  ΧΡΟΝΙΑ , Ο  ΟΠΑΠ  ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ..

Image result for πρακτορειο οπαπ

   Χαράς  ευαγγέλια φίλοι  μου  ,για  τος φίλους  των ¨προίόντων " του  ΟΠΑΠ , έτσι  μετά  απουσία πέντε  περίπου ετων , όπου  να΄ναι επανέρχεται στο  Λιδορίκι , πρακτορείο  ΟΠΑΠ , που  θα καλύπτει τους ,,φανατικούς του είδους ...
   Το  άνοιγμα του  Πρακτιρειου , θα  τονώσει και τα,,όνειρα όσων φαντάζονται και  ελπίζουν να  πλουτίσουν  απ' αυτά , και  βέβαια θα  " μαζεύει  " κόσμο  " αυτή  η ιστορία , που  φυσικά  είναι  και  λίαν ..." ευρωφλαγα " ...
   Θα  θυμάστε  βέβαια το  άδοξο  τέλος του  παλιού πρακτορείου  που  είχε  εξελιχθελι  σε ..." μπουτίκ ¨ οπωροκκηοευτικων ..ας  ελπίσουμε  πως  τώρα  δεν  θα  έχουμε ..τέτοιες  επαναλήψεις..
     ΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ ΕΥΧΕΤΑΙ  ΟΛΟΨΥΓΑ  ΚΑΛΕΣ  ΚΑΙ .." ΚΑΘΑΡΕΣ " ΔΟΥΛΕΙΕΣ ...
     ΑΝΤΕ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΣΚΑΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΝΈΝΑ ..ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΛΟΘΡΕΜΜΕΝΟ ,,,!!! ΝΑ...ΣΩΘΟΎΜΕ .!!!
                    www.lidoriki,com 

No comments: