30.8.08

ΠΑΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ...

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ ΓΑΜΟ....

To πλύσιμο των προικιών , φιλενάδες και συγγενείς της νύφης , της Τριωτο-Κούλας βάζουν ένα..χεράκι , με τραγούδια , γέλια και χαρές , Λιδορίκι , σωτήριον έτος..1957 .

Το..σόι του γαμπρού , Παν. Αποστολόπουλου - Σκράπα , ...παραλαμβάνει τα προικιά της νύφης , Φρ. Λάγιου , Λιδορίκι 1938 ...

Απ' τον ίδιο γάμο , τα όργανα παίζουν τη γαμήλια πατινάδα και συνοδεύουν τη νύφη με τ' αδέρφια της στην εκκλησιά , να ..παραδοθεί στο γαμπρό .

Ο γαμπρός Θαν.Αποστολόπουλος - Βάγιας , συνοδευόμενος απ' τον κουμπάρο Χρ.Γατάκη , τους συγγενείς και τα παιδιά με τα στέφανα και τις λαμπάδες , οδεύει προς την εκκλησία , γιά να υποδεχτεί τη νύφη , Αγγελ. Στάγια , διακρίνονται ακόμα , ο μπάρμπα Μαλάμος , κι' ο Βασ. Στάγιας , έτος 1956...

Οι " συχαρικιάρηδες " φίλοι του γαμπρού , Γ.Κλώσσας , Γ.Πανάγος , Τάκης Ταμβάκης και Γ.Κόκκινος , το 1950 .

Απ' το γάμο του Γιώργου Κλώσσα , το 1953 , οι φίλοι - συχαρικιάρηδες : Θυμ. Φωτόπουλος - Τσιμοθύμιος , Θαν. Αποστολόπουλος - Βάγιας , Τάσος Ασημακόπουλος .

Όταν η νύφη , ήταν από άλλο χωριό , μετά το γάμο , συνοδεία οργάνων , συγγενών και..φίλων , επέστρεφε στο χωριό του γαμπρού , εδώ απ' το γάμο του Γ.Κλώσσα , με τα..νιόνυφα καβάλα στα στολισμένα ζώα , ενώ περνάνε τη Βαθειά...

Το ίδιο ..πέρασμα της..Βαθειάς , απ' το γάμο του Γ.Καραστάθη το 1962 .

Απ' το γάμο του Γ.Καραστάθη , η νύφη φτάνοντας στο σπίτι του γαμπρού , τηρώντας τα ..πατροπαράδοτα , πετάει μήλα στους συγκεντρωμένους συγγενείς και φίλους .

Νιόπαντροι και κουμπάρος σε μιά αναμνηστική φωτογραφία , απ' το γάμο του Π.Αποστολόπουλου , το 1938 .

Το ίδιο στιγμιότυπο , αλλά απ' το γάμο του Γιαν.Κ.Κλώσσα , σην αρχή της δεκαετίας του 50 .

Το γαμήλιο γλέντι...αρχίζει , και μάλιστα μπροστά στο σπίτι του γαμπρού , Γ.Πέτρου - Κωσταντελλογιώργου , δεκαετία 1920 .


Δεκαετία 1930 , απ' το γάμο Κ.Ζουμά και Αργυρής Καντζιού , στις Λάκκες , με την ..ορχήστρα Αφων Κάρμα .

Δεκαετία του 50 , στον Αι Γιώργη στο Βαρούσι , η νύφη , Κούλα Ζέκιου χορεύει με το γαμπρό Γ.Αποστολόπουλο , σκυμένος στους οργανοπαίχτες ο πρωτοξάδερφος της νύφης Χ.Ζέκιος και στο βάθος ο αδερφός του Γιώργος .

Απ' το γάμο του Γ.Μ.Πανάγου - Μελιτογιώργου , το πελεκούδι...καίγεται στο Σουλιέικο αλώνι , πρώτος στο χορό ο κουμπάρος Γ.Γούρας , τον κρατάει η νύφη , Κρίνα κι' ο Γαμπρός .

No comments: