22.6.12

ΣΑΜΑΡΑΣ : ΜΕΙΩΣΗ 30% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

 

Διαβάστε ποια ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο. Ζήτησε έργο και ''απουσία'' από τα τηλεοπτικά κανάλια (Vid)

Δέσποινα Δημά

 

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο έλαβε χώρα μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης και ο Αντώνης σαμαράς έδωσε το στίγμα και τις πρώτες εντολές στα μέλη της κυβέρνησης που προανήγγειλε περικοπές ''προνομίων'', λίγες τηλεοπτικές εμφανίσεις και ζήτησε πολλή δουλειά.

''Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο. Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό κανονική κυβέρνηση. Αλλά σήμερα και είναι και μια αρχή νέας εποχής γιατί συγκροτείται κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια. Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες. Είναι ένα μεγάλο βήμα που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων'' υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Κυβέρνηση ευθύνης

''Αυτές τις συναινέσεις πετύχαμε για να σώσουμε τη χώρα για να αλλάξουμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Αυτός είναι ο στόχος μας να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση μας δεν είναι στον αέρα. Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση έχει ήδη επιτευχθεί και είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα'' ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: ''Η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι κυβέρνηση πρωτίστως ευθύνης. Συνεργαστήκαμε για να κάνουμε τις μεγάλες τομές και όχι να μείνουμε στα ίδια''.

Μείωση υπουργικού μισθού κατά 30%

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο μέτρα για τη νέα κυβέρνηση και είπε ότι ο μισθός των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα περικοπεί κατά 30% και θα δώσει εντολή στον υπουργό Εσωτερικών να περιοριστεί η χρήση των αυτοκινήτων από τα μέλη της κυβέρνησης στο απολύτως απαραίτητο. ''Πάντα πίστευα ότι ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνήσει κανείς είναι να δίνει πρώτος το παράδειγμα'' υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα συνέστησε στους υπουργούς να μην βγαίνουν κάθε μέρα στα κανάλια και να συντονίζονται επικοινωνιακά σε κεντρικό επίπεδο για να μην υπάρχουν ''παραφωνίες''.

''Και βέβαια όχι κάθε μέρα στα κανάλια όταν δεν υπάρχει λόγος. Όλοι μας έχουμε τις καλύτερες προθέσεις αλλά δεν με μοιάζουν οι καλύτερες προθέσεις με νοιάζει το έργο και η αποτελεσματικότητα''.

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

''Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος και πρέπει να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή. Αυτή η κυβέρνηση παρά την διακομματική της σύνθεσης είναι ενιαία. Ένα είναι το αφεντικό μας: ο ελληνικός λαός. Ένας είναι ο στόχος μας δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις.

Και εμείς περιμένουμε αντίστοιχη υπευθυνότητα να δείξουν και τα άλλα κόμματα που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση. Τον λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ σκληρά αυτός ο τόπος και δεν χρειάζεται να τον πληρώσει άλλο'' σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στο τέλος ο Αντώνης Σαμαράς είπε στους υπουργούς έναν ιστορικό κανόνα στην πολιτική που έκρινε ότι θα τους φανεί χρήσιμος: ''Να ξέρετε πως ότι κάνουμε η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Να ξέρετε ότι πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός. Πριν ακόμη μας κρίνει όμως ο λαός εμείς οι ίδιοι πρέπει να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμη πιο αυστηρά. Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του έργου μας'' κατέληξε ο πρωθυπουργός.

news247.gr

No comments: