Η πανέμορφη Ελαία Δωρίδος , ο παλιός “ Βελενίκος “ , το γνωστό ..τραγουδιστοχώρι …
• 5 μεγάλα πράσα
• 6 αυγά
• ½ λίτρο γάλα
• 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
• 1 φλ. τρίμματα φέτας
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε φέτες. Τα ζεματάμε για 5’. Τα στραγγίζουμε.
Λιώνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα, τα σοτάρουμε για 5-6’, να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την φέτα και ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας κάθε φορά, να τα πίνει το μείγμα.
Σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο. Αδειάζουμε την γέμιση. Βρέχουμε νερό με τα δάχτυλα γύρω γύρω το φύλλο. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Πατάμε και τσιμπάμε σε δαντέλα τις ενώσεις.
Τρυπάμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 C για 1 ώρα να ροδίσει καλά.
No comments:
Post a Comment