30.7.12

MΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ

 

Μπισκοτογλυκό μαμαδίστικο και τεμπέλικο

Οκ, το παραδέχομαι δεν είναι γλυκό από σεφ, ούτε γλυκό …απαιτήσεων αλλά, πώς να το κάνουμε…νόστιμο είναι, μαμαδίστικο είναι γιατί θυμίζει και λίγο παλιότερες εποχές κι εύκολο είναι… γιατί όχι λοιπόν;;; Κι εμείς, δηλαδή, δεν δικαιούμαστε σε φάσεις τεμπελιάς και άρνησης;;;;;;

Από την άλλη όμως, δεν θέλουμε να θυμίζει η γεύση του τις έτοιμες κρέμες στιγμής που, αν και δεν έχω τίποτε εναντίον τους… έχουν μια γεύση κάπως… ετοιματζίδικη!!! Το μυστικό είναι να προσθέσουμε τα κατάλληλα υλικά που θα «κρύψουν» αυτήν ακριβώς τη γεύση…

Εάν περνάτε κι εσείς μια τέτοια φάση και θέλετε γλυκό… εεεεεε, τότε τρέξτε στην κουζίνα και σίγουρα κάπου βαθιά στο ντουλάπι σας θα υπάρχουν τα υλικά του γιατί είναι απλά και καθημερινά.

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα petit-beurres
1/2 φλ.τσ. γάλα
3 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Για την κρέμα σοκολάτας

1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής, με γεύση σοκολάτα
50 γρ. κουβερτούρα
300 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα βανίλιας

1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής, για μιλφέιγ
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα με το κονιάκ για να βουτάμε σ’αυτό τα μπισκότα πριν τα στρώσουμε στο ταψί μας.

Παίρνουμε ένα μπισκότο, το βουτάμε στο μείγμα αυτό και το τοποθετούμε στο ταψί.

Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτα και τη στρώνουμε επάνω στα μπισκότα.

Μετά, στρώνουμε μια δεύτερη σειρά μπισκότα αφού τα βουτήξουμε πάλι στο μείγμα του γάλακτος με το κονιάκ.

Στρώνουμε από πάνω την κρέμα για μιλφέιγ.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Ύστερα, γαρνίρουμε το γλυκό με τριμμένο μπισκότο ή αμυγδαλόσκονη και γλυκό βύσσινο ή κεράσι.

TIPS

* Το συγκεκριμένο γλυκό είναι ένα γλυκό με πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κρέμα μιλφέιγ γάλα καρύδας και να πασπαλίσουμε το γλυκό με τριμμένο ινδοκάρυδο.

* Αντί για κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σπιτικό λικέρ και το αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού.

* Στην κρέμα μιλφέιγ μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

* Είναι ένα γλυκό που μπορούμε να το φτιάξουμε αντί για τούρτα και να αντικαταστήσουμε τα petit-beurres με digestive ή ακόμα και με σαβαγιάρ ή μπισκότα speculoos.


ΠΗΓΗ: tantekiki

No comments: