29.8.13

EIMAΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ …

 

 Αναδημοσιεύουμε παλιότερη  ανάρτησή  μας  , για  να  δείτε την  θλιβερή  πραγματικότητα .

IMG

¨ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ " .. αυτή τη φράση , μας είπαν δεκάδες χωριανοί μας που επικοινώνησαν σήμερα μαζί μας γεμάτοι οργή και αγανάκτηση , διαβάζοντας ένα άρθρο αφιερωμένο στα στυγερά εγκλήματα των Γερμανοϊταλών κατά το β' παγκόσμιο πόλεμο .
Το άρθρο - έρευνα της κυρίας Φωτεινής Τομαή , που είναι ιστορικός , πρεσβευτής σύμβουλος Α', στο Υπουργείο εξωτερικών , δημοσιεύτηκε στο σημερινό Κυριακάτικο " Βήμα " σελίδα 31α ,και αναφέρεται στα " μαρτυρικά " χωριά της Πατρίδας μας , που " ένοιωσαν " την ..αγάπη και τη στοργή των κατακτητών , στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται τα Δωρικά χωριά , με πρώτο και καλύτερο το Λιδορίκι .



Αξίζει να αγοράσετε το φύλλο αυτό της εφημερίδας , για να καταλάβετε τις ευθύνες ΟΛΩΝ ΜΑΣ , για την μέχρι σήμερα εγκληματική μας αμέλεια .
Η εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά τα ονόματα των χωριών καθώς και τους αριθμούς των θυμάτων της θηριωδίας των κατακτητών , χωρίς , όπως προαναφέραμε , να υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ .
Αναφέρουμε για ενημέρωσή σας τα χωριά αυτά , όπως αναφέρονται στην εφημερίδα , όπως και τα αναφερόμενα στοιχεία .
Ηλεία - Κουρτέσι
Γαστούνη
Κυλλήνη
Πύργος
Καστρίτσιον
Μεσσηνία - Καλαμάτα
Ήπειρος - Κομμένο Άρτας
Αγνάντα , Καταρράκτης , Κουκούλια Κουκούλια , Κτιστάδες , Γραικικό , Ράμια , Μικροκκλησιά , Μονόλιθο , Πλατανούσα .
Εύβοια - Ροβιές
Καστοριά
Θεσσαλία - Ελασσόνα
Αιτωλοακαρνανία - Αράχοβα
Θεσσαλονίκη
Κρήτη - Τυμπάκι , Κοξαρέ , Τύλισσος , Γερμιάδες , Χανιά , Κάνδανος , Κίσσαμος , Ηράκλειο , Βούτες , Γραμβούσα , Καστέλλι , Σητεία , Φουρνιές , ενώ μας κάνει εντύπωση που δεν γίνεται καμία αναφορά σε Καλάβρυτα και Δίστομο , αλλά και άλλων χωριών της Στερεάς Ελλάδας .
Αξίζει αγαπημένοι μου φίλοι να το διαβάσετε όλοι αυτό το άρθρο , όπου αναφέρονται αναλυτικά τα " εγκλήματα " που έγινα στο κάθε μέρος , στο κάθε χωριό , και φυσικά έχει και ξεχωριστή αναφορά στα θύματα Αθηνών και Πειραιά και όλα αυτά είναι τα επίσημα Κρατικά στοιχεία , στα οποία ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ , λες και οι φωτογραφίες αυτές που συναποστέλλουμε  , είναι…ψεύτικες ...μονταρισμένες..

9

13

15

7

Χρόνια τώρα , έχουμε που " παρακαλάμε " τους Δημοτικούς μας άρχοντες , Λιδορικιώτες και μη , να κάνουμε κάτι , έστω ένα ταπεινό μνημείο και να γίνει ότι είναι διαδικαστικά απαραίτητο , για να αναγνωρισθεί και ΕΠΙΣΗΜΑ το χωριό μας ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ , αλλά δυστυχώς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν νοιάστηκε για να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια και να εκπληρώσουμε οι Λιδορικιώτες την ηθική υποχρέωση που έχομε , αλλά δεν βαριέσαι .εμείς τα..τζερτζελοπανήγυρά μας και τα .¨πολιτιστικά παραδοσιακά μας " τριήμερα .
Το άσχημο όμως είναι πως όλες οι παρακλήσεις - αιτήσεις , γίνονταν ..προφορικά , και όπως ξέρουμε τα λόγια..φεύγουν , μόνο τα γραπτά μένουν ..
Φέτος όμως λαμβάνοντας υπόψη το περίφημο " scripta manent " , στείλαμε το παρακάτω αίτημα προς το Δήμο Δωρίδας , περιμένοντας ακόμα να πάρουμε ενημέρωση - απάντηση , για το τι έγινε και τι πρόκειται να γίνει , κάτι που είναι υποχρέωση του Δήμου ( η..ενημέρωση σχετικά με την πορεία του αιτήματος ) .
Μέχρι σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠ' ΤΟ ΔΗΜΟ , παρότι πάμε στον πέμπτο μήνα απ' την υποβολή του αιτήματος . Βέβαια , αν μπείτε στη." διαύγεια " εκεί θα δείτε πως η προτεραιότητα είναι .." άδειες για λειτουργία μουσικής " σε καταστήματα της .παραλίας , στη συντριπτική πλειονότητα και μια δυο άδεις για λειτουργία καταστημάτων , μία εξ αυτών στο Λιδορίκι , όσο για το αίτημά μας , δεν φαίνεται πουθενά στη.." διαύγεια " , φαίνεται οι αρμοδιοϋπεύθυνοι " ειδήμονες " το αξιολόγησαν σαν..ευτελούς ..αξίας ,

No comments: