31.1.14

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ…” ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ “ !!

Γιώργος  Κουλούλας

ΤΟ   ΠΡΟΣΩΠΟ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ …

   Κεραυνός  εν…” αιθρία “ η  ανακοίνωση  της  υποψηφιότητας  του  κ. Γ. Κουλούλα , για  την Δημαρχία  του  Δήμου  Δωρίδας , πλήρης..ανατροπή του  προεκλογικού  σκηνικού , μεγάλη  η  έκπληξη , αφού  κανένας  δεν  γνώριζε και  δεν  περίμενε  αυτή  την  ενέργεια .

  

   Διαβάστε τα  σχόλια  της  εφημερίδας  “ Ώρα  της  Φωκίδας “

images

Έκανε την έκπληξη ο Γιώργος Κουλούλας


Ο χώρος της ΝΔ από τα πρώτα επτά της Τετάρτης, που εστάλη η ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης και τις ιστοσελίδες της περιοχής, έχει υποψήφιο Δήμαρχο. Ο Γιώργος Κουλούλας, πρώην Δήμαρχος Λιδωρικίου, αιφνιδίασε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, την οποία όμως είχε προετοιμάσει πολύ καλά, αφού με την αποστολή της ανακοίνωσης εμφανίστηκε παράλληλα και σελίδα στο Facebook.
   Πολλοί έβλεπαν από την αρχή, πίσω από τη «μπλόφα Κόκκινου» υποψηφιότητα του κ. Κουλούλα και ήταν λογικό, αφού το πράγμα έφτανε σε αδιέξοδο.

               *    *

Τον βοηθά το προφίλ του


Έχει το προφίλ του πετυχημένου δημάρχου, καθώς υπήρξε ο δεύτερος σε απορροφήσεις κονδυλίων σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα στην περιοχή. Αυτό το προφίλ προσπαθεί να αξιοποιήσει από την πρώτη ανακοίνωση, καθώς ασκεί κριτική στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη για την έλλειψη έργου και δηλώνει ότι έχει τα χρήματα στο ταμείο γιατί δεν μπόρεσε να απορροφήσει ούτε καν εθνικούς πόρους

    *                 *

Έχει θέμα στο Ευπάλιο


Ο κ. Κουλούλας, πριν ακόμη ανακοινώσει ήξερε ότι έχει τεράστιο πρόβλημα στο Ευπάλιο, ενώ υπάρχει ζήτημα και με την Ερατεινή και γενικότερα τον παραλιακό πρώην δήμο Τολοφώνος.
   Στο δε Ευπάλιο, τα πιο ισχυρά στελέχη που τον στηρίζουν φέρονται να είναι ο κ. Τσιακούμης, πρώην Δήμαρχος και η κ. Πλούμη νυν δημοτική σύμβουλος, όπως και κάποια άλλα παλιά στελέχη της ΝΔ που τα τελευταία χρόνια δεν παίζουν ενεργά ρόλο στην περιοχή.

       *             *

Η έκπληξη Κουλούλα να ανακοινώσει υποψηφιότητα
Διχάζει τα στελέχη της ΝΔ
-Θέλει να στήσει ένα ψηφοδέλτιο «νίκης», αλλά φαίνεται να έχει τεράστιο πρόβλημα στο Ευπάλιο
και λιγότερο στην Ερατεινή. -Η υποψηφιότητά του έφερε ενθουσιασμό στα ορεινά.
-«Να δεσμευτεί τι θα γίνει με τις υπηρεσίες» ζητεί ο πρώην συνεργάτης του κ. Κώστας Υφαντής.
-«Μόνος του το αποφάσισε, ας αναλάβει και την ευθύνη των πράξεών του», τόνισε ο κ. Παγώνης

   Ψηφοδέλτιο «νίκης» θα επιχειρήσει να στήσει ο πρώην Δήμαρχος Λιδωρικίου κ. Γιώργος Κουλούλας, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ο οποίος ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης την υποψηφιότητά του, διχάζοντας τα στελέχη της ΝΔ.

    Ο χώρος της ΝΔ από τα πρώτα επτά της Τετάρτης, που εστάλη η ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης και τις ιστοσελίδες της περιοχής, έχει υποψήφιο Δήμαρχο. Ο Γιώργος Κουλούλας, πρώην Δήμαρχος Λιδωρικίου, αιφνιδίασε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, την οποία όμως είχε προετοιμάσει πολύ καλά, αφού με την αποστολή της ανακοίνωσης εμφανίστηκε παράλληλα και σελίδα στο Facebook.
   Πολλοί έβλεπαν από την αρχή, πίσω από τη «μπλόφα Κόκκινου» υποψηφιότητα του κ. Κουλούλα και ήταν λογικό, αφού το πράγμα έφτανε σε αδιέξοδο.
   Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι είχε την υποχρέωση ν’ αναλάβει πρωτοβουλία, ιδιαίτερα μετά την άσχημη τροπή που πήρε το θέμα της υποψηφιότητας με τον κ. Κόκκινο να βάζει πλώρη για το Αιγαίο και τον κ. Παγώνη να μην τολμά ν’ ανακοινώσει, αλλά και ν’ αμφισβητείται ενδοπαραταξιακά.
   Ο κ. Κουλούλας, πριν ακόμη ανακοινώσει ήξερε ότι έχει τεράστιο πρόβλημα στο Ευπάλιο, ενώ υπάρχει ζήτημα και με την Ερατεινή και γενικότερα τον παραλιακό πρώην δήμο Τολοφώνος. Στο δε Ευπάλιο, τα πιο ισχυρά στελέχη που τον στηρίζουν φέρονται να είναι ο κ. Τσιακούμης, πρώην Δήμαρχος και η κ. Πλούμη νυν δημοτική σύμβουλος, όπως και κάποια άλλα παλιά στελέχη της ΝΔ που τα τελευταία χρόνια δεν παίζουν ενεργά ρόλο στην περιοχή.
   Έχει το προφίλ του πετυχημένου δημάρχου, καθώς υπήρξε ο δεύτερος σε απορροφήσεις κονδυλίων σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα στην περιοχή. Αυτό το προφίλ προσπαθεί να αξιοποιήσει από την πρώτη ανακοίνωση, καθώς ασκεί κριτική στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη για την έλλειψη έργου και δηλώνει ότι έχει τα χρήματα στο ταμείο γιατί δεν μπόρεσε να απορροφήσει  τα  κονδύλια .


Διχασμένα τα στελέχη
Η υποψηφιότητα Κουλούλα δίχασε τον κόσμο της ΝΔ και έφερε σε αμηχανία πολλά στελέχη, ακόμη και πρώην συνεργάτες του

   Σε μια μερίδα στελεχών, κυρίως ορεινών η υποψηφιότητα αυτή έφερε ενθουσιασμό και εκτιμάται ως «ισχυρή».
   Στη γραμμή αυτή είναι η δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κώστα Κουτσούμπα που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας την αισιοδοξία για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης. «Η υποψηφιότητα Κουλούλα είναι αρκετά ισχυρή και ενωτική. Ο Γιώργος Κουλούλας, θα είναι δήμαρχος για όλους τους δημότες, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να πείσουν ότι θα επικεντρωθεί στο Λιδωρίκι», τόνισε.
   Ο κ. Γιώργος Καραχάλιος υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα Κουλούλα θα ενώσει τον κόσμο της περιοχής, όχι μόνο από την παράταξη της ΝΔ, αλλά και ευρύτερα. «Είναι άνθρωπος που χαίρει σεβασμού και στην περιοχή που διοίκησε για πολλά χρόνια, άφησε τη σφραγίδα του. Δεν έχει προβλήματα οικονομικά, οικογενειακά και άλλα, για να περιμένει να τα λύσει από το δήμο. Τα προβλήματά του είναι όλα λυμένα, θα δουλέψει για το καλό του δήμου.
   Τις εξετάσεις του τις έχει δώσει και έχει πάρει, αν όχι «άριστα», σίγουρα «λίαν καλώς», τόνισε Ο πρώην δήμαρχος Ευπαλίου κ. Κώστας Τσιακούμης, ο οποίος είχε εκδηλώσει ανοικτά την υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα Κόκκινου, αρκέστηκε να πει ότι «αφού δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος κατεβαίνει ο Γιώργος Κουλούλας. Από εκεί και πέρα οι εκλογές θα δείξουν το αποτέλεσμα και θα αποδειχθεί αν έκανε σωστή επιλογή. Για μένα είναι θετικό που έχουμε έναν υποψήφιο από την παραλία και έναν από τα ορεινά», υποστήριξε

   Στην αντίπερα όχθη ο κ. Κώστας Υφαντής, από τα πιο «βαριά χαρτιά» της ΝΔ στη Δωρίδα
και πρώην αντιδήμαρχός του, δήλωσε ανενημέρωτος. «Δεν με ενημέρωσε κανένας, τώρα το ακούω από εσάς. Όχι δεν θα συμμετάσχω στο συνδυασμό του κ. Κουλούλα και δε θα συμμετάσχω γενικά σε κανένα ψηφοδέλτιο, μόνο και μόνο από σεβασμό στην πρότερη συνεργασία μας, καθώς είμαστε για πολλά χρόνια συνεργάτες στον τότε δήμο Λιδωρικίου. Μαθαίνω μάλιστα, ότι θα είναι υποψήφιοι μαζί του και οι άλλοι δυο πρώην Δήμαρχοι. Αυτοί που το 2010 εγκατέλειψαν το καράβι να τσακιστεί στις ξέρες. Αλήθεια, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες, αν ο κ. Κουλούλας εκλεγεί  Να μιλήσει από τώρα και να δεσμευτεί τι σκοπεύει να κάνει.   Προσωπικά, έχω δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους της, παραλίας και κυρίως της Ερατεινής, ότι δεν θα μετακομίσουν. Όταν δε, υπερασπιζόμουν αυτές μου τις θέσεις κάποιοι με λοιδορούσαν και έλεγαν ότι κινούμαι σε βάρος του χωριού μου», τόνισε.    Στην ίδια λογική κινείται και η δήλωση του πρώην δημάρχου Ευπαλίου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσου Παγώνης, ενώ η δημόσια δήλωσή του είναι και ενδεικτική των προθέσεών του. «Δεν με ενημέρωσε κανένας. Σας το λέω κατηγορηματικά και διαψεύδω κάθε ισχυρισμό περί του αντιθέτου. Το είδα με μεγάλη μου έκπληξη σε ιστοσελίδα της περιοχής.
   Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Κουλούλας δεν είχε καμιά επικοινωνία μαζί μου, ούτε καν τυπική. Από το πρωί πολλά στελέχη της ΝΔ επικοινωνούν μαζί μου και ρωτάνε πως προέκυψε αυτή η υποψηφιότητα. Με ποιους συνεννοήθηκε και ποιους ρώτησε. Μόνος του το αποφάσισε, ας αναλάβει και την ευθύνη των πράξεών του», τόνισε ο κ. Παγώνης.
   Ο πρώην δήμαρχος Τολοφώνος Ανδρέας Άνθιμος διέψευσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και τόνισε ότι αυτό δεν το έχει σκεφτεί. «Εμένα δεν με ρώτησε κανένας να είναι ή να μην είναι υποψήφιος. Ούτε με ενημέρωσε κανένας ότι πρόκειται ν’ ανακοινώσει. Ούτε το κόμμα μου με ρώτησε», δήλωσε, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του.
   Ο κ. Κώστας Ζωητός δεν θέλησε να κρίνει την υποψηφιότητα Κουλούλα, υποστηρίζοντας ότι ενημερώθηκε από εμάς. Δήλωσε όμως ότι δεν ξέρει αν θ’ ασχοληθεί ξανά με τα κοινά, αν και η αυτοδιοίκηση είναι ο μεγάλος του έρωτας. «Σήμερα για μένα υπάρχει μόνο η παράταξη στην οποία ανήκω και αυτήν θα υπηρετώ μέχρι το τέλος της θητείας μας», υποστήριξε.
   Ο κ. Κουλούλας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, τόνισε ότι είναι ενημερωμένος οκ. Παγώνης, με τον οποίο, όπως είπε έχει συχνή επικοινωνία, κάτι όμως που ο πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου διέψευσε κατηγορηματικά.
   «Βλέπετε πως είναι τα πράγματα. Η Δημοτική Αρχή λέει ότι έχει 2,5 εκ στο ταμείο, λες και ο κόσμος τους διόρισε για «τραπεζίτες». Τα χρήματα οι δήμοι τα χρειάζονται για να κάνουν έργα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων τους», επεσήμανε ο κ. Κουλούλας. Τόνισε δε, ότι αν έμενε απαθής θα χρεωνόταν μερίδιο της ευθύνης.
Η ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Κουλούλα αναφέρει τα εξής:


Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
   Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου, διεξάγονται σε μια περίοδο οξυμένων κοινωνικών και τοπικών προβλημάτων. Αυτή η κρίση που σήμερα μαστίζει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τις βασικές μας αξίες και αρχές.
   Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως σήμερα, οφείλει και πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και φιλικά προς το πολίτη και ως τέτοιος μπορεί να βοηθήσει τη κοινωνία.
   Φίλες και φίλοι, ο προβληματισμός μου σχετικά με την κατάσταση που βιώνουμε όλοι σήμερα, το τέλμα που μας οδήγησε η παρούσα δημοτική αρχή μη αξιοποιώντας ουσιαστικά κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αφού δεν κατάφερε σύμφωνα με δική της δημόσια ομολογία να απορροφήσει ούτε καν τους εθνικούς πόρους και οι καθημερινές προτροπές των δημοτών μας, από όλες τις δημοτικές ενότητες, με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω και πάλι τον εαυτό μου στην διάθεση των δημοτών μας και να είμαι υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Δωρίδας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου.
   Απευθύνω ενωτικό κάλεσμα σε όλες και όλους τους δημότες της Δωρίδας, στους φορείς και τους συλλόγους, στη νεολαία, για τη συγκρότηση ενός ισχυρού, ανεξάρτητου και αδέσμευτου ψηφοδελτίου, που θα διεκδικήσει για τη Δωρίδα αυτό που πραγματικά της αξίζει.
   Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, η ανιδιοτέλεια, η πίστη στους θεσμούς, η ισονομία, η ομαδικότητα και η ισότητα, η αλήθεια πάνω απ' όλα και για όλα θα είναι η σημαία και το λάβαρό της συμπαράταξης μας. Μέσα από τις υγιείς δυνάμεις που θα συστρατευθούν και θα αποτελέσουν τον πυρήνα της νέας μας δημοτικής κίνησης ,θα ξεκινήσει η αλλαγή πορείας από εμάς για εμάς. Πιστεύω μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.
   Τοπικιστικές τάσεις και αντιλήψεις δεν έχουν χώρο στο συνδυασμό μας. Βλέπω το Δήμο Δωρίδος ως μια οντότητα και τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμουμας ως τα μέλη μιας τετραμελούς οικογένειας που πρέπει να ζήσει ενωμένη ισότιμα, αξιοπρεπώς και να πολεμήσει για τα θέλω της.
   Έχουμε την δύναμη, την θέληση ,την γνώση και την εμπειρία και μαζί με όλους εσάς, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να βγάλουμε την Δωρίδα μας από το σημερινό τέλμα και να την οδηγήσουμε και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.


Γεώργιος Ε.Κουλούλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος
  

  Καλό σας  βράδυ …..Κ.Κ.-

No comments: