26.8.14

Η ΝΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ

Οι παιδόφιλοι από τις Φιλιππίνες και το Πακιστάν προσπάθησαν να αποπλανήσουν 12χρονη στο internet

26.08.2014

-A +A

Στοιχεία και φωτογραφίες από προφίλ που διατηρούσαν παιδόφιλοι στο facebook και μέσω του οποίου αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν ανήλικη Ελληνίδα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης. Οπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως διαχειριστές του προφίλ εμφανίζονται άτομα από το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία της 12χρονης, της υποσχέθηκαν εργασία ως μοντέλο εκ μέρους γνωστού συγκροτήματος του εξωτερικού!

Οι δράστες αρχικά απέσπασαν από την ανήλικη προσωπικές πληροφορίες, ενώ στη συνέχεια της ζήτησαν να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση μέσω του skype, κατά την οποία θα έπρεπε να ποζάρει προκλητικά, προκειμένου όπως έλεγαν να διαπιστώσουν εάν επαρκεί για την υποτιθέμενη προσφερόμενη θέση του μοντέλου. Επειτα προσπάθησαν να πείσουν το ανήλικο κορίτσι ότι προσελήφθη, ωστόσο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έπρεπε να τους αποστείλει άσεμνες φωτογραφίες.

Την απείλησαν

Η μικρή αντέδρασε και τότε οι παιδόφιλοι προχώρησαν σε απειλές κατά της ίδιας και της οικογένειάς της σε περίπτωση που δεν ενέδιδε στα όσα της ζητούσαν. Μάλιστα, για να στηρίξουν τις απειλές τους, δημιούργησαν και νέο προφίλ στο facebook, το οποίο υποτίθεται ότι διαχειριζόταν εργαζόμενος σε υπηρεσίες ασφαλείας και μέσω του οποίου ενημέρωσαν το θύμα τους ότι αν δεν ενδώσει, αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο ποινικών κυρώσεων. Επίσης, από το προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πιθανολογείται ότι οι βιντεοκλήσεις προβάλλονταν από τους δράστες ζωντανά προς τρίτους (!) με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

Για τη μεγάλη υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία τακτικής διαδικασίας  για παράβαση των διατάξεων που αφορούν την πορνογραφία ανηλίκων και τις πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων. Οι πράξεις αυτές διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους γονείς να επιβλέπουν τα παιδιά τους όταν αυτά είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, ει δυνατόν ευρισκόμενοι στον ίδιο χώρο. Οσον αφορά τους ανηλίκους, η υπηρεσία συμβουλεύει να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα, να μη δέχονται να λάβουν μέρος σε κλήσεις βίντεο με άγνωστα άτομα, να μην πιστεύουν σε προσφορές εργασίας παρόμοιας μορφής, να μη δημοσιοποιούν προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο, ενώ σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άγνωστος τους πλησιάσει με παρόμοιο τρόπο να επικοινωνούν άμεσα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή τις τοπικές Αρχές.

No comments: