26.8.14

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

Αφίσα Ολοκαυτώματος

Πρόσκληση Ολοκαυτώματος out

Πρόσκληση Ολοκαυτώματος

Καλησπέρα Λιδορικιώτες  όλου  του  κόσμου …

ΤΡΙΤΗ  ΣΗΜΕΡΑ  26  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014

Ανατολή Ήλιου: 05:48
Δύση Ήλιου: 19:04
Σελήνη 1 ημέρας

 

ΣΑΝ   ΣΗΜΕΡΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

μ. Χ.

1071

Η Μάχη στο Μάτζικερτ. Ο σουλτάνος των Οθωμανών, Αλπ Ασλάν, νικά το στρατό των Βυζαντινών, του οποίου ηγείται ο Ρωμανός Δ’ ο Διογένης. Με τη νίκη τους αυτή, οι Οθωμανοί κάνουν το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της Μικράς Ασίας.

1346

Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά κανόνι σε μάχη. Το κατέχουν οι Άγγλοι του Εδουάρδου Γ', που τους βοηθά να νικήσουν τις δυνάμεις του γάλλου βασιλιά Φίλιππου ΣΤ' στη Μάχη του Κλεσί.

1839

Το πλοίο Άμισταντ, που είχαν καταλάβει οι μαύροι ναύτες του, συλλαμβάνεται στ' ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ. Αποτέλεσε ένα από τα σύμβολα του αγώνα για την κατάργηση της δουλείας.

1922

Εκδίδεται από τη Διοίκηση της Στρατιάς η επίσημη διαταγή εκκενώσεως της Μικράς Ασίας. Ο αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης εγκαταλείπει από τους πρώτους την πόλη με το βρετανικό θωρηκτό «Iron Duke». Στην ιταλική πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης παρατίθεται επίσημο δείπνο προς τιμήν της επιτυχίας των τουρκικών δυνάμεων.

1959

Η British Motor Corpration παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής βρετανός Άλεκ Ισιγώνης.

1968

Οι Beatles κυκλοφορούν το «Hey Jude», το πρώτο τραγούδι τους με τη δική τους δισκογραφική εταιρία Apple.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1740

Ζοζέφ Μισέλ Μονγκολφιέ, γάλλος εφευρέτης του αερόστατου, μαζί με τον αδελφό του Ζακ. (Θαν. 26/6/1810)

1743

Αντουάν Λοράν Λαβουαζιέ, γάλλος χημικός, ο «πατέρας» της μοντέρνας χημείας. (Θαν. 8/5/1794)

1942

Γιώργος Αμερικάνος, έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στη μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ της δεκαετίας του '60. (Θαν. 7/10/2013)

  ΘΑΝΑΤΟΙ 

1914

Πιοτρ Νεστέροφ, ρώσος πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, με πολλές πρωτιές στο ενεργητικό του, μεταξύ αυτών και την πρώτη ανακύκληση. (Γεν. 15/2/1887)

1919

Γεώργιος Σουρής, σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης. (Ο Ρωμηός) (Γεν. 2/2/1853)

Ανθολόγιο

1980

Τεξ Άβερι, αμερικανός καρτουνίστας, από τους κορυφαίους δημιουργούς ταινιών κινουμένων σχεδίων με σουρεαλιστικό περιεχόμενο. (Γεν. 26/2/1908)

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2608#ixzz3BW29JzAw

Γεώργιος Σουρής
1853 – 1919

Γεώργιος Σουρής

102

Έλληνας σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, κυρίως χάρη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ο Ρωμηός, την οποία εξέδιδε από το 1883 έως το 1918.

Ο Γεώργιος Σουρής γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Φεβρουαρίου 1853. Ο πατέρας του με καταγωγή από τα Κύθηρα ήταν έμπορος (η μητέρα του καταγόταν από τη Χίο) και τον προόριζε για κληρικό, αλλά για οικονομικούς λόγους αναγκάστηκε να τον στείλει υπάλληλο στο κατάστημα ενός Έλληνα σιτεμπόρου στο Ταϊγάνιο (Ταγκανρόγκ) της Ρωσίας. Ήταν πάντα αφηρημένος γιατί δεν του άρεσε το εμπόριο και γέμιζε τα κατάστιχα με στίχους που έγραφε κρυφά.

Γύρισε στην Ελλάδα το 1879 και γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τα προς το ζην εργαζόταν ως γραφέας σ’ ένα συμβολαιογραφείο και παράλληλα έγραφε ποιήματα και συνεργαζόταν με σατιρικές εφημερίδες της εποχής: Ασμοδαίος του Εμμανουήλ Ροΐδη, Μη χάνεσαι! του Βλάσση Γαβριηλίδη και Ραμπαγάς του Κλεάνθη Τριανταφύλλου. Το 1881 νυμφεύτηκε τη χιώτισσα Μαρή Κωνσταντινίδου, με την οποία απέκτησε τέσσερεις κόρες κι ένα γιο, τον Κρίτωνα Σουρή, ανώτερο τραπεζικό υπάλληλο και ποιητή.

Στις 2 Απριλίου 1883 εξέδωσε τον Ρωμηό, μια εβδομαδιαία έμμετρη τετρασέλιδη σατιρική εφημερίδα, την οποία έγραφε εξ’ ολοκλήρου. «Νονός» του τίτλου ήταν ο ποιητής Γεώργιος Δροσίνης. Ο Σουρής διέκοψε την έκδοση της εφημερίδας τον Αύγουστο, για να δώσει τις εξετάσεις του στο πανεπιστήμιο. Απορρίφθηκε, όμως, στη μετρική «μετά πολλών επαίνων», όπως έλεγε ο ίδιος, από τον καθηγητή Σεμιτέλο, τον οποίο έκανε αργότερα πασίγνωστο στο Πανελλήνιο με τους σατιρικούς του στίχους.

Τον Ιούνιο του 1884 ξανάβγαλε τον Ρωμηό και τον συνέχισε χωρίς διακοπή έως το 1918. Ο ίδιος ανήγγειλε την αποτυχία του και την επανέκδοση του Ρωμηού ως εξής:

Μετά μεγάλης μου χαράς, στους φίλους αναγγέλλω,
πως εξετάσθην, των θυρών ερμητικώς κλεισμένων,
στον πολυγένη Φιντικλή και τον σπανό Σεμτέλο
και απερρίφθην μυστικά, μετά πολλών επαίνων!
Λοιπόν και πάλιν, Έλληνες, αρχίζομε σαν πρώτα,
πάλι «Ρωμηός» και ξάπλωμα, πάλι ζωή και κόττα!..

Ο Ρωμηός αγαπήθηκε πολύ από τον λαό και διαβαζόταν άπληστα από τον ελεύθερο και υπόδουλο ελληνισμό. Για 36 χρόνια και οκτώ μήνες κυκλοφορούσε τακτικά κάθε Σάββατο και έκανε δημοφιλή τον Σουρή. Ο Φασουλής και ο Περικλέτος («ο καθένας νέτος σκέτος»), οι δύο λαϊκοί τύποι που δημιούργησε, σχολίαζαν με εύθυμη διάθεση και πνευματώδη δηκτικότητα τα σπουδαιότερα γεγονότα της εβδομάδας. Οι δυο ήρωές του εκπροσωπούσαν την κοινή γνώμη και το αναγνωστικό κοινό του Ρωμηού χαιρόταν το κέφι, την εξυπνάδα και τον πατριωτισμό τους. Τα θέματα της σάτιρας του Σουρή ήταν κοινωνικά και πολιτικά.

Εκτός από το Ρωμηό, ο Σουρής έγραψε κι άλλα ποιήματα, έμμετρες κωμωδίες και ημερολόγια. Μετέφρασε τις Νεφέλες του Αριστοφάνη, που παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1900. Έγραψε τόσους στίχους, που απορούσε και ο ίδιος για την ποιητική του γονιμότητα:

Τους στίχους που τους έγραψα, φτου να μην τους βασκάνω
και τώρα τους ξαναμετρώ μέσα στην τόση ζέστη,
αν ημπορούσα δίλεπτα μονάχα να τους κάνω
θάχα κι αμπέλια στην Βλαχιά, σπίτια στο Βουκουρέστι.

Είχε εξαιρετική ευκολία στη στιχουργία, ιδιοφυΐα στην εύρεση του κωμικού, αδιάπτωτο κέφι και καλοπροαίρετη σατιρική διάθεση. Χτυπώντας τη φαυλότητα όπου την έβρισκε και στο λαό και στους άρχοντες νουθετούσε και δίδασκε, χωρίς να υβρίζει και να δημιουργεί εχθρούς.
Να πώς σατιρίζει το ρωμηό σ' ένα ποίημά του:

Στον καφενέ απέξω σα μπέης, ξαπλωμένος
Του ήλιου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ
Και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος
Κανένα δεν κοιτάζω, κανένα δεν ψηφώ.

Σε μια καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,
Το άλλο σε μιάν άλλη, κι ολίγο παρεκεί,
Αφήνω το καπέλο και αρχινώ με πόνο
Τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική!

Ψυχή μου! Τι λιακάδα! Τι Ουρανός! Τι φύσις!
Αχνίζει εμπροστά μου ο καϊμακλής καφές
Κι εγώ κατεμπνευσμένος για όλα φέρνω κρίσεις
Και μόνος μου τις βρίσκω μεγάλες και σοφές.

Η καλόκαρδη σάτιρα του Σουρή στρέφεται συχνά και στον ίδιο τον εαυτό του. Να μερικά τετράστιχα από το ποίημα Η ζωγραφιά μου:

Mπόι δυο πήχες,
κόψη κακή,
γένια με τρίχες
εδώ κι εκεί.

Kούτελο θείο,
λίγο πλατύ,
τρανό σημείο
του ποιητή.

Δυο μάτια μαύρα
χωρίς κακία
γεμάτα λαύρα
μα και βλακεία.

Mακρύ ρουθούνι
πολύ σχιστό,
κι ένα πηγούνι
σαν το Xριστό.

Πηγάδι στόμα,
μαλλιά χυτά
γεμίζεις στρώμα
μόνο μ' αυτά.

Mούρη αγρία
και ζαρωμένη,
χλωμή και κρύα
σαν πεθαμένη.

Kανένα χρώμα
δεν της ταιριάζει
και τώρ' ακόμα
βαφές αλλάζει.

Δόντια φαφούτη
όλο σχισμάδες,
ύφος τσιφούτη
για μαστραπάδες.

Ο θαυμασμός των συγχρόνων του προς τον Σουρή υπήρξε πολύ μεγάλος. Ο Κωστής Παλαμάς τον αποκαλούσε «γόητα ποιητήν». Θεωρήθηκε ως ο «Νέος Αριστοφάνης», εθνικός ποιητής, προτάθηκε μάλιστα το 1906 για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ως άνθρωπος, ο ποιητής που έκανε επί δύο γενεές του Έλληνες να ευθυμούν, «ήταν ολιγόλογος, σοβαρός και μελαγχολικός την όψιν, άκακος ως αρνίον και πρότυπον καλού χριστιανού και οικογενειάρχου». Η γυναίκα του επέμενε πως είχε έξι παιδιά, συμπεριλαμβάνοντας και τον σύζυγό της, που καθώς «ήταν αδέξιος και ανέμελος» είχε πραγματική ανάγκη μητρικής στοργής και φροντίδας. Ονομαστό ήταν το φιλολογικό του σαλόνι, στο οποίο σύχναζαν όλοι οι ποιητές και συγγραφείς της εποχής του.

Ο Γεώργιος Σουρής πέθανε στο εξοχικό του στο Νέο Φάληρο στις 26 Αυγούστου 1919, σε ηλικία 66 ετών. Το πένθος για τον χαμό του ήταν πανελλήνιο και η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη με τιμές στρατηγού. Μεταθανάτια του απονεμήθηκε το παράσημο του Ανώτατου Ταξιάρχη του Σωτήρος για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα. Το 1932 στήθηκε η προτομή του στον κήπο του Ζαππείου.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/594#ixzz3BW2LPZpT

Γιώργος Αμερικάνος
1942 – 2013

Γιώργος Αμερικάνος

7

Κορυφαίος έλληνας καλαθοσφαιριστής, που αγωνιζόταν στη θέση του φόργουορντ. Ηγήθηκε της ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968.

Ο Γιώργος Αμερικάνος γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1942 και έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στη ΧΑΝ Νικαίας. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 μετεγγράφηκε στην ΑΕΚ, με την οποία έγραψε ιστορία. Με τον «δικέφαλο» κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδος (1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970), ενώ αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1965, 1968).

Ήταν ο ηγέτης της ομάδας, όταν αυτή αγωνίστηκε στο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1966 στην Ιταλία, ενώ δύο χρόνια αργότερα, με 29 δικούς του πόντους, οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στον αξέχαστο τελικό της Αθήνας απέναντι στη Σλάβια Πράγας. Τη σεζόν 1986-1987 προσέφερε της υπηρεσίες του στην ομάδα από τη θέση του υπηρεσιακού προπονητή.

Με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αγωνίστηκε σε 68 αναμετρήσεις, σημειώνοντας 1076 πόντους (μ.ο. 15 π.). Ήταν πρώτος σκόρερ στο Ευρωμπάσκετ του 1961 και του 1965, ενώ αγωνίστηκε ακόμα στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1967, στα Προολυμπιακά Τουρνουά του 1960 και του 1964 και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα των 1962, 1964, 1967 και 1969. Αγωνίστηκε, επίσης, στη Μικτή Κόσμου, εξ ου και το παρατσούκλι που τον συνόδευε «παγκόσμιος».

Την τελευταία τριετία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, εξαιτίας διπλού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο Γιώργος Αμερικάνος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου 2013, στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/703#ixzz3BW2alsMN

Η Σονάτα του Κρόιτσερ

<em>Η Σονάτα του Κρόιτσερ</em>, πίνακας του Ρενέ Φρανσουά Ξαβιέ Πρινέ

Η Σονάτα του Κρόιτσερ, πίνακας του Ρενέ Φρανσουά Ξαβιέ Πρινέ

15

Νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, που έλαβε τον τίτλο της από το ομώνυμο μουσικό έργο του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν.

Στις 26 Αυγούστου 1889, o σπουδαίος ρώσος συγγραφέας και αμφιλεγόμενος ηθικός στοχαστής Λέων Τολστόι (1828-1910) ολοκλήρωσε τη συγγραφή της φιλοσοφικής νουβέλας Η Σονάτα του Κρόιτσερ, η οποία κυκλοφόρησε στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Το έργο αναφέρεται στην καταδίκη του γάμου και του σαρκικού έρωτα μέσα από την ιστορία του Πόζντισιεφ, που σκοτώνει τη γυναίκα του από υπερβολική ζήλια. Αφορμή στάθηκε η γνωριμία της μ’ ένα βιολονίστα σε μία δεξίωση. Πιανίστρια η ίδια, άρχισαν να παίζουν μαζί τη Σονάτα του Κρόιτσερ, δηλαδή τη Σονάτα για βιολί αρ. 9 του Μπετόβεν, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια αμοιβαία συμπάθεια, που δεν άρεσε καθόλου στο σύζυγό της.

Σ’ ένα απόσπασμα της νουβέλας ο Πόζντισιεφ, αρκετό καιρό μετά τον φόνο, μιλώντας με κάποιους συνταξιδιώτες του σ' ένα τραίνο λέει : «…Έπαιζαν τη σονάτα του Κρόιτσερ, του Μπετόβεν. Ξέρετε, τάχα, το πρώτο πρέστο. Το ξέρετε!» ύψωσε τη φωνή του. «Μα είναι κάτι το τρομερό αυτή η σονάτα. Αυτή ακριβώς. Και γενικά η μουσική είναι ένα πράγμα τρομερό. Μα τι πράγμα είναι; Δεν καταλαβαίνω. Τι πράγμα είναι η μουσική; Τι δουλειά κάνει; Και γιατί κάνει αυτό που κάνει; Λένε πως η μουσική εξημερώνει τα ήθη, εξυψώνει τον άνθρωπο - ανοησίες, ψέμματα! Ενεργεί, επηρεάζει τρομερά -μιλώ για τον εαυτό μου- αλλά δεν εξυψώνει καθόλου την ψυχή. Εξυψώνει ή όχι την ψυχή, η αλήθεια είναι ότι τη διεγείρει…» (Η Σονάτα του Κρόιτσερ σε μετάφραση Αντρέα Σαραντόπουλου, εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος)

Έχοντας αναπτύξει ένα δικό του χριστιανικό σύμπαν, που του στοίχισε τον αφορισμό από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, ο Τολστόι ενδιαφερόταν για το ζήτημα της σαρκικής επιθυμίας, καθώς πίστευε ότι η ηθική υγεία του ανθρώπου αποτελούσε συνάρτηση της ικανότητάς του να προσεγγίσει το ιδεώδες της αγνότητας. Αμέσως με την κυκλοφορία της, η Σονάτα του Κρόιτσερ απαγορεύτηκε στη Ρωσία κι έγινε γνωστή μέσω παράνομων πολυγραφημένων εκδόσεων, που κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι («σαμιζντάτ» στα ρωσικά). Παρόμοια τύχη είχε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απαγορεύτηκε από το ταχυδρομείο η διανομή εφημερίδων, που περιείχαν αποσπάσματα του βιβλίου. «Σεξουαλικά και ηθικά διεστραμμένο» χαρακτήρισε τον Τολστόι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και μετέπειτα Πρόεδρος των ΗΠΑ Θίοντορ Ρούζβελτ.

Η Σονάτα του Κρόιτσερ έχει διασκευαστεί για το θέατρο, έχει μεταφερθεί επανειλημμένα στον κινηματογράφο, έγινε ζωγραφικός πίνακας και ενέπνευσε τον τσέχο συνθέτη Λέος Γιανάτσεκ στο έργο του Κουαρτέτο για Έγχορδα αρ. 1, γνωστό και ως Σονάτα του Κρόιτσερ.

Απολαύστε  τη  σύνθεση

https://www.youtube.com/watch?v=COGcCBJAC6I

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/520#ixzz3BW2v9KBL

Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΊΚΙ

meteo.gr

Τετάρτη
27/8

03:00

21°C

77%

4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών


09:00

20°C

59%

1 Μπφ B
3 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών


15:00

30°C

38%

2 Μπφ ΝΔ
9 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

Χαμηλή δραστηριότητα κουνουπιών


21:00

24°C

60%

4 Μπφ Δ
24 Km/h

ΚΑΘΑΡΟΣ

Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών


Πλησιάζει  φίλοι  μου  η  μεγάλη  ημέρα της  εκδήλωσης  μνήμης  του  Λιδορικιώτικου Ολοκαυτώματος , που  μπορεί να  άργησε  λίγο..( 70  χρόνια )αλλά  στο  τέλος , πραγματοποιείται  σε..πείσμα  κάποιων  που  εξακολουθούν να θυμούνται  τα…δικά  τους , δεν  πειράζει , θα  τους  ..περάσει , πάντως οι  χωριανοί  μας  έχουν την  ευκαιρία να  παρακολουθήσουν μια  εκδήλωση , που  εκτός  απ’ το  συναισθηματικό της  περιεχόμενο , που  θα  συγκινήσει ,  θα  δώσει  στους χωριανούς  μας  ένα  δείγμα  των  δυνατοτήτων  μας , γιατί  ΟΛΑ  ΕΙΝΑΙ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΑ , ΚΕΙΜΕΝΑ , ΑΠΑΓΓΕΛΊΕΣ  Κ.Λ.Π . είναι  ιδιαιτέρως σημαντικό  δε  , πως ΘΑ  ΚΑΝΕΙ  ΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΗ  ΤΗΣ  ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ Η  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΗ  ΜΠΑΝΤΑ  ΤΟΥ  Π.Ο.Λ .

   Επίσης  θα  συμμετάσχει η  χορωδία  του  Δήμου  Δελφών ,η  χορωδία  του εργαστηρίου  Ιτέας  και  το  τριμελές  συγκρότημα : Ν.Παπουτσής – Χρ. Δασκαλόπουλος – Αργύρης  Ιωάννου  , η  μεγάλη  όμως  έκπληξη είναι  πως  η  αγαπημένη  μας  “ Λιδορικιώτισσα “ απ’ τον…Κονιάκο , η  μεγάλη κυρία  του  Δημοτικού  μας  τραγουδιού  Ελένη Λιάπη – Αναδιώτη  ΠΟΥ              ΝΟ  ΘΑ  ΤΙΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ  ΕΚΔΉΛΩΣΗ  ΑΥΤ’Η ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ , ΑΛΛΆ  ΘΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΉΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ  ΈΝΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙ  ΤΗΣ..ΤΑΒΛΑΣ – ΜΟΙΡΟΛΟΙ , ΓΡΑΜΜΕΝΟ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ  ΤΟ  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ  ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ  ΘΑ  ΕΊΝΑΙ  ΚΑΙ  Η  ΠΡΏΤΗ ΕΚΤΈΛΕΣΗ  ΚΑΙ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΕΚΠΛΗΞΗ  ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ , ΘΑ  ΑΚΟΥΣΤΕΙ  ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΑΣ  ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ  ΧΩΡΙΑΝΉΣ  ΚΑΙ  ΦΊΛΗΣ ΠΟΥ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ  ΤΟ  1937 , ΚΑΙ  ΖΕΙ  ΣΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΚΗ  ΑΠ’ ΤΗ  10ΕΤΙΑ ΤΟΥ  ‘50 . Θα  σας  συγκλονίσει η  αφήγηση των  εικόνων  του  καψίματος που  έχει  χαραγμένες  στη παιδική , τότε ,   ψυχή  της η  αγαπημένη  μας  χωριανή  ΤΑΣΙΑ  ΑΘ.ΔΟΥΚΑ …

   Όλοι  λοιπόν την  Παρασκευή απ’ το  πρωί , να  βρισκόμαστε  στο  χωριό  μας  για  να  τιμήσουμε τους  αδικοχαμένους χωριανούς  μας  αλλά και την  ΙΣΤΟΡΙΑ  13  ΑΙΩΝΩΝ  ΤΗΣ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΗΣ  ΖΩΗΣ ΠΟΥ  ΕΣΒΗΣΑΝ ΟΙ  “ ΦΙΛΟΙ “ ΜΑΣ  ΟΙ  ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΌΣΟ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ..” ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ “, ΜΗ  ΤΟΥΣ  ΔΙΝΕΤΑΙ  ΣΗΜΑΣΊΑ , ΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ  ΑΝΗΚΕΙ  ΣΤΟΥΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΕΣ  ΚΑΙ  ΌΧΙ  ΣΤΟΥΣ…” ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ “…

      ΄Καλό  σας  βράδυ , να  περνάτε  όλοι  καλά ΚΑΙ  ΚΑΛΗ  ΑΝΤΑΜΩΣΗ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

   Απ’ το  “ Λιδωρίκι “ με  αγάπη …..Κ.Κ.-

No comments: