26.11.14

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Κατηγορίες οτι ο Γιώργος μετατρέπεται σε παράγοντα αστάθειας

 

Συνεχίζεται το σκηνικό διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση. Για ακόμη μία ημέρα χθες μαινόταν ο «πόλεμος χαρακωμάτων», με ορισμένα στελέχη του κόμματος να τάσσονται στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και άλλα να υποστηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προτάσσοντας την ανάγκη σταθερότητας της χώρας.

Η οριστική ρήξη μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου είναι πλέον δεδομένη και όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε τροχιά διάσπασης, τη στιγμή που η Χαριλάου Τρικούπη τον καταγγέλλει ότι επιχειρεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από εγγυητή σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας σε μία κρίσιμη για τη χώρα περίοδο και ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η οργάνωση του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης θα προχωρήσει κανονικά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως, απτόητος, ζήτησε ακόμη μία άδεια από την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ταξιδέψει στη Φλωρεντία.

Ο Παναγιώτης Ρήγας κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να περιφρουρήσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να μην κινηθεί διασπαστικά. «Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου δεν θα θελήσει να ακυρώσει τη σημαντική προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου, προχωρώντας σε κινήσεις διασπαστικές και αποσταθεροποιητικές». Απαντώντας στο εάν υπάρχουν σκέψεις για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού, είπε: «Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις Βενιζέλου. Η διάσπαση δεν θα προέλθει από την επίσημη ηγεσία».

«Είναι έξω από τη λογική η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι επανέκαμψε έπειτα από δύο χρόνια αποχής «για να μας πει τι; Να μας πει θέλει να κάνει κόμμα; Να μας το πει ευθέως». Η Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε: «Το διχαστικό πνεύμα δεν ωφελεί. Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, που έχουν αποφασίσει τα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, ας πάμε νηφάλια να συζητήσουμε πάνω στις πολιτικές θέσεις».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο κ. Παπανδρέου άκουσε με ικανοποίηση την τοποθέτηση του Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος συντάχθηκε στη γραμμή του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας συνέδριο του κόμματος με το όνομά του και όχι ως Δημοκρατική Παράταξη, θέτοντας επίσης ζήτημα ηγεσίας. Ανάλογες θέσεις διατύπωσε και ο Θάνος Μωραΐτης, που είπε ότι η πρόταση Παπανδρέου είχε έναν σκοπό, το πώς δηλαδή θα κινηθούν οι διαδικασίες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο «κηπουρός» Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία Παπανδρέου σημαντική, «που κινείται στη μόνη εφικτή και ρεαλιστική κατεύθυνση».

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: