30.11.14

ΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ !!

 

 

Η αγανάκτηση είναι έκδηλη στο κείμενο του Δημάρχου Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου, ο οποίος στην ανακοίνωσή του καλεί και το συνάδελφό του δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη να οργανώσουν πανφωνικό συλλαλητήριο απαιτώντας τη στελέχωση και ορθή λειτουργία των δομών υγείας Α και δευτεροβάθμιας φροντίδας στο νομό μας.

Το νοσοκομείο άλλωστε είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα και πρέπει να προστατευτεί η ορθή του λειτουργία, μιας και η πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής σε έκτακτες περιπτώσεις σε άλλα δευτεροβάθμιας φροντίδας νοσηλευτικά ιδρύματα δεν είναι εύκολη και είναι πιθανόν να έχει κόστος ανθρώπινες ζωές.

«Απαιτούμε το στοιχειώδες για κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Να μπορούμε να φροντίζουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας και τους γονείς μας και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω της κρατικής αδιαφορίας!», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, μόνο που το προφανές για τον ίδιο και για εμάς, έχει καταντήσει «πολυτελές» στη συνείδηση των διοικούντων.

Ο Δήμαρχος υπόσχεται ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί μέχρι να δούμε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα και μακάρι να το εννοεί, διότι απλώς με ένα συλλαλητήριο, εντός των τειχών είναι από δύσκολο, έως και αδύνατον να οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος. Άλλωστε και στη Βοιωτία έχει γίνει συλλαλητήριο, αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. Έχουμε υποστεί πολλά και είναι ώρα να εγκαταλείψουμε επιτέλους τον καναπέ μας.

ΥΓ Ελπίζουμε και ευχόμαστε, στο συλλαλητήριο αυτό να μη δούμε πολιτική πασαρέλα και να κρατούν το πανό στελέχη κεντρικής εμβέλειας κομμάτων και κοινοβουλευτικών ομάδων που με την ψήφο και τη στάση τους διέλυσαν το νοσοκομείο, γιατί κάτι τέτοιο θα αμαύρωνε όλη την προσπάθεια και θα παρέπεμπε σε εξαγωγή λάθος συμπερασμάτων!

Στηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μίχος

Θα στηρίξει το συλλαλητήριο για το νοσοκομείο ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Κώστας Μίχος και θα συμμετάσχει, όπως μας είπε, καθώς ο Δήμαρχος τον είχε ήδη ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Μακάρι, η περιφέρεια να στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής διεκδικητικά και να το αποδεικνύει εμπράκτως.

Συνδιοργανωτής ο δήμος Δωρίδας

Συνδιοργανωτής για το συλλαλητήριο θα είναι και η Δημοτική Αρχή Δωρίδας, φαντάζομαι και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, με μπροστάρη το Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπεντζώνη. Άλλωστε, ο ίδιος έχει προσπαθήσει σκληρά να κρατήσει το Κέντρο Υγείας ανοικτό και να έχει γιατρό, ακόμη και με διάφορα μπαλώματα. Μην ξεχνάμε ότι το Πάσχα του 2014, αν δεν είχε επέμβει ο Δήμαρχος το Κέντρο Υγείας θα είχε μείνει κλειστό για είκοσι μέρες περίπου.

Πέρα, από τα Κέντρα Υγείας όμως, το νοσοκομείο είναι ένα και για όλη τη Φωκίδα. Ακόμη και ο Ευπαλιώτης για προγραμματισμένο χειρουργείο εδώ θα έρθει, δεδομένου του φόρτου των νοσοκομείων Ρίου και Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Οπότε, όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να το προστατεύσουμε!

http://www.orafok.gr/a

No comments: