31.7.15

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

“ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ”
-Αφήνει σαφέστατες αιχμές για το δήμαρχο Δελφών και το Βουλευτή Φωκίδας τονίζοντας ότι πρέπει να υπερβουν τις προσωπικές τους αδυναμίες και αντιπαλότητες για το καλό του τόπου”

Ημερομηνία δημοσίευσης:30/07/2015

Mετωπική επίθεση εναντίον των βουλευτών Φωκίδας από το 2010 και μετά επιχειρεί ο τέως υφυπουργός και βουλευτής κος Μπούγας με αφορμή το ρεπορτάζ της ΩτΦ  σύμφωνα με το οποίο  το έργο της άρδευσης του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας οδεύει προς απένταξη.

Με την πράξη του αυτή ο κος Μπούγας επιχειρεί να σταθεί πάνω και πέρα από κόμματα καθώς ,  εκτός της π. βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ κας Α. Παπαθανάση και του νυν κου Κωστοπαναγιώτου,  βάλλει και κατά  της  πρώην της ΝΔ, την κα Μανδρέκα ισχυριζόμενος ότι για μια σειρά έργα κανένας δεν κατάφερε να  τα προωθήσει , να τα υλοποιήσει  «ούτε σχεδίασαν νέα έργα ή νέες δράσεις, με αποτέλεσμα οι κακές ειδήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, οι ίδιοι δε να εκμετρούν αμήχανα και άσκοπά τον πολιτικό τους βίο χωρίς σχέδιο για την στήριξη και ανάπτυξη του νομού».

Επιπλέον ο τ. Υφυπουργός αφήνει σαφέστατες αιχμές για το δήμαρχο Δελφών και τον Βουλευτ΄΄η Φωκίδας τονίζοντας ότι “Όσοι ασκούν πολιτική ή αυτοδιοικητική εξουσία στη Φωκίδα έχουν υποχρέωση να υπερβούν τις προσωπικές τους αδυναμίες και αντιπαλότητες, να συνεργαστούν και να εργαστούν για την πραγματοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο νομός και οι πολίτες και να σχεδιάσουν την αναπτυξιακή πορεία του μέλλοντος”

Αναλυτικά το κείμενο του κου Μπούγα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι  οδεύει  προς απένταξη το έργο της άρδευσης του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας.

   Πρόκειται για μια ακόμη δυσοίωνη για τη Φωκίδα εξέλιξη. Η διαφαινόμενη απένταξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ματαιώσεων ή σοβαρών εμπλοκών και καθυστερήσεων ιδιαιτέρως σημαντικών για το νομό μας έργων και δράσεων, όπως ο παραλίμνιος αγωγός του Μόρνου, το φράγμα Τολοφώνος, ο συνδετήριος οδικός άξονας Θερμοπυλών-Ιτέας-Αντιρρίου, η υπαγωγή της Φωκίδας στο ευνοϊκό-ειδικό καθεστώς προσλήψεων των παραμεθορίων περιοχών, η παροχή αυξημένων κινήτρων για Α.Π.Ε κ.λ.π .

   Τα παραπάνω είχαν προγραμματιστεί, μελετηθεί και μπει σε φάση υλοποίησης κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2006-2009, που είχα την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ ως βουλευτής το νομό, μετά από επίμονη πολιτική προσπάθεια, σοβαρή κοινοβουλευτική εργασία και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς του νομού, ιδίως τους τότε Δημάρχους και το Νομάρχη, η συνεισφορά των οποίων υπήρξε σημαντική.

   Η μελέτη, κατασκευή και λειτουργία τους, αποτελούσε αίτημα και προσδοκία δεκαετιών για το λαό της Φωκίδας, δημιουργούσε θέσεις εργασίας και σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης.

   Για το βαθμό ωρίμανσης κάθε έργου κατά το μήνα Οκτώβριο.2009 και τις πηγές χρηματοδότησής τους έχω αναφερθεί συγκεκριμένα σε άλλες παρεμβάσεις μου και είμαι πρόθυμος να το πράξω και στο μέλλον με συγκεκριμένα στοιχεία.

   Δυστυχώς οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Φωκίδας από το έτος 2010 μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να προωθήσουν, υλοποιήσουν και αξιοποιήσουν τα παραπάνω, ούτε σχεδίασαν νέα έργα ή νέες δράσεις, με αποτέλεσμα οι κακές ειδήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, οι ίδιοι δε να εκμετρούν αμήχανα και άσκοπά τον πολιτικό τους βίο χωρίς σχέδιο για την στήριξη και ανάπτυξη του νομού.

   Στο ντόμινο των απεντάξεων πρέπει άμεσα να μπει τέλος. Όσοι ασκούν πολιτική ή αυτοδιοικητική εξουσία στη Φωκίδα έχουν υποχρέωση να υπερβούν τις προσωπικές τους αδυναμίες και αντιπαλότητες, να συνεργαστούν και να εργαστούν για την πραγματοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο νομός και οι πολίτες και να σχεδιάσουν την αναπτυξιακή πορεία του μέλλοντος.

Ιωάννης Δ. Μπούγας

Δικηγόρος Δρ.Ν-LLM

Πρ. Υφυπουργός-Βουλευτής

No comments: