30.8.16

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...





29  Αυγούστου   1944 , το  Λιδορικι ...φαντασμα 

Καλημέρα  αδέρφια  Λιδορικιώτες
Καλημέρα  φίλοι του  χωριού  μας
ΤΡΙΤΗ  ΣΗΜΕΡΑ  30  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016

 
  • Σπυρίδων Βασιλειάδης
    ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
    Σπυρίδων Βασιλειάδης
    Ποιητής, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους της Α’ Αθηναϊκής Σχολής. Στις μέρες μας είναι εντελώς ξεχασμένος. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 1874, σε ηλικία 29 ετών...
  • Σέιμους Χίνι
    ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
    Σέιμους Χίνι
    Ιρλανδός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και πανεπιστημιακός δάσκαλος. Θεωρείται η μεγαλύτερη ποιητική φωνή που γέννησε η Ιρλανδία μετά τον Γέιτς. Πέθανε στις 30 Αυγούστου του 2013...
  • Ναγκίμπ Μαχφούζ
    ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
    Ναγκίμπ Μαχφούζ
    Αιγύπτιος συγγραφέας, ο πρώτος Άραβας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1988. Πέθανε, πλήρης ημερών, στις 30 Αυγούστου του 2006...
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    Γκλεν Φορντ
    Αμερικανός ηθοποιός, από τους τελευταίους θρύλους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Πέθανε στις 30 Αυγούστου του 2006...
  • Η δολοφονική απόπειρα κατά του Λένιν
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
    Η δολοφονική απόπειρα κατά του Λένιν
    Σε μια περίοδο κατά την οποία η Οκτωβριανή Επανάσταση προσπαθούσε να παγιώσει την εξουσία της στη νεοσύστατη Σοβιετική Ένωση, ο ηγέτης της έπεφτε θύμα δολοφονικής επίθεσης στη Μόσχα...
  • Μαξ Φάκτορ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Μαξ Φάκτορ
    Ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας καλλυντικών και εφευρέτης του «make up». Έφυγε από τη ζωή στις 30 Αυγούστου του 1938...
  •  Πτολεμαίος ΙΕ’
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Πτολεμαίος ΙΕ’
    Ο τελευταίος βασιλιάς της δυναστείας των Πτολεμαίων, που κυβέρνησε την Αίγυπτο για περίπου 300 χρόνια. Ήταν περισσότερο γνωστός ως Καισαρίων (μικρός Καίσαρας)...
 
Το Χρονικό της Ελληνικής Τηλεόρασης
Οι 10 πιο παράξενες τροφές στην ανθρώπινη ιστορία
ΛΙΣΤΕΣ
Οι 10 πιο παράξενες τροφές στην ανθρώπινη ιστορία
 

Άγιος Αλέξανδρος
? – 337


Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ονομαστός για την αρετή του. Η μνήμη του εορτάζεται στις 30 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Αλέξανδρος και η Αλεξάνδρα.
Ο Αλέξανδρος καταγόταν από την Καλαβρία της Ιταλίας και από μικρός αφιερώθηκε στο Θεό. Το 314 διαδέχθηκε τον Μητροφάνη στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως και το 325 ήταν ένας από τους 318 Πατέρες της Εκκλησίας, που έλαβαν μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας για την καταδίκη της αίρεσης του Αρείου.
Ο Άγιος Αλέξανδρος απεβίωσε ειρηνικά το 337.

Το Χρονικό της Ελληνικής Τηλεόρασης

Ο Μάνος Ιατρίδης, προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ και εμπνευστής του εγχειρήματος του πειραματικού τηλεοπτικού σταθμού, ένα λεπτό πριν από την έναρξη της πρώτης εκπομπής στις 4 Σεπτεμβρίου 1960.
Ο Μάνος Ιατρίδης, προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ και εμπνευστής του εγχειρήματος του πειραματικού τηλεοπτικού σταθμού, ένα λεπτό πριν από την έναρξη της πρώτης εκπομπής στις 4 Σεπτεμβρίου 1960.
Η Ελλάδα ήταν μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που απέκτησε τηλεόραση. Οι λόγοι ήταν τόσο οικονομικοί, όσο και πολιτικοί. Η μεταπολεμική ανέχεια και η πρόθεση της πολιτικής εξουσίας να ελέγξει το μέσο, όπως έγινε και με το ραδιόφωνο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αργοπορημένη εμφάνισης της τηλεόρασης στη χώρα μας. Το χρονολόγιο ξεκινά από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας, όταν έγιναν οι πρώτες νύξεις για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού και φθάνει μέχρι το σήμερα.
Συνδρομητικό Περιεχόμενο
Πρόσβαση σ’ αυτό το χρονολόγιο έχουν τα μέλη με Χρυσή Συνδρομή.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα εισιτήριο μόνο γι’ αυτό το χρονολόγιο με € 4,90  (Περιλαμβάνει 288 Γεγονότα)

Γκλεν Φορντ
1916 – 2006


Αμερικανός ηθοποιός, από τους θρύλους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Γεννημένος την 1η Μαΐου του 1916 στο Κεμπέκ του Καναδά, ο Γκλεν Φορντ (Glenn Ford) μετακόμισε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια και το 1939 έκανε τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του κινηματογράφου, κερδίζοντας καλές κριτικές, ακόμα και όταν οι ταινίες στις οποίες έπαιζε ήταν άθλιες.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1946, είχε την τύχη να παίξει στο πλευρό της Μπέτι Ντέιβις στην ταινία Κλεμμένη Ευτυχία και με τη Ρίτα Χέιγουορθ στηΤζίλντα. Ακολούθησαν Η Μεγάλη Κάψα το 1953 και Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακα το 1955, που τον καθιέρωσαν.
Ο Φορντ άγγιξε το απόγειο της δόξας του τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Αν και πολλοί από τους ρόλους που ενσάρκωσε ήταν αυτοί του σκληρού και κακού τύπου, εκείνος τους προσέγγισε με ευγένεια και εσωτερικότητα. «Όταν βρίσκομαι μπροστά από την κάμερα φέρομαι όπως και στην καθημερινή μου ζωή. Αυτό προσφέρει στον κόσμο ένα αληθινό πρόσωπο για να ταυτιστεί» είχε πει σε μία συνέντευξή του.
Ο Γκλεν Φορντ συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζουν: Η Κόμισσα και ο Γκάνγκστερ, Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα,Τέξας, Το Στίγμα της Ακολασίας, Τζουμπάλ και Ο Δαίμων του Ρίο Γκράντε.
Πέθανε στις 30 Αυγούστου του 2006, στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς, όπου ζούσε με τον γιο του Πίτερ Φορντ και την οικογένειά του.

Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ 
Τετάρτη
31/8
03:00
19°C
68%
ΑΠΝΟΙΑ
ΚΑΘΑΡΟΣ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
09:00
25°C
51%
1 Μπφ BA
3 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
15:00
28°C
42%
2 Μπφ N
9 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Χαμηλή δραστηριότητα κουνουπιών
21:00
22°C
66%
1 Μπφ Α
3 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών


ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

ΣΤΟΝ  ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ  ΧΘΕΣΙΝΗΣ  ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ  ΕΚΔΉΛΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 
  Δύο  εικόνες  παρουσλιασε  η χθεσινή επετειακη  εκδηλωση αγαπημένοι  μου  φίλοι , η  πρωινή διαδικασία , όπως  γράψαμε  και  στο  σχετικό σχόλιό  μας , ήταν ,,απερίγραπτη , ανοργανωσιά , προχειρότητα , απουσία  κόσμου , και  ό,τι  γινόταν  είχε  τη  σφραγίδα  του  ερασιτεχνισμού .










    Όπως  ολοκάθαρα  φαίνεται  φίλοι  μου , περισσότεροι  ήταν  οι ..καλεσμένοι , παρά οι..Λιδορικιώτες , κάτι  βέβαια  συνηθισμένο , εντύπωση  όμως  μας  έκανε  η  κατάθεση  στεφάνου  απ' την  πρώην βουλευτη  μας ,  ΚΑΤΙ  ΠΟΥ  ΑΝ  ΔΕΝ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΛΑΘΟΣ , ΔΕΝ  ΠΡΟΒΛΈΠΕΤΑΙ  ΑΠ' ΤΟΝ  ΣΧΕΤΙΚΟ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΌ , ΕΠΙΣΗΣ  ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ..ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΒΕ  ΠΑΙΔΑΚΙ  ΜΟΥ....

  Το  δεύτερο  όμως μέρος . με  την  βραδυνή θεατρική  παρασταση είχε  κάποιο  ενδιαφέρον αφού  το  θέαμα  είχε  κάποια στοιχεία  που  πλησίαζαν στην Λιδορικιώτικη τραγωδία και  ήταν  πετυχημένη η  έμπμευση , προφανώς της  κ. Τίτου , σε  συνεργασία  με  την  θεατρική ομάδα , να  συμπεριλάβουν στα  κείμενα  κάποια  χαρακτηριστικά  μέρη , έμμετρα  και μη , απ' την  πολύ  πετυχημένη προπέρσινη  ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ,  στην  οποία  ολα  ήταν  γραμμένα  από  Λιδωρικιώτες αποκλείστικά για  την  εκδήλωση 





Δύο  βασικά  στοιχεία  φίλοι  μου  , της  προπέρσινησ  " ΠΑΡΘΕΝΙΚΗΣ " εκδήλωσης ήταν τα  παρακάτω  τραγούδια " ΛΙΔΟΡΙΚΙΏΤΙΚΟ  ΜΟΙΡΟΛΟΪ " τραγουδισμένο απ' την  μεγάλη  μας  κυρία του  Ελληνικου δημοτικού τραγουδιού  ΕΛΕΝΗ  ΛΙΑΠΗ και  το  δεύτερο  " ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ " που  το  τραγούδησε  ο  Νίκος  Παπουτσης .
  Τα  τραγούδια  αυτά , γραμμένα  αποκλειστικά για  το  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ , ΕΙΝΑΙ  ΣΕ  ΣΤΙΧΟΥΣ  ΤΗΣ  ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΜΟΥ ΚΑΙ  ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΤΟ ΟΚΟΚΑΥΤΩΜΑ , ΕΝΩ  ΤΟ  ΜΟΙΡΟΛΟΪ ΕΊΝΑΙ  ΕΞ  ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ  ΤΗΣ  ΑΦΕΝΤΙΑΣ  ΜΟΘΥ .
  Και  τα  δύο , μπορούν  μα  απουελέσουν παρακαταθήκες  για  την  περαιτέρω παραγωγή ενός  ολοκληρωμένου έργου . Σημειωτέον , πως  το  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ  - ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ , είναι  το  πρώτο  απ' τα  τρια  μέρη του  ΟΛΙΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ - ΦΥΓΗ -ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ  ΑΠΙΔΥΡΟΦΗ  - ΑΝΑΣΤΑΣΗ , ελπίζουμε  του  χρόνου  να  είναι  έτοιμο .

http://youtu.be/X4pe6GRefLk

http://youtu.be/yfE_G1fQMJc

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 

Στις  ιστορικες  στιγμές  του  χωριού μας  και  στις  ανάλογες  ακδηλώσεις ΠΡΕΠΕΙ  ΟΛΟΙ  ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ , ΤΙΜΩΝΤΑΣ  ΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΟΥ 

      Καλό  σας  απόγευμα 
  Απ' το  πανέμορφο  Λιδορίκι 
     www.lidoriki.com

No comments: