29.11.16

ΒΙΝΤΕΟ : ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΜΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ



 
Μωρά ξεπαγιάζουν, μάνες τα σφίγγουν στην αγκαλιά τους για να τα ζεστάνουν, άνδρες προσπαθούν να σταματήσουν τα νερά. Κι αν σταματήσουν τα νερά, πώς θα σταματήσουν το κρύο και τον αέρα; (Vid+Pics)
news247
Νοεμβρίου 29 2016 17:16
Adtech Ad
Με σίδερα, με ξύλα, με πέτρες ακόμα και με τα χέρια τους προσπαθούσαν να ανοίξουν «δρόμο» για να φεύγουν τα νερά και να μην μπαίνουν μέσα στις σκηνές τους, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν «κατασκηνώσει» στην παραλία της Σούδας, ανάμεσα στον κυρίως καταυλισμό και στην ιχθυόσκαλα.
Η καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου μισή ώρα, την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, ήταν καταστροφική.
Στο εξής, όμως, αυτές – δυστυχώς – θα είναι οι καθημερινές εικόνες από τον καταυλισμό και κυρίως έξω από αυτόν, που στήθηκε πρόχειρα, γιατί οι δομές του κυρίως καταυλισμού της Σούδας και της ΒΙΑΛ είναι υπερπλήρεις.
 
Μωρά να ξεπαγιάζουν, μάνες τα σφίγγουν στην αγκαλιά τους για να τα ζεστάνουν, άνδρες να προσπαθούν να σταματήσουν τα νερά. Κι αν σταματήσουν τα νερά, πώς θα σταματήσουν το κρύο και τον αέρα που παίρνει και σηκώνει στα βόρεια της τάφρου;

Όπως ορθά αναφέρει το τοπικό astraparis.gr που δημοσιεύει τις φωτογραφίες και το βίντεο της πλημμύρας, η απομάκρυνση των ανθρώπων, περί τους 200 που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο, είναι επιβεβλημένο να γίνει άμεσα. Οφείλουν ο δήμος Χίου και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που διαχειρίζονται τον καταυλισμό να εξεύρουν χώρους για ανεκτές συνθήκες διαβίωσης και η κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, ώστε να απομακρύνονται όσο γίνεται περισσότεροι πρόσφυγες από το νησί και να αποσυμφορούνται οι υφιστάμενες δομές φιλοξενίας.

Ούτε ο καιρός περιμένει, ούτε οι άνθρωποι μπορούν να βασανίζονται.

Με πληροφορίες από το: astraparis.gr
mews247.gr

No comments: