30.9.07

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ.....

Καλό βράδυ αδέρφια , καθυστερημένος στο..ραντεβού μας , αλλά και..δικαιολογημένος , η μέρα σήμερα ήταν , το πρωί τουλάχιστον , υπέροχη , και πήγα και άναψα ένα κεράκι σε μιά εκκλησούλα , φτιαγμένη σε μιά σπηλιά λίγο πριν τη Συκιά , την Αρσαλή , έτσι τη λέμε εδώ αυτή την εκκλησούλα .
Το τι ακριβώς σημαίνει Αρσαλή , θα σας εξηγήσω αμέσως , κατ' αρχήν θα πρέπει να σας πω πως η κανονική ονομασία της είναι Ζωοδόχος Πηγή και γιορτάζει την Παρασκευή μετά το Πάσχα , τώρα το Αρσαλή δεν είναι τίποτα άλλο απ' τον..συντετμημένο..Δωρικό..ιδιωματικό τύπο του..Αγία..Ιερουσαλήμ , τόοοοοσο απλό...
Το οδοιπορικό αυτό , μετά των σχετικών φωτογραφιών , σας το φύλαγα γιά Κυριακάτικη έκπληξη , γιατί γιά όσους γνωρίζουν θα ήταν ένα ωρα'ιο ...ξάφνιασμα και γιά όσους δεν γνωρίζουν μιά καινούρια πάρα πολύ όμορφη..γνωριμία .
Ξεκινώντας απ' το Λιδορίκι , λοιπόν , και παίρνοντας το δρόμο για Λευκαδίτι , με πορεία πάντα Βόρεια -Βορειοανατολικά , διασχίζουμε μιά διαδρομή 8 περίπου χιλιομέτρων , μέχρι το Λυυκαδίτι , βαδίζοντας πάντα στους πρόποδες της Γκιώνας , σε δρόμο..ασφαλτοστρωμένο μεν , αλλά που θέλει ...επισκευές και..συντήρηση , σε πολλά σημεία , πάντως σε καλή γενικά κατάσταση , περνάμε το Λευκαδίτι και μετά από 5 περίπου χιλιόμετρα , συναντάμε το χωματόδρομο , που μας ανεβάζει στην...αετοφωλιά , που βρίσεται σε μιά σπηλιά μέσα στα βράχια η Αρσαλή και δίπλα , σε άλλη σπηλιά μικρότερη ο Άγιος Δημήτριος .
Η όλη διαδρομή με τα...αρνητικά της βέβαια , είναι πολύ όμορφη , το κομμάτι δε που είναι οι εκκλησούλες είναι ονειρεμένο , άγρια...επιβλητική ομορφιά , που σε κάνει να αισθάνεσαι..δέος..
Εκεί πήγαμε αδέρφια σήμερα και θα σας δώσουμε..αύριο , βέβαια , τις εντυπώσεις μας με κάθε δυνατή ..λεπτομέρεια και ..ελπίζουμε και με τις σχετικές...φωτογραφίες .

Γιά απόψε θα συνεχίσουμε το...αμόλυμα του..αερόστατου και μιά..αναδρομή απ' τις καλοκαιρινές...μέρες , που κάτι , ίσως , μας άφησαν.....

Ευχές γιά ένα όμορφο Κυριακόβραδο...
Απ' το χωριό μας με αγάπη..........Κ.-

No comments: