26.12.09

“ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ..ΤΟΛΜΗ Η..ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ “

      Α . ΚΑΛΒΟΣ

 

   Δώσαμε , προ καιρού , αδέρφια , το λόγο μας πως ΔΕΝ  ΘΑ  ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ  ΠΟΤΕ  ΞΑΝΑ , με το ..περίφημο σπίτι του..Φύσκου ,στο Μαλανδρίνο ,  και φυσικά το..εννοούσαμε , αλλά αφού κάποιοι επιμένουν..επίμονα , γιά..δικούς τους φυσικά λόγους , να μας..ανακατεύουν στην ..εσωυπηρεσιακή τους (κατά την ..ταπεινή μας γνώμη ) αυτή υπόθεση  , θα δημοσιεύσουμε ΟΛΑ  ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΣΤΗ  ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ , φωτογραφίες , αποσταλλέντα mail καθώς και το έγγραφο της πολεοδομίας που αναφέρεται στις ..διαπιστωθείσες , σημαντικές παραβιάσεις ,  όχι..παραβάσεις , της Νομοθεσίας και ασχολίαστα θα τα παραδωσουμε στην..κρίση σας ..

   Βέβαια , πολύ θα θέλαμε , θα ήταν πολύ…χρήσιμο , μαζί με το..έγγραφο της πολεοδομίας , να μας έστελναν και μερικές..φωτογραφίες , που όπως λένε και οι…Κινέζοι , αξίζουν…χιλιάδες λέξεις , όχι γιά τίποτα άλλο , αλλά γιά να δούμε όλοι , ανφάς και..προφίλ , την..αλήθεια .

  Δημοσιεύουμε αδέρφια , τα mail που στείλαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες γιά ΑΠΛΗ..ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΟΥΣ , μιά , κι’ όπως..αποδείχτηκε ΚΑΜΙΑ ΜΑ..ΚΑΜΙΑ , δεν …γνώριζε (!!!) εντελώς..τελείως..τίποτα , ο..κόσμος το ‘χε τούμπανο κι’ αυτές …κρυφό..καμάρι , που λέει κι’ ο λαός μας , δημοσιεύουμε επίσης , γιά τελευταία φορά , γιά ενημέρωσή σας , και τις περίφημες φωτογραφίες και τέλος το ..έγγραφο της αυτοψίας της Πολεοδομίας ..

    Μελετείστε τα καλά..καλά , και βγάλτε τα..συμπεράσματά σας …..

 

Αρχαιο..πολεοδομικά παρατράγουδα , στα τείχη της αρχαίας Φωκικής πόλης ΦΥΣΚΟΣ...‏

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Monday, May 11, 2009 12:21:35 PM

To:
grafeio.nomarhi@fokida.gr

  Αξιότιμε κύριε Νομάρχα ,
                                  μαζί με τις ευχές μας , γιά τις γιορτές που πέρασαν , σας στέλνουμε και μερικές φωτογραφίες από μιά ..αθλιότητα που συναντήσαμε , τυχαία , στην περιοχή Μαλανδρίνου. Ακολουθώντας την διαδρομή , από Άμφισσα προς Λιδορίκι , όπως την περιγράφει ο περιηγητής Gaston Deschamps , το 1898 , βρεθήκαμε προ εκπλήξεως , ανατριχιάσαμε , κυριολεκτικά , όταν διαπιστώσαμε πως ΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ στα τείχη της αρχαίας Φωκικής πόλης ΦΥΣΚΟΣ , έχει χτιστεί σπίτι , προφανώς εξοχικό , με όλα τα σχετικά του , ψησταριά , φούρνο , κιόσκι , αυλή κλπ . Δεν γνωρίζουμε σε ποιόν ανήκει , ούτε  ενδιαφέρει αυτό , θα θέλαμε να ερευνηθεί το όλο θέμα , διότι πρόκειται γιά ..προκλητική αθλιότητα , που είναι απορίας άξιον , πως επετράπει να γίνει , δεδομένου ότι το μέρος είναι και προσβάσιμο και κοντά στο δημόσιο δρόμο , περίεργα πράγματα ..
   Τις συν/νες φωτογραφίες τις στείλαμε και στον κ.Υπουργό Πολιτισμού , στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών και στην Πολεοδομία Ανφίσσης , ενημερώσαμε δε και τον Δήμο Λιδορικίου , μετά δε την ανάρτηση του θέματος στην ιστοσελίδα μας , www.lidoriki.com , την είδηση την αναμετέδωσε και το troktiko , με αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες σχετικά τηλεφωνήματα και μηνύματα . Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο , οι φωτογραφίες και μόνο τα λένε όλα . 
                 Με εκτίμηση και Λιδορικιώτικους χαιρετισμούς


                            Κωνσταντίνος Ευθ . Καψάλης

 

 

Παρατράγουδα στην αρχαία Φύσκο , στο Μαλανδρίνο ..‏

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Saturday, May 09, 2009 9:31:56 PM

To:
d.poleodomias@fokida.gr

Attachments:
4 attachments | Download all attachments (4.8 MB)

Mαλανδρίν...jpg (1223.5 KB), Mαλανδρίν...jpg (1263.8 KB), Mαλανδρίν...jpg (1100.3 KB), Mαλανδρίν...jpg (1280.1 KB)

   Αξιότιμε κ Διευθυντά ,
                               με πραγματική ..ανατριχίλα , την περασμένη βδομάδα , αντικρύσαμε στην περιοχή Μαλανδρίνου , όπου από..τύχη βρεθήκαμε , να υπάρχει χτισμένο σπίτι ΠΑΝΩ  ΣΤΑ  ΤΕΙΧΗ της αρχαίας Φωκικής πόλης Φύσκος . Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες , γιά το πως αυτό το σπίτι χτίστηκε , ούτε και γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη του , αλλά πιστεύουμε , με τις λίγες γνώσεις μας , πως η όλη διαδικασία δεν θα πρέπει να είναι και ..απολύτως νόμιμη , αν λάβουμε υπόψη μας πως Έλληνες απλοί πολίτες ταλαιπωρούνται χρόνια και χρόνια , επειδή υπάρχει ..υποψία ύπαρξης αρχαίων σε κάποια περιοχή . Μετά το ..σοκ , που υποστήκαμε , βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες , απ' την , κατά τη γνώμη μας , αθλιότητα αυτή , τις οποίες σας στέλνουμε συν/να , και τις οποίες φυσικά και στείλαμε σε κάθε αρμόδιο , κ.Υπουργό Πολιτισμού , κ. Νομάρχη Φωκίδας , Εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών και Δήμαρχο Λιδορικίου .

                   Κωνσταντίνος Ευθ. Καψάλης

 

 

Aρχαιολογικό ..παρατράγουδο στο Δήμο μας .. Υπ'οψη κ.κ. Αντιδημάρχων .‏

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Friday, May 08, 2009 2:18:08 AM

To:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ (lidoriki@otenet.gr)

Attachments:
4 attachments | Download all attachments (4.8 MB)

Mαλανδρίν...jpg (1223.5 KB), Mαλανδρίν...jpg (1263.8 KB), Mαλανδρίν...jpg (1100.3 KB), Mαλανδρίν...jpg (1280.1 KB)

   Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε ,
                        πριν μερικές μέρες , από..ερευνητική διαστροφή και μπόλικη ..τύχη , ακολουθώντας τη διαδρομή που περιέγραψε το 1898 , ο Γάλλος περιηγητής Gaston Deschamps , μεταβαίνοντας από την Άμφισσα στο Λιδορίκι , βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μιά..θλιβερή , κυριολεκτικά , πραγματικότητα . ΠΑΝΩ στα τείχη της αρχαίας Φωκικής πόλης Φύσκος , όπου σήμερα το Μαλανδρίνο , έχει ΧΤΙΣΘΕΙ  ΣΠΙΤΙ , όπως ακριβώς το διαβάζετε , και είναι βέβαια , απορίας άξιον το πως χτίστηκε , με τίνος την άδεια , αν τελικά υπάρχει τέτοια άδεια , και με ποιών την ..ανοχή και βοήθεια , αν δεν υπάρχει , δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε ακριβώς χτίστηκε , αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία , πάντως θα πρέπει η κατασκευή να είναι πρόσφατη , γιάτι το σπίτι είναι καινούριο . Η εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών την οποία ρωτήσαμε σχετικά , μας ανέφερε κάτι περί ιδιοκτησίας κάποιου κ.Λύτρα , κάτι που φυσικά ούτε μας ενδιαφέρει αλλά ούτε και μας αφορά , αυτό αφορά τις Αρχές , και μάλιστα τις Εισαγγελικές . Εντύπωση όμως μας κάνει το γεγονός ότι σε εμφανές σημείο , κοντά στο δημόσιο δρόμο και σε περιοχή πολυσύχναστη , θα λέγαμε , χτίστηκε αυτό το σπίτι , και όχι σε..ενδεχομένως ..αρχαιολογικό χ'ωρο , αλλά ΕΠΑΝΩ  ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ , πάνω στον αρχαιολογικό χώρο . Το όλο θέαμα της αθλιότητας αυτής , είναι ομολογουμένως...ανατριχιαστικό , και φυσικά έχουμε τα φωτογραφικά πειστήρια , τα οποία και στείλαμε στον Υπουργό Πολιτισμού , στον Νομάρχη Φωκίδας και την Εφορία Αρχαιοτήτων Δελφών , επιφυλασσόμενοι να ενημερώσουμε και οποιονδήποτε σχετικό και αρμόδιο φορέα . Μας κάνει όμως μεγάλη εντύπωση ακόμα , πως δεν μαθεύτηκε τίποτα σχετικό στην περιοχή μας , εκτός κι' αν δεν έτυχε εμείς να ενημερωθούμε , αλλά τόσοι Μαλαντρινιώτες , ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού , η Πολεοδομία , οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί , κανένας δεν το ...είδε ; Δεν γνωρίζομε αν ο Δήμος μας είναι ενήμερος του θέματος , αλλά πιστεύουμε πως αν τελικά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του το γεγονός αυτό , θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος , που κατά την ..ταπεινή μας γνώμη είναι ιδιαιτέρως σοβαρό .
   Γιά δική σας ενημέρωση , στέλνουμε συν/να , τις σχετικές φωτογραφίες που δεν έχουν ανάγκη..σχολιασμού , καθότι μιλάνε από ..μόνες τους , βέβαια , όπως προαναφέραμε , έχουμε έρθει , σήμερα μάλιστα , σε επαφή με την αρμοδία αρχαιολόγο της Εφορίας  Δελφών , που διακατέχεται απ' τα 'ιδια με μας..συναισθήματα , που εντός των ημερών θα μας ενημερώσει πλήρως γιά οσα έχουν γίνει , αλλά και γιά όσα πρέπει να γίνουν .
Θεωρήσαμε καθήκον μας , κύριε Δήμαρχε , να σας ενημερώσουμε , σχετικά , με την παράκληση , αν τελικά το εν λόγω θέμα σας είναι γνωστό , να μας δώσετε όποιες πληροφορίες , σχετικές , έχετε .
                            Με  εκτίμηση και ευχαριστίες


                           Κωνσταντίνος Ευθ .Καψάλης

 

 

 

Δωρικά Αρχαιολογικά ...παρατράγουδα... Υπόψη κυρίας Τσαρούχα .‏

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Friday, May 08, 2009 12:07:21 AM

To:
iepka@culture.gr

Attachments:
6 attachments | Download all attachments (6.6 MB)

18-3-2009...jpg (896.3 KB), 18-3-2009...jpg (1035.5 KB), Mαλανδρίν...jpg (1223.5 KB), Mαλανδρίν...jpg (1263.8 KB), Mαλανδρίν...jpg (1100.3 KB), Mαλανδρίν...jpg (1280.1 KB)

Αγαπητή κυρία Τσαρούχα ,
                                    σε συνέχεια της σχετικής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας , και του ενδιαφέροντος που δείξατε , και δείχνετε , γιά τα..προβλήματά μας , και σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό , σας στέλνω και τα ..τεκμήρια του διαπραχθέντος , ήδη , αρχαιολογικού ..εγκλήματος , κατά την ταπεινή μας γνώμη . Δεν γνωρίζουμε το τι ακριβώς έχει συμβεί στην προκειμένη περίπτωση , αλλά το αποτέλεσμα είναι..τουλάχιστον..ανατριχιαστικό , και μας βάζει , φυσικά , σε πολλές και..μαύρες σκέψεις ...Εκτός όμως του θέματος του σπιτιού που χτίστηκε , πως άραγε ; πάνω στα τείχη του Φύσκου , θα θέλαμε να βοηθήσετε , στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας , ν' αξιοποιηθεί τελικά , έστω και η υπάρχουσα στο Λιδορίκι , αρχαιολογική συλλογή , αν τελικά δεν είναι μπορετό να αναβαθμισθεί σε Μουσείο . Πάντως , παρά την προηγούμενη προσπάθειά σας , καθαρισμού κλπ , η κατάσταση είναι πάλι..αθλία , σας στέλνω και πρόσφατη φωτογραφία , και σαν Πρόεδρος του πρόσφατα ιδρυθέντος στο χωριό μας Πολιτιστικού Ομίλου , θα ήθελα να σας παρακαλέσω , να μας βοηθήσετε  , ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τα Δωρικά Πολιτιστικά πράγματα σε κάποια ..τάξη , και σας ευχαριστόυμε , εκ των προτέρων γι' αυτό . Τις φωτογραφίες που αφορούν στο παράνομο , κατά τη γνώμη μας , κτίσμα , τις έστειλα και στον κ. Νομάρχη , αλλά και στον Υπουργό Πολιτισμού , ελπίζοντας να τακτοποιηθεί , άγνωστο ..βέβαια πως , αυτή η αθλιότητα .
  Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και σας ευχαριστώ και πάλι γιά ολα .
                                Με εκτίμηση  

                     Κωνσταντίνος Ευθ .Καψάλης

 

 

Δωρικά Αρχαιολογικά ..παράξενα...‏

From:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

Sent:
Thursday, May 07, 2009 9:47:46 PM

To:
asamaras@parliament.gr

Attachments:
4 attachments | Download all attachments (4.8 MB)

Mαλανδρίν...jpg (1223.5 KB), Mαλανδρίν...jpg (1263.8 KB), Mαλανδρίν...jpg (1100.3 KB), Mαλανδρίν...jpg (1280.1 KB)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ , μαζί με τις ευχές μας , λόγω των Πασχαλινών γιορτών , Σας στέλνουμε και μερικές φωτογραφίες - ντοκουμέντα , από κάποια απαράδεκτη ενέργεια , χτισίματος σπιτιού πάνω στα τείχη της αρχαίας πόλης την Φωκίδας , του Φύσκου , όπου σήμερα είναι το χωριό Μαλανδρίνο , απέναντι απ' τις ομώνυμες γνωστές φυλακές . Δυστυχώς , κανένας μας δεν γνώριζε αυτή την αθλιότητα , και από καθαρή τύχη ..πέσαμε επάνω της . Ακολουθώντας τη διαδρομή που περιγράφει ο περιηγητής Gaston Deschamps , το 1898 , από Άμφισσα προς Λιδορίκι , βρεθήκαμε πάνω σ' αυτό το..θέαμα , που θα δείτε στις συν/νες φωτογραφίες .
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε , τι ακριβώς έχει συμβεί , το μόνο όμως που είναι οφθαλμοφανές και..σίγουρο , είναι πως τα τείχη του Φύσκου , τα έκαναν κάποιοι ..μαντρότοιχους , χτίζοντας πάνω τους το σπίτι τους .
   Με την ελπίδα πως θα αποκατασταθεί αυτή η ..αθλιότητα , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
                                    Με Τιμή
                           Κωνσταντίνος Ευθ.Καψάλης

 

 

  Αυτά είναι αδέρφια , τα ενημερωτικά mail , που στείλαμε στους..αρμόδιους , και παρακάτω οι ..επίμαχες φωτογραφίες , τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο …

 

Mαλανδρίν-26-4-2009 006_thumb[4][2] 

Mαλανδρίν-26-4-2009 007[5][2] 

 

 Mαλανδρίν-26-4-2009 008_thumb[3][2]

Mαλανδρίν-26-4-2009 009_thumb[3][2]

 …και φυσικά δεν κάναμε καμιά καταγγελία , όπως  από…παραδρομή η..συνήθεια , αναφέρεται το παρακάτω έγγραφο της Νοναρχίας , διαβάστε το…

Διαβίβαση καταγγελίας‏

From:
Γραφείο Νομάρχη Ν.Α. Φωκίδας (grafeio.nomarhi@fokida.gr)

Sent:
Wednesday, May 13, 2009 10:13:27 AM

To:
kkapsalis@hotmail.com

Attachments:
1 attachment

Αρ. Πρ. 1...doc (43.0 KB)

Κύριε Καψάλη καλημέρα,

Σας επισυνάπτω για ενημέρωση σας το έγγραφο που αποστείλαμε στην Διεύθυνση Πολεοδομίας

με συνημμένη την καταγγελία σας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Αναστασία Παπαδήμα.

   Βέβαια , εκτός απ’ την ..αντίδραση της Νομαρχίας μας , είχαμε και ..οργισμένες αντιδράσεις πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα , γιατί το θέμα ,  και τις φωτογραφίες φυσικά , τις δημοσίευσε το troktiko , το blog , με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα , λάβαμε όμως και ένα μήνυμα..σημαδιακό , από γνωστό και..κοντοπατριώτη μας , του οποίου το όνομα , φυσικά , δεν αναφέρουμε γιά…ευνοήτους λόγους , διαβάστε το..αξίζει τον κόπο …


 

Sent:
Monday, May 11, 2009 6:59:36 PM

To:
Kostas Kapsalis (kkapsalis@hotmail.com)

 

ΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΦΡΙΞΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑΝΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΙ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ????????


 Σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι …….

No comments: