25.5.11

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ

 

                ΜΑΡΙΑ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

                IMG_0003

IMG 

 

    IMG_0001

    IMG_0002

 

     Με μεγάλη χαρά ,  μα και ..έκπληξη , μάθαμε  για το καινούργιο Λιδορικιώτικο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το : " Καλυσίγελος ...όπως ..ζωή ", της Μαρίας  Αποστολοπούλου , την οποία γνωρίζω από μικρό παιδάκι .

   Επί τέλους !! Σπάει το..." φράγμα " της λογοτεχνικής σιωπής στο χωριό μας , και επιβεβαιώνεται περίτρανα το πιστεύω μας , πως ταλέντα  υπάρχουν , αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα για να ...αναπτυχθούν και να φουντώσουν..

   Η πρώτη ανάγνωση , μας άφησε μιά ..ευωδιά και γλυκιά γεύση πικρης..σοκολάτας , όπως είπαμε και στη συγγραφέα , βέβαια προς Θεού , δεν κάνουμε κριτική βιβλίου , όχι , απλά καταγράφουμε τις προσωπικές μας απόψεις .

   Θα πρέπει να το διαβάσετε αυτό το βιβλίο , είναι μια απεικόνιση της πραγματικής..πραγματικότητας , που δυστυχώς , επιμελώς ..κρύβεται , πίσω απ' την ..εικονική , τουνπρέπει και του δήθεν ..

   Γλυκόπικρο λοιπόν το όμορφο βιβλίο της Μαρίας , διαβάζοντάς το , νοιώθεις  , άλλοτε γροθιά στο..στομάχι , κι' αλλοτε την ευωδιαστή αύρα απ' τα βασιλικά και τις ..μοσχομολόχες μιας ..Λιδορικιώτικης αυλής .

   Αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ..μουσικούς όρους , θα λέγαμε πως στιγμές..στιγμές κινείται στο χώρο του .." σκληρού  ροκ " και άλλες σε ταξιδεύει στις υπέροχες μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι , χωρίς φυσικά να κόβεται η συνοχή και το ενδιαφέρον του βιβλίου .

   Επαναλαμβάνουμε , για να αποφύγουμε τυχόν ..παρεξηγήσεις , πως το σχόλιό μας δεν έχει καμιά σχέση με κριτική βιβλίου , κάτι που  κατά τη γνώμη μας , δεν αποτελεί κριτήριο , αφού η δημιουργία προσφέρει τελείως διαφορετικά ερεθίσματα και εικόνες στον αναγνώστη , και η εν..ψυχρώ και σε χρόνο..μεταγενέστερο , ανάλυση του " τι θέλει να πει ο..ποιητής ", κατά την ταπεινή μας γνώμη , γίνεται γαι να διατηρούν κάποιοι τη..δουλειά τους .

    Πάρτε το βιβλίο και διαβάστε το ξανά και ξανά , αν χρειαστεί ..υποσημειώστε και κάποια κομμάτια , υπάρχουν πολλά τέτοια , λύστε διαβάζιντας τα ερωτήματα που βγαίνουν , γιατί βγαίνουν και πολλά μάλιστα , και κάντε τη δική σας  κριτική , σύμφωνα μ' αυτά που νοιώσατε οι ίδιοι , μην παρασύρεστε και μην εμπιστεύεστε τις γνώμες των άλλων , ξέρετε πόσοι άνθρωποι έμεινα,..νηστικοί , γιατί εμπιστεύτηκαν τη..γεύση άλλων ; Πάρα  πολλοί ...

   Προσωπικά θα το..ματαξαναδιαβάσουμε το βιβλίο , μέχρι να ...λύσουμε και τις τελευταίες ..απορίες μας και τα ξαναλέμε...αφού βέβαια ευχηθούμε στην αγαπητή Μαρία επιτυχία ΄, αλλά και ...συνέχεια στο συγγραφικό της  έργο ......Κ.Κ.-

No comments: