25.5.11

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ..

 

  Ξεκαθάρισμα 179

  Η   Βαθειά μας , σε μια πανέμορφη φθινοπωρινή φωτογραφία , με το..χαλί των κιτρινισμένων φύλλων του πλάτανου . Φέτος , θα έχει άραγε φύλλα ο πλάτανος ; Ρωτάμε έτσι..ρητορικά , γιατί κανένας δεν μπορεί να μας απαντήσει . Πάντως πολλοί χωριανοί μας , παρομοιάζουν το.." κούρεμα " των πλατάνων του χωριού μας , με το..." κούρεμα " των μισθών και των..συντάξεών μας , με την..ψιλή δηλαδή , ίδωμεν..

 

   Καλοκαίριασε αγαπημένοι μου φίλοι , κι' όσο ..μπαίνουμε στο καλοκαίρι , τόσο αρχίζουν να μας καίνε τα..κρεμμύδια , για τα σουλατσαρίσματα των γελαδιών μέσα στο χωριό , και των επιθέσεών τους στους κήπους και τις αυλές μας .

   Πολλοί χωριανοί μας , αναγκάζονται να φυλάνε ..ολονύχτια  σκοπά , για να γλυτώσουν τα λουλούδια και τα περιβόλια τους , και αυτό το..βιολί , κρατάει καιρό , χρόνια  τώρα , χωρίς να γίνεται το παραμικρό , για να συνετισθούν οι ιδιοκτήτες που αδιαφορούν τελείως ..

   Καθημερινά τα περισσότερα σοκάκια του χωριού μας , αλλά και ο κεντρικός μας δρόμος , είναι γεμάτος απ' τα..επισκεπτήρια των γελαδιών , και να'ταν μόνο αυτό , κυκλοφορούν όλη τη νύχτα στους δρόμους με κίνδυνο να προκαλέσουν και ατυχήματα ..

  Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα , δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε . Η πρώτη είναι απ' το προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου μας και οι άλλες δύο απ' τον ιερότερο χώρο που έχουμε στο Λιδορίκι , το νεκροταφείο .

   Ας ελπίσουμε πως δεν θα ξαναδούμε  τέτοιες αθλιότητες ..

Για ξεκαθάρισμα 063

Νεκροταφείο 25-1-10 011

Νεκροταφείο 25-1-10 004

  Βέβαια , όπως βλέπετε , δεν είναι μόνο τα γελάδια , παρόμοια προβλήματα έχουμε και με πρόβατα , που μπαίνουν κι' αυτά στο νεκροταφείο μας αφήνοντας τα ..ίχνη τους .

31-8-2010 Άμφισαα κλπ 020

31-8-2010 Άμφισαα κλπ 021

  Ολημερίς κι' ολονυχτίς , σεργιανίζουν το χωριό μας , αδέσποτα , και κανένας δεν νοιάζεται . Εδώ όμως θέλουμε να τονίσουμε , πως απ' όσο γνωρίζουμε , υπάρχουν για τις παρόμοιες περιπτώσεις , που η δουλειά αυτή γίνεται..συστηματικά , διοικητικά μέτρα , που ναι μεν είναι...σκληρά , αλλά δεν υπάρχει και άλλη λύση ..

    Τα διάφορα .." παζαρέματα " που γίνονται , " διαβουλεύσεις " τις λέμε  τώρα.., ούτε έφεραν αλλά και ούτε πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα , το γιατί , αφήνουμε να το ...μαντέψετε , αλλά πως να το κάνουμε αγαπημένοι μου φίλοι , δεν μπορεί να θέλουμε ανάπτυξη , να προσπαθούμε να προσελκύσουμε ..πέντε  ξένους στο χωριό μας και να έχουμε , μαζί με τα άλλα προβλήματά μας , έλλειψη εξυπηρέτησης ειδικά φαγητού κλπ , και τα γελάδια να σουλατσάρουν όποτε γουστάρουν στους δρόμους ..

 

25-8-2010 007

 

   Όλα  τα 'χαμε  δει , αλλά και προβατίνες παρατεταγμένες στο μνημείο των ηρώων μας , είναι αλήθεια πως δεν το περιμέναμε .

   Γι' αυτό φράξτε το το μνημείο , φκιάξτε δυο καλαίσθητα  κάγκελα και φυτέψτε και δυο ..λουλούδια , γιατί έτσι όπως το'χουν , είναι ..ξέφραγο αμπέλι , ότι μπορείς να φανταστείς μπορεί να ...συμβεί , και έχουμε το λόγο μας που το αναφέρουμε...

   Δεν είμαστε και τόσο..αισιόδοξοι , πάντως , για τη λύση του.." γελαδινού ..προβλήματος " , τουτέστιν..είμαστε ..απαιδιόδοξοι , για πολλούς και διαφόρους λόγους , αλλά θα θέλαμε να μάθουμε , τα θέματα αυτά της καθημερινότητας και του...πολιτισμού μας , αναφέρθηκαν τάχα , απ' την Επιτροπή Διαβούλευσης , και ποιές τελικά ήταν οι προτάσεις της ; Νομίζουμε πως πρέπει να βρεθέι τρόπος να ενημερώνονται οι Δημότες , για οτιδήποτε γίνεται στο Δήμο , γιατί ουσιαστικά αυτούς αφορούν...

   Για το ΄θέμα των γελαδιών αλλά και των..προβάτων , έχουμε 4 χρόνια που .." γκρινιάζουμε ", φυσικά χωρίς αποτέλεσμα , και ξέρετε γιατί δεν είμαστε ...αισιόδοξοι ; γιατί για να φκιάξεις..ομελέτα , πρέπι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ  " ΣΠΑΣΕΙΣ " ΑΥΓΑ , αλλοιώς...ομελέτα  δεν τρως ...βέβαια , άμα ..σπάσεις αυγά , χάνεις...απ' αλλού..μέγα το δίλημμα , ...δυστυχώς , και.." Ο  ΝΟΩΝ...ΝΟΕΙΤΩ ".....

  Όπως είπαμε , πάμπολλες φορές έχουμε ασχοληθεί με το θέμα της ..ασυδοσίας στο χωριό μας , αλλά δυστυχώς δεν είναι  δυνατόν να αναδημοσιεύσουμε όλα τα σχόλιά μας , ενδεικτικά μόνο , σας δίνουμε τα πιό κάτω , έτσι...για των γραφομένων μας το..αληθές ..Κ.Κ.-

 

 

12.11.08

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ...ΓΕΛΑΔΙΑ ;

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ....ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ......

Πολλές φορές , φίλοι μου , έχουμε ασχοληθεί με το πρόβλημα των γελαδιών , και να είστε βέβαιοι , πως δεν έχουμε ..τίποτα , με τα συμπαθέτατα αυτά ζωντανά , τουναντίον τα συμπαθούμε όπως και όλα , γενικώς , τα ζώα ..

   Έλα όμως που , άθελά τους , δημιουργούν πολλά και ποικίλα προβλήματα ; κι' όχι πως είναι..κακορίζικα και..τζαναμπέτικα , όχι , μιά χαρά ζωντανά είναι , και πολύ-πολύ..χρήσιμα , έλα όμως που είναι αφημένα στην ...τύχη τους , αδέσποτα , που λένε , και σουλατσάρουν μέσα το..χωριό , μπαίνουν στα κήπια και τα καταστρέφουν , σακατεύουν τα λουλούδια στις αυλές , και εμφανίζονται..φάντης ..μπαστούνι , όπου μπορεί να σκεφτεί ανθρώπου νους ..

   Έχω ιδίαν..πείραν , αδέρφια , είμαι όπως λένε..παθώς , αφού πέρσι μπήκαν στο περιβόλι μου και το 'καναν..καραφλό , δεν άφησαν τίποτα , προσπάθησα να βρω..άκρη , αλλά μάταια...η αρμόδια υπηρεσία , μου έλεγε..άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε , ιστορίες γιά...κορόιδα , όχι γιά..αγρίους , και η επωδός ήταν , " δεν υπάρχουν ...όργανα  " , τότε λοιπόν δεν υπήρχαν όργανα , έχει καλώς , τώρα όμως που..υπάρχουν ; πως γίνεται να έχουμε τα ίδια χάλια ;

   Σε όποιο δρόμο , και σοκάκι να περάσεις , είναι..εμφανή τα΄..χνάρια του..περάσματός τους , αφήνουν βλεπεις τα ..επισκεπτήρι.α τους , και .. δεδομένου δε του ότι από καθαριότητα...σκίζουμε , από..Μάη σ' Αι..Θόδωρο , π' λένι , το χωριό μας είναι γεμάτο απ' τα...ίχνη τους , όχι και τόσο..ευχάριστο αυτό , και όλοι τα βάζουμε με τα έρμα τα...γελάδια , αλλά τι φταίνε αυτά ; με την ίδια λογική θα έπρεπε καθημερινά να κυκλοφορούν μέσα στο Λιδορίκι , και καμιά ..πεντακοσαριά γιδοπρόβατα , γιά να μην πω περισσότερα , αλλά τέτοιο πρόβλημα δεν έχουμε , γιατί άραγε ; Γιατί..φυσικά τα γιδοπρόβατα τα..προσέχουν οι..ιδιοκτήτες τους , τα βοσκάνε , τα περιποιούνται και στην ώρα τους τα...μαντρώνουν , και μετά πάνε οι άνθρωποι στα σπίτια τους ..

   Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα γελάδια , αυτά τα..προσέχει ο..πάσα ένας που φυλάει τον κήπο και το περιβόλι του , μέρα ..νύχτα , διότι έχει συμβεί , και εξακολουθεί να συμβαίνει , οι ιδιοκτήτες να πίνουν το ποτό τους στη...Βαθειά , και τα γελάδια τους να..αλωνίζουν το χωριό , έτσι είναι η..κατάσταση , η κάπως..έτσι .

   Θα ρωτήσει κάποιος , και με το δίκιο του , καλά και η..αγροφυλακή , η..πολυδιαφημισμένη , τι κάνει ; σ' αυτό εμείς , δυστυχώς , δεν μπορούμε να απαντήσουμε , και αν παρακολουθείτε τη σελίδα , θα θυμόσαστε πως έχουμε κάνει πολλές φορές σχετικά σχόλια , λίγο..σκληρά ίσως , αλλά..απολύτως δικαιολογημένα , και ..τεκμηριωμένα , που βέβαια πήγαν στο...βρόντο ...

   Πριν καιρό , και μετά το φονικό της Γρανίτσας , είχαμε μιά πληροφορία , που γιά μας , εν γνώσει μάλιστα του προαναφερθέντος  τραγικού γεγονότος , είναι όχι μόνο σοβαρή , αλλά..κρίσιμη , συγκλονιστική , υπάρχει στην περιοχή μας , αγροφύλακας που πάσχει από..ψυχωτική συνδρομή , κι' αυτός ο άνθρωπος , έχει , και με το...Νόμο , όπλο γιά να επιβάλει την..τάξη , όπως το διαβάζετε , καταλάβατε , τι σας είπα ;...ψυχωτική..συνδρομή , ανοίξτε μιά εγκυκλοπαίδεια , και μάθετε τι ακριβώς σημαίνει..και μετά τα ..ξαναλέμε ...

   Δεν ξέρουμε , γιατί έγινε , έτσι όπως ..έγινε , η Αγροφυλακή , ούτε είδαμε καμιά διαφορά στις...ταλαιπωρίες μας , ίδιες και..περισσότερες  έιναι , αυτό όμως που ξέρουμε , και το ζούμε καθημερινά , είναι πως πράγματι ταλαιπωρούμαστε απ' τα γέλάδια , αλλά , δυστυχώς , τα βάζουμε με τα..αθώα αυτά ζωντανά , ενώ άλλοι ...φταίνε , άλλοι , βάλτε το μυαλό σας να..δουλέψει ..λιγουλάκι , έυκολο είναι , πολύ-πολύ εύκολο...έτσι γιά παράδειγμα..απλοικό..πολύ..απλοικό , σας ρωτάω ευθέως και..ευθαρσώς , γιατί όταν κάποια παιδιά είναι παραβατικά , κι' ΄..ανήλικα , παραπέμπονται οι..γονείς ; και φυσικά ..τιμωρούνται ; γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τους..ιδιοκτήτες των..ζωντανών ; γιά..αδιαφορία και...αμέλεια ; απ' το...καφενείο φίλοι μου , δεν κουμαντάρονται τα..ζωντανά , συμφωνείτε ; Όχι να φταίει ο..γάιδαρος , αδέρφια , κι..να βαρούμι του...σαμάρρρρρρρρρ ....

    Καλό σας βράδυ , να περνάτε καλά.....Κ.-

 

 

       ΣΑΒΒΑΤΟ  ΣΗΜΕΡΑ  21  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2010

  233η   ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ -  33η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  Ανατολή  ηλίου   06:45'

  Δύση    20:10'

Η ώρα είναι 08:25' και το θερμόμετρο δείχνει 27  βαθμούς , έχει όμως ένα ελαφρό αεράκι , ας ελπίσουμε πως η μέρα σήμερα θα 'ναι πιό δροσερή , γιατί χθες ..ψηθήκαμε..

   Ώρα 07:15'κάνοντας την πρωινή , αναγκαστική μας βόλτα προς τις Λάκκες , συναντήσαμε και δυο γελάδια , στο Φαλιδαίϊκο , απέναντι απ' του Καραγκούνη , τι θα γίνει τελικά μ' αυτή την υπόθεση , ποιός ειναι υπεύθυνος ; Προφανώς...κανένας...

   Χρόνια μας έλεγαν πως φταίει η έλλειψη αγροφυλακής , τώρα τι έχουν να μας πούνε ;

    Καλή σας μέρα , να περνάτε καλά.......Κ.-

 

 

 

 

 

21.8.10

ΑΧ ! ΑΥΤΑ ΤΑ ..ΓΕΛΑΔΙΑ !!

Μετά τη σημερινή μας αναφορά στην πρωινή..γελαδοσυνάντησή μας , πήραμε αυτό το πανέμορφο σχόλιο από μια αγαπημένη φίλη της σελίδας , Λιδορικιώτισσσ φυσικά , αξίζει να το διαβάσετε και σεις , αλλά και οι διάφοροι..αρμοδιοϋπεύθυνοι , ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ΄ΑΝ   ΕΙΝΑΙ ...για να στνειδητοποιήσουν  ΤΟ...ΧΑΛΙ  ΜΑΣ  !!!
 
Κατερίνα Α. said...

Το να συναντάς γελάδια στο κεντρικό δρόμο δε συγκρίνεται με την εμπειρία του να κοιμάσαι με ανοιχτό παράθυρο (ευτυχώς υπήρχε σίτα) και να εμφανιστεί όμορφο κατα τα άλλα γελάδι στο ένα μέτρο από το παράθυρο μέσα στη νύχτα και να αρχίσει να μασουλάει ένα κλωνάρι αμυγδαλιάς. Με φουλ φεγγάρι δε και καταφωτισμένο το κεφάλι του, μια τρομάρα την παίρνεις!

August 21, 2010 4:08 PM

 

Το παραπάνω mail είναι ακριβές αντίγραφο απ' τον Η/Υ , και στάλθηκε αυθημερόν , μετά το σχόλιό μας στις 21-8-2010 , από αγαπημένη μας χωριανή που μένει στις Η.Π.Α .

    Καλό  σας  βράδυ να περνάτε  καλά .....Κ.Κ.-

No comments: