18.5.11

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ...

 

Άστατος καιρός, βροχές στα ηπειρωτικά

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ και σταδιακά θα μετατραπούν σε βόρειους, φτάνοντας τα 4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει για τη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν σε μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 5, ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

No comments: