28.12.11

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ…” ΠΑΠΙ “…

Ο ΓΑΠ έκανε την πάπια ,ενώ τα στελέχη του έλεγαν φύγε τώρα

Μόνο μία είδηση προέκυψε από την χτεσινή πολύωρη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κι αυτό δεν αφορούσε την πολυαναμενόμενη διαδοχή καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άνοιξε ούτε χτες τα χαρτιά του, αλλά ο χρόνος των... βουλευτικών εκλογών που πηγαίνουν για μετά το Πάσχα. 
Ειδικότερα, στη χτεσινή συνεδρίαση όπου όλα τα.......
κορυφαία στελέχη περίμεναν να τοποθετηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου για τη διαδοχή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξεκαθάρισε τίποτα. Ουσιαστικά, το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε επί 12 ώρες για να μην πάρει καμία απολύτως απόφαση. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου περιέπλεξε τα πράγματα αφού περιορίστηκε να πει αόριστα ότι θα πράξει το... καθήκον του ενώ παρέπεμψε στις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν στο εξής. Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε να φέρει ολοκληρωμένη εισήγηση στην νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την επόμενη Τετάρτη ενώ στο βάθος προγραμματίζει τακτικό συνέδριο!
Και ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε για την επόμενη εβδομάδα (ή και αργότερα) τις όποιες ανακοινώσεις, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διαδοχή -μέχρι τις 15 Ιανουαρίου όπως είπε- ώστε να υπάρξουν «καθαρές λύσεις και σταθερή ηγεσία», ενώ αποκάλυψε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου (αντίθετα με όσα έλεγε χτες η Νέα Δημοκρατία).
Παρόμοια στάση κράτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που απάντησε στην αποστροφή Παπανδρέου περί καθήκοντος, λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιό από όλα τα καθήκοντα σας θα πράξετε κύριε Παπανδρέου; Η εισήγηση σας δεν ξεκαθάρισε τίποτα».
Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση των υπολοίπων κορυφαίων με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Μίχα να ζητούν με τη σειρά τους να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής και να αποσαφηνίσει ο Παπανδρέου τις προθέσεις του. Από τη μεριά του, ο Χρήστος Παπουτσής φέρεται να είπε ότι είναι «τιμή μας που έχουμε πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου» και τάχθηκε υπέρ του να γίνει η διαδοχή μετά το PSI.
Εκλογή προέδρου από τη βάση από βάση
Το μόνο πράγμα στο οποίο υπήρξε τελικά συναίνεση από όλα τα στελέχη που πήραν το λόγο ήταν η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κινήματος. Αυτό τόνισε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι ο ίδιος έχει επιδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις ανοιχτές διαδικασίες.
Τελικά, το Πολιτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα με τη δευτερολογία του Παπανδρέου, όπου και πάλι απέφυγε να τοποθετηθεί σε όσα θέματα έθεσαν οι δελφίνοι. Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πάνος Μπεγλίτης μίλησε απλώς για τις τρεις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ αυτήν την περίοδο που είναι κατά σειρά, η χώρα και η οικονομική της ανόρθωση, η υποστήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τέλος η ηγεσία του κινήματος.
Νέο Πολιτικό Συμβούλιο και στο βάθος... συνέδριο;
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ότι θα γίνει νέο Πολιτικό Συμβούλιο στις 4 Ιανουαρίου όπου ο ΓΑΠ θα φέρει ολοκληρωμένη εισήγηση με ένα πλαίσιο για όλα τα ζητήματα και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για το θέμα της ηγεσίας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπεγλίτης άφησε να εννοηθεί ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα κάνει εισήγηση στο Εθνικό Συμβούλιο, για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί, και μετά θα γίνει τακτικό συνέδριο...

kafeneio

No comments: