27.9.12

ΓΙΑΤΡΟΣ - ΜΑΪΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕ 2.300 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

«Το έκανα για το παιδί μου» και για τα προς το ζην, υποστήριξε στην απολογία του προς τις αρχές ο 43χρονος.

Γιατρός-μαϊμού εξέτασε 2.300 ασθενείς σε νοσοκομείο

Οπως παραδέχθηκε στους αστυνομικούς και τους αρμόδιους των υγειονομικών υπηρεσιών ο Μιιάμπι Κουρόκι, το 2009 βρήκε στο διαδίκτυο τα πλήρη στοιχεία ενός πραγματικού γιατρού και -όντας σε δεινή οικονομική κατάσταση- κατασκεύασε μία νέα άδεια άσκησης επαγγέλματος, στην οποία εμφανιζόταν ως γιατρός.

Με αυτήν πήγε σε γραφείο ευρέσεως εργασίας και το 2010 και το 2011 δούλεψε με ημιαπασχόληση σε νοσοκομείο του Τόκιο, όπου από τα χέρια του πέρασαν τουλάχιστον 2,300 άτομα, για τα οποία πήρε διαγνωστικές συνεντεύξεις, εξήγησε αποτελέσματα εξετάσεων, ακόμη και ανέλυσε καρδιογραφήματα! Ολα αυτά, με λίγες ώρες διάβασμα ενός βασικού εγχειριδίου, ώστε να αναγνωρίζει τους βασικούς ιατρικούς όρους...

Το ιαπωνικό σύστημα υγείας ωστόσο φαίνεται ότι έχει αρκετές δικλίδες ασφαλείας, ήδη από την διαδικασία της εκπαίδευσης. Ενα από τα ιδρύματα στα οποία φερόταν να έχει «διδάξει» ο Κουρόκι προβληματίστηκε από την χαμηλού επιπέδου απασχόλησή του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και επικοινώνησε για πληροφορίες, αποκαλύπτοντας την απάτη.

Ετσι, ο ψευτογιατρός συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, με την κατηγορία της αντιποίησης με σκοπό το κέρδος, αν και σε δύο χρόνια εισέπραξε μόλις 26 χιλιάδες ευρώ, εισόδημα ιδιαίτερα χαμηλό για το Τόκιο.

Τώρα, απομένει στο νοσοκομείο όπου δούλευε να ελέγξει πόσοι από τους 2.300 ασθενείς του είναι ακόμη σε θέση να επαναλάβουν τις εξετάσεις, προφανώς δωρεάν..

ethnos.gr

No comments: