31.7.13

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ “ ΘΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ “

 

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου αποχώρησης των Γερμανών κατακτητών από την Αθήνα (12 Οκτωβρίου 1944), ας διαβάσουμε μία αποκάλυψη που κάνει η ιστοσελίδα μας για το χρόνο διάρκειας της κατοχής των Γερμανών στην Ελλάδα, που ορισμένοι Έλληνες πιστοί τους θεωρούσαν «Θηρίον της Αποκαλύψεως»!...

ΑΦΟΡΜΗ για το σημερινό δημοσίευμα μας έδωσε ένα εκπληκτικό αφιέρωμα της ΕΡΤ , το οποίο αφορούσε στην "Απελευθέρωση των Αθηνών" από την γερμανική κατοχή, που έγινε ακριβώς σαν σήμερα στις 12 Οκτωβρίου 1944.

Και τι δεν είχε αυτό το αφιέρωμα!.. Ταινία επικαίρων του 1944. Βωβά πλάνα που καταγράφουν τις πρώτες εικόνες από την Απελευθέρωση της Αθήνας μετά την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής (12 Οκτωβρίου 1944) και την επιστροφή από το Κάιρο της μέχρι τότε εξόριστης κυβέρνησης: Υποδοχή του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου και του Αντιστράτηγου Ρόναλντ Μ. Σκόμπι στο Κερατσίνι. Επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στον βράχο της Ακρόπολης. Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ πλήθος κόσμου με εκδηλώσεις ενθουσιασμού στο κέντρο της πόλης μετέχει στον εορτασμό.

Η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση επιστρέφει στην Αθήνα μετά την αποχώρηση των Γερμανών. Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου αποβιβάζεται στην προκυμαία του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, όπου τον υποδέχονται με ένθερμες εκδηλώσεις Έλληνες και ξένοι επίσημοι και πλήθος κόσμου, ενώ του αποδίδονται τιμές από άνδρες του ελληνικού στρατού, του ΕΛΑΣ και των συμμαχικών δυνάμεων. Στη συνέχεια αποβιβάζεται στην προκυμαία ο επικεφαλής των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα Αντιστράτηγος Ρόναλντ Μ. Σκόμπι, ο οποίος επιθεωρεί μαζί με τον Γ. Παπανδρέου τα τιμητικά αγήματα.

Στο βράχο της Ακρόπολης ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, ο Βρετανός Αντιστράτηγος Ρόναλντ Μ. Σκόμπι, Έλληνες και ξένοι στρατιωτικοί και πολιτικοί και πλήθος κόσμου κατευθύνονται προς το σημείο όπου θα αναρτηθεί η ελληνική σημαία ακολουθώντας τέσσερις νεαρές κοπέλες με παραδοσιακές ενδυμασίες που προπορεύονται κρατώντας τη σημαία. Άνδρες του ΕΛΑΣ και του βρετανικού στρατού αποδίδουν τιμές και ακολουθεί η έπαρση της σημαίας από τον Γ. Παπανδρέου. Οι Έλληνες και ξένοι επίσημοι φωτογραφίζονται μπροστά από το Ερέχθειο και στη συνέχεια αποχωρούν επευφημούμενοι από το ενθουσιώδες πλήθος. Ο Γ. Παπανδρέου και ο Ρ. Σκόμπι αναχωρούν με ανοιχτό αυτοκίνητο.

Πλήθος κόσμου με πανό και σημαίες των συμμαχικών δυνάμεων επευφημεί στην πλατεία Μητροπόλεως τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, τον Βρετανό Αντιστράτηγο Ρόναλντ Μ. Σκόμπι και τους άλλους επισήμους που στέκονται στα σκαλοπάτια της Μητρόπολης. Οι επίσημοι μεταβαίνουν στη συνέχεια με αυτοκίνητο στην πλατεία Συντάγματος και τα Παλαιά Ανάκτορα που έχουν κατακλυστεί από πολίτες. Στον ουρανό πετάει σμήνος αεροπλάνων σε σχηματισμό, ενώ στο χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη παρατάσσονται κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων με παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και δάφνινα κλαδιά στα χέρια. Ο Γ. Παπανδρέου και ο Ρ. Σκόμπι καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη!.. Ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών!..

Οι Γερμανοί κατακτητές και το «Θηρίον της Αποκαλύψεως»!

Ωστόσο, μία άγνωστη πτυχή της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα είναι αυτή που θα αποκαλύψουμε σήμερα και η οποία έχει να κάνει με το «Θηρίον της Αποκαλύψεως», αφού οι Έλληνες πιστοί του καιρού εκείνου θεωρούσαν την γερμανική πολεμική μηχανή ως το «Θηρίον» αυτό! Και ας δούμε γιατί:

Στην «Αποκάλυψη του Ιωάννη» διαβάζουμε επί λέξει τα εξής:

«Καί εδόθη μοι κάλαμος όμοιος ράβδω, λέγων· Έγειρε και μέτρησον τον ναόν τού Θεού και το θυσιαστήριον και τους προσκυνούντας εν αυτώ· και την αυλήν την έξωθεν τού ναού έκβαλε έξω και μη αυτήν μετρήσης, ότι εδόθη τοίς έθνεσι, και την πόλιν την αγίαν πατήσουσι μήνας τεσσαράκοντα δύο…» (Αποκ. 11, 1-2).

Και πιο κάτω:

«... και προσεκύνησαν τώ δράκοντι τώ δεδωκότι την εξουσίαν τώ θηρίω, και προσεκύνησαν τώ θηρίω λέγοντες· Τίς όμοιος τώ θηρίω; τις δύναται πολεμήσαι μετ' αυτού;  και εδόθη αυτώ στόμα λαλούν μεγάλα και βλασφημίαν· και εδόθη αυτώ εξουσία πόλεμον ποιήσαι μήνας τεσσαράκοντα δύο.  και ήνοιξε το στόμα αυτού εις βλασφημίαν προς τον Θεόν, βλασφημήσαι το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού, τους εν τώ ουρανώ σκηνούντας…» (Αποκ. 13, 4-6).

Τι περίεργο!..

Οι Γερμανοί, ως γνωστόν, εισέβαλαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 και αποχώρησαν μετά από 42 μήνες κατοχής (!!) τον Οκτώβριο του 1944!

Τέτοια σύμπτωση;

 pisostapalia.blogspot.gr

No comments: