29.7.13

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΡΟΚΥΛΕΙΟ

 

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κροκυλείου Δημήτρης Μπαρμπούτης μας ενημερώνει ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν μια σειρά από σημαντικά πράγματα στο χωριό τους …

Α) Αποκαταστάθηκε το χρόνιο πρόβλημα στο μεσοχώρι με την πίεση του νερού και έγινε επέκταση δικτύου 50 μέτρα προς το σχολείο μέχρι το ρέμα του Κολοβού όπου και τοποθετήθηκε βάνα καθαρισμού, επίσης  έγινε επέκταση 150 μέτρα του ίδιου δικτύου προς τα Σαϊτέικα και Γιώργου Μπρούμα και τοποθετήθηκε και εκεί βάνα καθαρισμού γιατί  υπήρχε και εκεί σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα.
Το μέρος του δικτύου που αποκαταστάθηκε ήταν παλιό και σκουριασμένο από το 1950 επί εποχής Μπολότα,
Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και αν το καλοκαίρι με τον πολύ κόσμο αντιμετωπίσουμε   κάποιο πρόβλημα έχουμε κατά νου και άλλη  παρέμβαση .

Β) Καθαρίστηκαν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι με μηχάνημα του Δήμου, επίσης και όλοι οι δρόμοι προς τα ξωκλήσια μας.

Γ) Καθαρίστηκε το νεκροταφείο μας και σχεδόν όλο το χωριό από τα χόρτα .
Δ) Ένα σημαντικό θέμα ακόμα έχει πάρει τον δρόμο του σχετικά με τις κατολισθήσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου μας ήρθε η σχετική έκθεση από το Ι.Γ.Μ.Ε και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία  με το πανεπιστήμιο των Πατρών κάνουν τις σχετικές μελέτες ώστε κάποια στιγμή να λυθεί και αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Ε) Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων μέσα στο χωριό αρκετοί συγχωριανοί μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, ελπίζω και οι υπόλοιποι με την άφιξη τους στο χωριό να καθαρίσουν και  αυτοί έτσι  ώστε  το χωριό μας φέτος  το καλοκαίρι και  εν όψη των Μακρυγιαννείων να είναι καθαρό  και χωρίς κινδύνους για φωτιά.

ΣΤ) Σε λίγες μέρες ξεκινάει η αποκατάσταση του μαντρότοιχου στο μνημείο του Μακρυγιάννη και   η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων περιμετρικά, επίσης κιγκλιδώματα θα τοποθετηθούν και σε άλλα επικίνδυνα σημεία στο χωριό μας.

Η) Καθαρίστηκαν και χλωριώθηκαν οι δεξαμενές και τα δίκτυα νερού στο χωριό μας.

Θ) Συνεχίζετε η καταγραφή των τάφων από την Κοινότητα μετά από Δημοτική Απόφαση έτσι ώστε να επιβληθεί ενιαίο τέλος  8 ευρώ για την καλή συντήρηση και λειτουργία των κοιμητηρίων

Ι) Στις 16 Αυγούστου και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια λαϊκή συνέλευση για να συζητήσουμε και πάλι για τρέχοντα θέματα του χωριού μας, ο χώρος της συνέλευσης θα καθοριστεί μία μέρα πριν στο χωριό.

"DORIDA news"

No comments: